Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa yöllä. Kiinalainen uusivuosi keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,2 % tai välillä [-0,3, 0,7] %.

Wall Street

Pienemmät yritykset pärjäsivät tiistaina paremmin kuin kaikkein suurimmat yritykset, osittain korkojen laskun ansiosta. Maailman tärkein korko, Yhdysvaltain 10-vuotinen korko, nousi merkittävästi viime viikolla vahvojen makrotaloudellisten lukujen vuoksi, mikä vaikutti eniten korkoherkkiin yrityksiin, mukaan lukien pienet ja keskisuuret yritykset. Yhdysvaltain keskuspankki pyrkii edistämään pitkän aikavälin talouskasvua laskemalla korkoja. Onnistuminen riippuu edelleen taustalla olevasta inflaatiopaineesta.

NVIDIA Corp, Meta Platforms ja Eli Lilly & Co ovat kärjessä vuoden alusta lähtien Yhdysvalloissa eniten käytyjen kauppojen listalla. NVIDIA on pioneeri grafiikkaprosessointiyksiköissä ja näyttelee keskeistä roolia AI-teknologiassa, kun taas Meta Platforms, tunnettu sosiaalisen median verkostoista kuten Facebook ja Instagram, investoi virtuaalitodellisuuteen ja metaverseksen kehittämiseen. Eli Lilly, johtava farmaseuttinen yritys, keskittyy kehittämään lääkkeitä laajaan terveydenhuollon tarpeiden kirjoon, mukaan lukien diabetes, syöpä ja autoimmuunisairaudet.

Näiden yritysten innovaatiot ja johtajuus teknologian ja lääketieteen aloilla tekevät niistä houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia, mikä heijastuu niiden toiminnassa osakemarkkinoilla.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,3 prosenttia keskiviikkoaamuna.

Aasian pörssit nousivat keskiviikkona. Lisäksi kiinalainen uusivuosi lähestyy, mikä tarkoittaa useita päiviä suljettuja pörssejä sekä Kiinassa, Hongkongissa, Taiwanissa että muissa tärkeissä markkinoilla Aasiassa.

Kiinalainen uusivuosi, perinteinen juhla Kiinassa ja muissa Itä-Aasian maissa, tuo mukanaan useita taloudellisia vaikutuksia Aasian pörsseihin. Vaikka vaikutus rahoitusmarkkinoihin on lyhytaikainen, juhlan aikainen kulutuskäyttäytyminen antaa arvokkaita viitteitä alueen taloudellisesta terveydestä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 78,56 dollaria barrelilta, laskien -0,1 prosenttia tiistain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,3 prosenttia samana aikana.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,57 NOK; 10,49 SEK; 6,93 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi euro maksaa: 11,4 NOK; 11,29 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on 4,4 on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,1).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,27 prosenttia, Federal Reserven 2 prosentin tavoitetta vasten (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Intensiiviset neuvottelut ovat käynnissä Hamasin ja Israelin välisen aselevon aikaansaamiseksi, jotka ovat olleet konfliktissa useiden kuukausien ajan. Mikäli aselepo olisi lähellä, se vaikuttaisi kaiken kaikkiaan öljy- ja raaka-ainemarkkinoihin, ja erityisesti tärkeiden merenkulkusegmenttien rahtihintoihin.

Aselepo Hamasin ja Israelin välillä voisi olla suoria ja merkittäviä seurauksia merenkulkusegmentille, ensisijaisesti alentamalla rahtihintoja ja lisäämällä turvallisuutta merireiteillä. Lähi-idän konfliktit, erityisesti lähellä tärkeitä meriväyliä kuten Suezin kanavaa, johtavat usein korkeampiin rahtihintoihin johtuen riskien suuremmista vakuutuspremioista ja mahdollisista viivästyksistä.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki