Siirry pääsisältöön

Aasiassa haettiin suuntaa yöllä. Pelialan yritykset fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,4, 0,6] %.

Wall Street

Keskiviikon lasku, joka johtui yleisestä voittojen kotiuttamisesta, kumottiin pääosin torstaina. Pienet ja keskisuuret yritykset, jotka muodostavat Russell 2000-indeksin (+1,7%), johtivat nousua. Myös Nasdaq-indeksi (+1,3%), S&P 500-indeksi (+1%) ja Dow Jones Industrial Average (+0,9%) nousivat. Joulunpyhien vuoksi vuoden loppuun mennessä kaupankäynnin volyymien odotetaan vähenevän huomattavasti. Jää nähtäväksi, onko perinteinen jouluralli tulossa.

Joulukuun viimeisellä viikolla osakemarkkinoilla koetaan usein ilmiö, joka tunnetaan ‘joulurallina’, jolloin osakekurssit yleensä nousevat. Tämä johtuu yleensä alhaisemmista kaupankäynnin volyymeista joululoman vuoksi ja sijoittajien salkkujen säätöistä vuoden lopussa, joko verotuksellisista syistä tai valmistautumisesta uuteen vuoteen. Vaikka historialliset tiedot usein osoittavat nousua tällä ajanjaksolla, on tärkeää muistaa, että aikaisemmat markkinoiden suoritukset eivät ole luotettava indikaattori tulevista tuloksista, ja että osakemarkkinat vaikuttavat aina useiden muuttujien tekijöiden mukaan.

Micron Technology Inc (8,6%), VF Corp (7,1%), Cintas Corp (6,6%), olivat kärjessä voittajien joukossa S&P 500-indeksin sisältyvien yritysten joukossa. Paychex Inc (-7%), Paramount Global (-2,8%), WestRock Co (-2,4%), päätyivät häviäjien listalle.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) pysyivät keskimäärin paikallaan perjantaina.

Useimmat Aasian pörssi-indeksit nousivat perjantaina, Hang Seng -indeksiä lukuun ottamatta, joka laski Kiinan uusien sääntelykiristysten vuoksi, tällä kertaa pelialaan kohdistuen. Kiina on yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista videopelien markkinoista. Tämä markkina on kasvanut valtavasti viime vuosikymmeninä, keskiluokan kasvun ja älypuhelimien sekä internetin laajan omaksumisen ansiosta.

Tencent ja NetEase ovat kaksi hallitsevaa toimijaa Kiinan peliteollisuudessa, Tencentin ollessa globaali jättiläinen, jolla on laaja peliportfoliota ja merkittävää vaikutusvaltaa sijoituksillaan yrityksiin kuten Riot Games ja Epic Games. Toisaalta NetEase on tärkeä kilpailija, erityisesti mobiilipeleissä, ja on laajentanut kansainvälistä jalanjälkeään kumppanuuksilla länsimaisten peliyhtiöiden kanssa. Molemmat yhtiöt ovat ratkaisevia sekä Kiinan että kansainvälisen pelimarkkinan dynamiikassa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,85 dollaria barrelilta, noussut 1,2 prosenttia torstain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 3,5 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,28 NOK, 10,1 SEK, 6,78 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,3 NOK, 11,11 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,36 on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 3,9).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Break-even Inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,19 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Angola päätti eilen vetäytyä OPEC:stä, mikä välittömästi vaikutti öljyn hintaan. Tämä eroaminen voi antaa Angolalle suurempaa vapautta päättää omasta öljyntuotannostaan, mahdollisesti lisäten globaalia öljyntarjontaa ja vaikuttaen hintoihin. OPEC:lle Angolan lähtö voi haastaa organisaation yhteiset tuotantokiintiöt ja päätösvalta, ja se voi myös kannustaa muita jäsenmaita harkitsemaan asemaansa uudelleen. Pitkällä aikavälillä Angolan eroaminen voi vaikuttaa monin eri tavoin globaaliin öljymarkkinaan, riippuen siitä, miten sekä maa itse että OPEC reagoivat tähän muutokseen.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki