Siirry pääsisältöön

Laaja-alaista laskua Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Nuolten osoittaessa alaspäin Wall Streetillä tiistaina, sieltä on vähän apua saatavilla tänään. Tällä kertaa suurimmat yritykset, Apple (-2,8%) ja Microsoft (-3%) etunenässä, painoivat indeksejä. Nasdaq Composite laski 1,7 prosenttia, jonka jälkeen seurasivat S&P 500, Dow Jones Industrial Average ja Russell 2000, jotka kaikki laskivat noin 1 prosenttia. On liian aikaista sanoa, onko eilisen myyntipaineen aloitus suuremmalle laskulle vai ei. Toistaiseksi on luonnollista luokitella tämä yleiseksi voittojen kotiuttamiseksi, koska tulemme ennätystasoilta.

Historiallisesti suuret yhtiöt kuten Apple ja Microsoft ovat vaikuttaneet merkittävästi markkinaindekseihin kuten Nasdaq Composite ja S&P 500, ja niiden liikkeet voivat usein selittää laajoja markkinaliikkeitä. Voittojen kotiuttaminen ennätystasojen jälkeen on yleinen käytäntö sijoittajien keskuudessa, jotka pyrkivät realisoimaan voittoja pelätessään potentiaalisia laskuja, ilmiö, joka on havaittu useiden markkinasyklien aikana.

Vaikka on haastavaa ennustaa, merkitseekö myyntipaine suuremman laskun alkua, historia osoittaa, että markkinat ovat dynaamisia ja monen tekijän vaikuttamia, missä lyhytaikaiset liikkeet eivät aina indikoi pitkäaikaisia trendejä. Tämä korostaa historiallisten markkinadynamiikkojen ymmärtämisen merkitystä, kun analysoidaan nykyisiä markkinaliikkeitä ja voittojen kotiuttamisen strategioita.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,3 prosenttia keskiviikkoaamuna.

Aasian sijoittajat lähettivät alueen pörssit lievään nousuun keskiviikkona, osittain Hongkongin pörssin pienen kimmahduksen ansiosta. Viime vuosina Japanin Nikkei 225 ja Intian Sensex ovat olleet Aasiassa johtavia, kun taas Hongkongin Hang Seng -indeksi ja Kiinan Shanghai CSI 300 ovat kohdanneet haasteita.

Kääntääkseen negatiivisen suuntauksen Hongkongissa ja Shanghaissa tarvitaan taloudellisten, poliittisten ja markkinaehtojen yhdistelmä toimenpiteitä. Alueen keskuspankit voivat harkita rahapolitiikan säätämistä kasvun stimuloimiseksi, kun taas viranomaiset voivat toteuttaa uudistuksia investointi-ilmapiirin parantamiseksi, kuten vähentämällä ulkomaisten investointien rajoituksia ja vahvistamalla yritysten oikeusturvaa.

Lisäksi toimenpiteet markkinoiden läpinäkyvyyden lisäämiseksi ja rahoituksen sääntelyn vahvistamiseksi voivat auttaa palauttamaan sijoittajien luottamuksen. Tärkeä tekijä on myös alueen geopoliittisten suhteiden stabilointi, sillä epävarmuus usein pidättelee sijoittajia.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,29 dollaria barrelilta, noussut 0,5 prosenttia tiistain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,2 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä; 10,56 NOK, 10,37 SEK, 6,87 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,26 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,56, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,15).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,32 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Volatiliteetti maailmanlaajuisilla rahoitusmarkkinoilla on ollut matalaa viime kuukausina. Sekä markkinakorot, raaka-aineiden hinnat että valuuttakurssit ovat pysyneet lähes paikallaan, huolimatta merkittävistä geopoliittisista jännitteistä.

Rahoitusmarkkinoiden matala volatiliteetti viime kuukausina, huolimatta merkittävistä geopoliittisista jännitteistä, voidaan selittää historiallisesta näkökulmasta, joka osoittaa markkinoiden kestävyyden erilaisia kriisejä vastaan. Tämä johtuu useista tekijöistä, mukaan lukien markkinoiden kyky hinnoitella odotettuja tapahtumia, globaali hajauttaminen, joka jakaa riskiä, keskuspankkien stabiloivat toimet, teknologisen kehityksen ansiosta nopeutunut informaationkulku ja instituutioiden pitkäaikaiset sijoitusstrategiat.

Nämä elementit yhdessä auttavat lieventämään markkinavolatiliteettia jopa geopoliittisen epävarmuuden aikoina, vaikka aina on olemassa riski äkillisistä markkinamuutoksista odottamattomien tapahtumien yhteydessä.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki