Siirry pääsisältöön

Kohti uutta kaikkien aikojen ennätystä Japanissa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,4 % tai välillä [-0,0, 0,8] %. Fokuksessa Metso ja Qt Group.

Wall Street

Russell 2000 -indeksiin kuuluvat pienet ja keskisuuret yritykset tekivät uuden loikan torstaina ja saavuttivat samalla takaisin tiistain myyntipaineen aiheuttamat tappiot. Sijoittajien epävarmuus korkomarkkinoilla on luonut merkittävää volatiliteettia osakemarkkinoilla tällä viikolla. Federal Reserve on viestittänyt, että korkohuippu on saavutettu tässä syklissä. Se, milloin Yhdysvalloissa tulee ensimmäinen koronlasku tänä vuonna, on suuri kysymys tässä yhteydessä.

Federal Reserve (Fed), Yhdysvaltain keskuspankki, vaikuttaa merkittävästi osakemarkkinoihin rahapoliittisilla päätöksillään, mukaan lukien korkotasojen säätely, kvantitatiiviset helpotukset tai kiristykset, ja ohjeistus tulevasta politiikasta. Korkotasojen säätelyn kautta Fed voi vaikuttaa taloudelliseen toimintaan ja sijoittajien odotuksiin, mikä puolestaan voi johtaa osakekurssien nousuun tai laskuun. Kvantitatiiviset helpotukset lisäävät markkinoiden likviditeettiä ja voivat tukea osakemarkkinoita, kun taas kiristykset voivat vaikuttaa päinvastaisesti.

Fedin viestintä tulevista rahapoliittisista toimista auttaa muokkaamaan markkinaodotuksia, mikä korostaa sen roolia taloudellisen terveyden ja sijoittajien käsitysten sekä sitä kautta osakemarkkinoiden suunnan vaikuttajana.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 1,2 prosenttia perjantaiaamuna.

Japanin pääindeksi, Nikkei 225, flirttailee 80-luvun huippulukemien kanssa uuden nousun myötä perjantaina. Odotetaan, että indeksi rikkoo tämän ‘maagisen’ rajan pian, ehkä jo ensi viikolla, markkinoiden kasvavan optimismin ajamana.

Tällainen historiallinen tapahtuma saanee laajaa huomiota sekä kansallisissa että kansainvälisissä medioissa, mukaan lukien talousuutiset, pääuutiskanavat ja sosiaalisessa mediassa. Muilla Aasian pörsseillä vallitseva hyvä tunnelma saattaa tarttua tänään myös Euroopan pörsseihin, mukaan lukien Pohjoismaiden pörssit.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,76 dollaria barrelilta, noussut 0,4 prosenttia torstain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,8 prosenttia samassa ajassa.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,55 NOK; 10,48 SEK; 6,93 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi euro maksaa: 11,4 NOK; 11,27 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,6, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,26).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden inflaatio-odotuksilla (T10YIE), ovat 2,3 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Maailman tärkein korko, Yhdysvaltain 10-vuotinen korko, laski torstaina heikkojen USA:n vähittäismyyntilukujen jälkeen. Yhdysvaltain vähittäismyyntiluvut, tunnetaan myös nimellä “Retail Sales”, ovat taloudellinen indikaattori, joka mittaa vähittäismyynnin kokonaismyyntivolyymia Yhdysvalloissa.

Tämä tilasto, joka julkaistaan kuukausittain U.S. Census Bureaun toimesta, sisältää tulot lähes kaikista vähittäiskaupan ja palveluiden muodoista, mutta jättää pois vähittäiskaupan ulkopuoliset sektorit, kuten palvelut ja teollisuustuotannon. Vähittäismyyntiluvut katsotaan tärkeäksi indikaattoriksi kulutusmenojen osalta, jotka muodostavat merkittävän osan Yhdysvaltojen kokonaistaloudellisesta toiminnasta.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki