Siirry pääsisältöön

Inflaatioluvut aiheuttivat pettymyksen Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3, +0,5] %.

Wall Street

Maaliskuun inflaatioluvut olivat eilen suuri pettymys. Sijoittajat reagoivat laskemalla pörssi-indeksejä ja nostamalla korkoja. Koska Yhdysvaltain talouden hintapaineen odotetaan jatkuvan pidempään kuin aiemmin oletettiin, se saattaa pakottaa Federal Reserven pitämään ohjauskoron (Fed Funds Rate) nykyisellä tasolla pidempään kuin aiemmin on viestitty.

Russell 2000 -indeksi, joka koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, laski eniten, koska nämä yritykset ovat herkempiä korkomarkkinoille kuin suuret yritykset. S&P 500 laski puolestaan 0,9 prosenttia, ja Dow Jones Industrial Average seurasi perässä laskien -1,1 %.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,3 prosenttia laskussa torstaiaamuna.

Aasian pörssit laskivat torstaina, mutta merkittävästi vähemmän kuin amerikkalaiset eilen illalla. Toisin sanoen, alueen sijoittajat eivät pelästyneet yhtä paljon kuin amerikkalaiset. Vaikka USA edelleen kamppailee “korkean” inflaation kanssa, Kiina kamppailee “matalan” inflaation kanssa. Kiinan viranomaisten tuoreet luvut osoittivat, että maan inflaatio nousi maaliskuussa merkittävästi vähemmän kuin odotettiin.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 90,59 dollaria barrelilta, 1,3 prosenttia korkeampi kuin keskiviikon tasot. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,6 prosenttia samalla aikavälillä.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,83 NOK; 10,71 SEK; 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,6 NOK; 11,51 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,95, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,54).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) kautta, ovat 2,4 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Maailman tärkein korko, Yhdysvaltain kymmenenvuotinen korko, ylitti 4,5 prosenttia eilen. Yhdysvaltain kymmenenvuotista korkoa, jota usein pidetään maailman tärkeimpänä korkona, käytetään keskeisenä indikaattorina globaalin talouden terveydelle.

Sen merkitys on kasvanut historiallisesti 1900-luvun alusta lähtien, dollariin perustuvan maailman reservivaluutan aseman vakiinnuttamisen myötä Bretton Woods -sopimuksen jälkeen, ja siitä on tullut ratkaiseva vertailukohta muille koroille, mukaan lukien asuntolainat ja yrityslainat. Se heijastaa sijoittajien odotuksia inflaatiosta, talouskasvusta ja keskuspankkipolitiikasta, ja sillä on suora vaikutus globaaliin likviditeettiin ja rahoitusmarkkinoihin.

Erityisesti 2008 talouskriisin ja 2020 globaalin pandemian jälkeen tämän koron liikkeet ovat saaneet lisääntyvää huomiota talouspolitiikan ja tilan sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla osoittimena.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki