Siirry pääsisältöön

Kolme rahastoteemaa vuodelle 2021

Vuoden 2020 trendeistä sijoitusmarkkinoilla ei ole epäselvyyksiä. Sekä suosituimpien että tuottoisimpien rahastojen ja ETF-rahastojen listoja hallitsivat teknologiayhtiöihin ja kestävään energiaan sijoittavat rahastot.

Jatkuuko teknologiayhtiöiden voittokulku vuonna 2021 vai onko nyt aika suunnata katsetta myös muille sektoreille? Kumpikin skenaario on täysin mahdollinen ja tilanteeseen vaikuttaa merkittävästi myös koronavirustilanteen kehitys. Nostimme esiin kolme rahastoteemaa, joita kannattaa pitää silmällä vuonna 2021.

Tekoäly

Teknologiatrendien joukosta ainakin tekoälyä kannattaa pitää silmällä. PwC:n järjestämän kyselyn mukaan 52 % kyselyyn vastanneista yhdysvaltalaisyrityksistä kiihdytti tekoälyyn liittyviä investointejaan koronakriisin johdosta. Tekoälyn käyttöönotto tuo yrityksille konkreettisia hyötyjä niin kasvavan liikevaihdon, fiksumman päätöksenteon kuin paremman asiakaskokemuksenkin muodossa.

Nordnetin asiakkaana voit sijoittaa tekoäly-yhtiöihin mm. seuraavien ETF:ien kautta:

ETFTuotto (1 v)Kulut/vKk-säästö
WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF – USD Acc+61,80 %0,40 %Kyllä
L&G Artificial Intelligence UCITS ETF+50,61 %0,50 %Ei
Lyxor Robotics & AI UCITS ETF – Acc+43,30 %0,40 %Ei
Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C+27,44 %0,35 %Kyl
Taulukon tiedot poimittu 13.1.2021

Kiina ja Aasia

Aasiasta on kovaa vauhtia tulossa globaalin kulutuksen keskipiste. J.P. Morgan Asset Management arvioi Kiinan olevan maailman suurin talous vuoteen 2025 mennessä ja myös Intian ja Indonesian odotetaan mahtuvan kymmenen joukkoon. Vaurastuva väestö kuluttaa enemmän parantaessa elämänlaatuaan ja samalla varallisuuden kasvu lisää myös rahoituspalvelujen kysyntää. Aasian talouden palautuminen koronakriisin jälkeen takaisin vahvalle kasvu-uralle voi tarjota mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia lähivuosille.

Nordnetin asiakkaana voit sijoittaa Aasiaan mm. seuraavien rahastojen ja ETF:ien kautta.

RahastoTuotto (1 v)Kulut/vKk-säästö
JPM China A (dist) USD+54,58 %1,77 %Kyllä
Swedbank Robur Asienfond A+33,23 %1,43 %Kyllä
PineBridge India Equity A+13,12 %2,03 %Kyllä
Taulukon tiedot poimittu 14.1.2021
ETFTuotto (1 v)Kulut/vKk-säästö
Lyxor MSCI EM Asia UCITS ETF – Acc+21,25 %0,12 %Ei
iShares MSCI China UCITS ETF USD (Acc)+19,42 %0,40 %Kyllä
Lyxor ETF MSCI India+6,81 %0,85 %Kyllä
Taulukon tiedot poimittu 14.1.2021

Uusiutuva energia

Uusiutuva energia on teema, jota ei tältä listalta voi sivuuttaa. Se oli yksi kuumimmista trendeistä vuonna 2020, kun sijoittajat saivat nauttia Plug Powerin, Enphasen ja FuelCellin kaltaisista kurssiraketeista ja on vaikea nähdä, että trendi kääntyisi päälaelleen vuonna 2021. Koronakevään lockdownien aikana joillakin alueilla merkittävästi pienentyneet kasvihuonekaasupäästöt antoivat osviittaa siitä, mitä tulevaisuudessa voidaan saavuttaa, kun yritykset siirtyvät kohti hiilineutraalimpaa toimintaa.

Nordnetin asiakkaana voit sijoittaa uusiutuvaan energiaan mm. seuraavien rahastojen ja ETF:ien kautta.

RahastoTuotto (1 v)Kulut/vKk-säästö
Handelsbanken Kestävä Energia (A1 EUR)+132,94 %1,50 %Kyllä
DNB Fund Renewable Energy retail A+73,62 %1,59 %Kyllä
BGF Sustainable Energy A2 USD+47,83 %1,97 %Kyllä
Taulukon tiedot poimittu 14.1.2021
ETFTuotto (1 v)Kulut/vKk-säästö
iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist)+143,31 %0,65 %Kyllä
Lyxor ETF New Energy+57,96 %0,60 %Kyllä
Taulukon tiedot poimittu 14.1.2021

Aloita kuukausisäästäminen rahastoihin

Rahastokuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Kokeile nyt Nordnetin uutta palvelua, jossa saat apua sopivien rahastojen löytämiseen.

Nordnetissä rahastoissa ei ole lainkaan merkintä- ja lunastuspalkkiota tai säilytysmaksuja, rahastoasiakkuus ja verkkopankkitunnukset on 0 €, eli maksat ainoastaan rahastoyhtiön veloittamat hallinnointipalkkiot.


Kuva: Hanny Naibaho / Unsplash

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki