Siirry pääsisältöön

Jerome Powell puhui Wall Streetin nousuun.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6, 0,2] %.

Wall Street

Federal Reserve -pääjohtaja Jerome Powell ‘nosti’ Wall Streetin keskiviikkona, kun hän vihjasi, että ohjauskorkoa tullaan laskemaan vuoden aikana. Powellin mukaan Yhdysvaltain talous on vahva, mikä tarkoittaa, että taantuman riski on pieni. Korkojen laskemisen ajankohta ensimmäisellä tai toisella vuosipuoliskolla riippuu kuitenkin saapuvista tiedoista (inflaatio, työttömyys, kasvu jne.).

Federal Reserve -pääjohtajan viestintä on historiallisesti ollut ratkaisevan tärkeää rahoitusmarkkinoille ja laajemmalle taloudelle, toiminut markkinaodotusten ohjauksena ja näytellyt avainroolia taloudellisten odotusten hallinnassa “forward guidance” -periaatteen kautta. Signaloimalla tulevaisuuden rahapoliittisia toimia Fed auttaa vähentämään epävarmuutta ja edistämään taloudellista vakautta.

Tehokas viestintä rakentaa ja ylläpitää luottamusta talouden toimijoiden ja yleisön keskuudessa, mikä on olennaista Fedin uskottavuudelle ja tehokkuudelle inflaation hallinnassa ja talouskasvun tukemisessa. Historia on osoittanut, että Fedin avoimuus ja säännöllinen viestintä rahapolitiikasta ovat elintärkeitä talouden navigoinnissa haasteiden läpi ja vakaan taloudellisen kehityksen edistämisessä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,2 prosenttia alhaalla torstaiaamuna.

Kiinan rohkaisevat makrotaloudelliset tiedot eivät riittäneet nostamaan Aasian pörssejä torstaina. Useiden vuosikymmenten ajan Kiinan talous on ollut hallitseva Aasiassa, mutta viime vuosina sijoittajien huomio on kääntynyt Intiaan.

Intian talouden nousu on ajettu nuoren ja kasvavan väestön, kattavien talousuudistusten, nopean digitalisaation sekä vahvistetun tuotanto- ja teknologiasektorin avulla. Nämä tekijät eivät ole vain houkutelleet globaalia huomiota ja investointeja, vaan myös sijoittaneet Intian tärkeäksi toimijaksi kansainvälisellä areenalla.

Intia haastaa vakiintuneita talouksia, kuten Kiinan, ja edistää globaalia talouskasvua ja innovaatioita. Kasvavalla osallistumisellaan kansainvälisessä kaupassa ja geopoliittisissa foorumeissa Intia näyttelee yhä tärkeämpää roolia globaalin talouspolitiikan muokkaamisessa. Tämä heijastaa maan kasvavaa vaikutusvaltaa ja potentiaalia vaikuttaa tuleviin taloustrendeihin.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,81 dollaria barrelilta, laskien -0,5 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,3 prosenttia samana aikana.
  • Tällä hetkellä 1 USD maksaa; 10,48 NOK, 10,28 SEK, 6,84 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,2 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,57, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,12).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,3 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Markkinakorot, ja sitä kautta myös dollari, laskivat Federal Reserve -pääjohtaja Powellin eilisten lausuntojen jälkeen. Yhdysvaltain kymmenenvuotinen (maailman tärkein korko) on edelleen yli 4 prosentissa, mutta heikkeneminen on hyvä uutinen useimmille. Yhdysvaltain kymmenenvuotinen valtionvelkakirja ja dollari toimivat keskeisinä rooleina maailmantaloudessa, historiallisesti symboloiden vakautta ja turvallisia sijoituskohteita.

Kymmenenvuotinen korko toimii viitekorkona monille rahoitustuotteille ja indikoi sijoittajien odotuksia talouskasvusta ja inflaatiosta. Näiden obligaatioiden vahva kysyntä signaloi usein epävarmuutta, sillä sijoittajat hakevat turvaa Yhdysvaltain valtionpapereista.

Dollari puolestaan toimii maailman pääasiallisena varantovaluuttana, antaen Yhdysvalloille ainutlaatuisen kansainvälisen rahoitusaseman. Se hallitsee kansainvälistä kauppaa ja rahoitusta, suurin osa valuuttavarannoista pidetään dollareissa. Tämä antaa maalle merkittäviä taloudellisia etuja, kuten alhaisemmat lainakustannukset. Yhdessä Yhdysvaltain kymmenenvuotisen valtionvelkakirjan ja dollarin kanssa on historiallisesti muovattu globaaleja rahoitusvirtoja ja politiikkaa, ja niiden liikkeet seurataan tarkasti globaalin talouden terveyden ja vakauden indikaattoreina.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki