Siirry pääsisältöön

Tällainen on osakesäästötilin avaaja

Fun fact: Tyypillinen Nordnetin asiakas Suomessa on Helsingissä asuva 30-vuotias mies nimeltään Antti Juhani Korhonen. Ruotsissa taas Tukholmassa asuva 44-vuotias mies nimeltään Anders Andersson.

Nyt uuden osakesäästötilimuodon myötä varsinkin uudet sijoittajat pohtivat, millaiselle sijoittajalle tili oikein sopii. Nordnetiin on tähän mennessä avattu jo 40 070 osakesäästötiliä (tilanne 16.1.2020). Katsotaan datan pohjalta, millainen tyypillinen osakesäästötilin avaaja oikeastaan on.

Nykyisiä vai uusia sijoittajia?

Valtaosa osakesäästötilin avaajista on Nordnetin nykyisiä asiakkaita, eli osakkeisiin jo säästäviä, mutta osakesäästötili on houkutellut Nordnetiin myös uusia asiakkaita ja sijoittajia. Uusia asiakkuuksia osakesäästötilin avaajista on 15 %.

Keski-ikä 32–38 vuotta

Uusien osakesäästötiliasiakkaiden keski-ikä on 32 vuotta. Yli puolet uusista osakesäästötiliasiakkaista mahtuu ikäryhmään 17–35-vuotiaat.

Ikäjakauma, osakesäästötilin avanneet uudet asiakkaat:

Nykyisissä asiakkaissa keski-ikä on hieman korkeampi, 38 vuotta. Melkein 60 % osakesäästötilin avanneista nykyisistä asiakkaista on 26–45-vuotiaita.

Ikäjakauma, osakesäästötilin avanneet nykyiset asiakkaat:

Selkeästi nuoret ja opiskelijat ovat lähteneet innolla avaamaan osakesäästötiliä, mutta myös työssäkäyvät, joilla on vielä aikaa kerryttää säästöjään esimerkiksi eläkkeelle, ovat löytäneet osakesäästötilin.

Uusista osakesäästötilin avaajista 37 % naisia

23 % kaikista osakesäästötilin avaajista on naisia. Jos katsotaan vain uusia osakesäästötiliasiakkaita, heistä 37 % on naisia. Nykyisistä osakesäästötilin avanneista asiakkaista naisia on 21 %.

Nordnetin koko asiakaskannasta viime vuonna miehiä oli 67 % ja naisia 33 %.

Viime vuonna Nordnetiin tulleista asiakkaista jopa 45 % oli naisia, eli osakesäästötili ei ole ainakaan vielä houkutellut naisia ihan samassa suhteessa kuin arvo-osuustili ja rahastosijoittaminen. Mutta silti naisia virtaa pörssiin yhä enemmän ja enemmän.

Lapselle säästäminen houkuttelee osakesäästötilin puolelle uusia sijoittajanalkuja

Alaikäisten osakesäästötilit eivät aukea täysi-ikäisten tavoin suoraan verkossa, vaan vaativat tietojen tarkistuksen. Jos otetaan huomioon jo avatut lasten osakesäästötilit ja hakemukset, 11 % osakesäästötileistä on alaikäisten (0–16-vuotiaita).

Naisten tavoin uusien säästäjien joukossa on siis lähdetty enenevissä määrin aloittamaan myös lapselle säästäminen.

Keski-ikä lapsille avatuissa osakesäästötileissä on 7–8 vuotta. Herääkö vanhemmilla kiinnostus lapselle säästämiseen siis koulun aloittamisen myötä?

Keskimääräinen talletus osakesäästötilille 7000 e

Noin 37 % osakesäästötilin avanneista on siirtänyt tilille rahaa ensimmäisten viikkojen aikana. Keskimäärin asiakkaat ovat tallettaneet osakesäästötileille reilut 7 000 euroa.

Iso osa asiakkaista siis vielä miettii osakeostojaan ja siirtää rahaa tililleen vasta, kun ostokohde on valikoitunut.

Katso tästä mitä osakkeita suomalaiset ovat ostaneet osakesäästötileille

Lue lisää ja avaa osakesäästötili maksutta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit