Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa yöllä. Inflaatioluvut keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, +0,6] %.

Wall Street

Yhdysvaltain indeksit laskivat viime viikolla huolimatta pienestä elpymisestä perjantaina. Tuoreet korkosignaalit Fed-pääjohtaja Jerome Powellilta, lisääntyneet geopoliittiset jännitteet ja voimakas öljyn hinnannousu ovat vaikuttaneet maailman pörsseihin viime päivinä. On jäänyt nähtäväksi, tuleeko tuleva viikko olemaan parempi. Sijoittajat odottavat nyt maaliskuun inflaatiolukuja, jotka julkaistaan keskiviikkona. Tammikuun ja helmikuun luvut pettivät markkinat (tulivat odotettua korkeammiksi), joten maaliskuun lukujen osalta epävarmuus on suuri.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,4 prosenttia ylhäällä maanantaiaamuna.

Aasian pörssit nousevat aamutunneilla, joten tänään on toivoa vetoavusta kyseiseltä alueelta. Japanin Nikkei 225 johti nousua, yhdessä intialaisen SENSEXin kanssa. Sekä Japanin että Intian pörssit käydään kauppaa ennätystasoilla, hyvin tuettuina fundamentaalisista olosuhteista.

Japanissa taloudelliset elvytyspaketit, heikompi jeni ja kasvanut globaali kysyntä japanilaisille tuotteille ovat auttaneet nostamaan Nikkei 225:n uusiin korkeuksiin. Intiassa nopea talouskasvu, kotimaisen kulutuksen vetämä, teknologinen innovaatio ja hallituksen johtamat uudistukset liiketoimintaympäristön parantamiseksi, ovat johtaneet merkittäviin nousuihin SENSEX-indeksissä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 89,78 dollaria barrelilta, laskien -1,3 prosenttia perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,5 prosenttia samassa ajassa.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,74 NOK; 10,64 SEK; 6,88 DKK ja 0,92 EUR, kun taas yksi euro maksaa: 11,6 NOK; 11,53 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,77 on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,43).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) kautta, ovat 2,37 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

“Kuukauden tärkein makrotalouden indikaattori” – Yhdysvaltain Nonfarm Payrolls -luvut tulivat perjantaina merkittävästi odotettua korkeammiksi. On luonnollista olettaa, että nämä luvut pakottavat Federal Reserven (Fed) pitämään ohjauskoron (Fed Funds Rate) nykyisellä tasolla pidempään kuin aiemmin signaloitiin. Toisin sanoen, koska korkokäyrä on edelleen käänteinen, Fedin on tasapainotettava talouskasvun stimuloinnin ja inflaation hallinnan välillä, mikä korostaa tarvetta varovaiselle ja joustavalle lähestymistavalle korkopolitiikassa taloudellisen epävarmuuden aikana.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki