Siirry pääsisältöön

Näihin markkinoihin Nordnetin asiakkaat uskovat – katso suosituimmat indeksirahastot

Nordnet toi 30.6. markkinoille neljä uutta indeksirahastoa: Nordnet Indeksirahasto USA, Maailma, Eurooppa ja Kehittyvät Markkinat. Rahastot tuotiin saataville Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Norjassa rahastot lanseerataan nyt syksyllä.

Uudet ja odotetut indeksirahastot ovat kiinnostaneet erityisesti Nordnetin suomalaisia sijoittajia, joita on kertynyt rahastoihin jo yli 10 000 omistajan verran. Suomalaiset suosivat muutenkin pohjoismaisia naapureitamme enemmän indeksirahasto- ja ETF-sijoittamista.

Tässä kirjoituksessa käymme läpi, mitkä näistä ovat suosituimmat indeksirahastot ja millainen tyypillinen indeksirahastosijoittaja on.

Suomalaisia kiinnostaa Indeksirahasto USA, tanskalaisia Eurooppa

Eri indeksirahastot pitävät ykköspaikkaa Nordnetin eri maissa.

Suomessa uusista indeksirahastoista suosituin on Nordnet Indeksirahasto USA, joka seuraa tunnettua S&P 500 -indeksiä. Seuraavana sen jälkeen tulee MSCI World -indeksiä seuraava Nordnet Indeksirahasto Maailma.

Ruotsissa asiakkaat suosivat eniten Nordnet Indeksirahasto Maailmaa ja sitten USA:ta. Tanskassa ykköspaikkaa pitää Nordnet Indeksirahasto Eurooppa ja toisena tulee Kehittyvät Markkinat.

Asiakas tyypillisesti sijoittaa useampaan kuin yhteen rahastoon, mikä tuo enemmän hajautushyötyä.

Tyypillinen indeksirahastosijoittaja Suomessa 26–35 vuotta

Tyypillinen uusiin indeksirahastoihin sijoittava asiakas on Suomessa 26–35-vuotias. Tähän ikäluokkaan kuuluvia on indeksirahastoihin sijoittaneista 36 %. Seuraavaksi eniten suomalaisia indeksirahastosijoittajia löytyy ikäluokasta 36–45 v (22 %).

Tanskassa enemmistö indeksirahastosijoittajista on 46–65-vuotiaita ja Ruotsissa 36–55-vuotiaita.

Mutta sijoittajia löytyy joka ikäluokasta, niin yli 77-vuotiaista kuin alaikäisistä (eli lapsille säästävistä vanhemmista).

Naiset ja uudet sijoittajat ovat löytäneet indeksirahastot

Miehiä uusiin indeksirahastoihin sijoittaneista on 64 %, naisia 36 %. Näyttäisi siltä, että naiset ovatkin kiinnostuneempia indeksirahastoista, tai rahastoista yleensä, kuin esim. osakesäästötilistä.

Erityisesti uudet asiakkaamme ovat innostuneet uusista indeksirahastoista. 27 % uusien indeksirahastojen omistajista on avannut asiakkuutensa Nordnetiin vasta tänä vuonna.

Rahastoihin voi sijoittaa jo 15 eurolla, joten ne ovat houkutelleet aloittamaan sijoituksia jo pienillä summilla. Keskimääräinen omistus indeksirahastoihin on 700 €.

Luvut poimittu 27.8.2020

Lue myös: Indeksirahastot ja indeksisijoittamisen ABC

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki