Siirry pääsisältöön

5 uutta ominaisuutta Nordnetin palvelussa, jotka tekevät sijoittamisesta entistä helpompaa

Nordnetin uusi verkkopalvelu ja Nordnet-sovellus ovat saaneet hiljattain paljon uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat sijoittajan elämää. Tässä viisi poimintaa uusista toiminnallisuuksista.

1: Uudistunut markkinakatsaus – markkinoiden tila yhdellä silmäyksellä

Nordnetin uuden verkkopalvelun markkinakatsausnäkymä on uudistunut hiljattain täysin. Näet nyt yhdellä silmäyksellä maailman yleisindeksien kehitykset, vaihdetuimmat osakkeet sekä eniten nousseet ja laskeneet osakkeet itseäsi kiinnostavilta markkinoilta. Näkymän oikeasta reunasta näet indeksien, valuuttojen, raaka-aineiden ja korkojen viimeisimmät kehitykset. Näkymän alakulmassa näet myös viimeisimmät markkinauutiset.

Tutustu uuteen markkinakatsaukseen kohdasta Pörssit ja markkinat > Markkinakatsaus ja ota markkina haltuun!

2: Löydä etsimäsi instrumentit aiempaa helpommin (mm. First North -osakkeet, ETF:t ja johdannaiset)

Uuden verkkopalvelun avulla voit suodattaa instrumentteja entistä monipuolisemmin, mikä tekee mielenkiintoisten sijoituskohteiden etsimisestä helpompaa. Tässä muutama esimerkki:

3: Löydä matalan hiiliriskin rahastoja

Vastuullisuus on noussut merkittäväksi teemaksi sijoittajien keskuudessa, joten on tärkeää, että rahastoja voi myös vertailla keskenään niiden ansaitsemien vastuullisuuspisteiden perusteella. Tähän on nyt työkalu.

Nordnetin uuteen verkkopalveluun on tullut ominaisuus, jonka avulla voit suodattaa esiin rahastoja, joilla on Morningstarin ja Sustainalytics-analyysipalvelun arvion mukaan matala hiiliriski. Löydät suodattimen kohdasta Pörssit ja markkinat > Rahastot. Voit kytkeä suodattimen kohdasta “Matala hiiliriski”. Tutustu matalan hiiliriskin rahastoihin tästä. Löydät saman hiiliriskisuodattimen myös ETF-näkymästä.

Morningstarin kuvaus hiiliriskimittarista:

“Mittari ei kerro ainoastaan matalista hiilidioksidipäästöistä, vaan myös siitä, miten salkussa olevat yhtiöt toimivat vähentääkseen päästöjä. Mittari siis kertoo, miten suuri riski salkkuyhtiöihin kohdistuu siirtymästä vähempihiiliseen talouteen.

Mittari perustuu Morningstarin yhteistyökumppanin Sustainalyticin analyyseihin yksittäisistä yhtiöistä, joiden tulokset Morningstar yhdistää rahastotasolle.”

4: Kuukausisäästä rahastoihin minä kuukauden päivänä vain

Nordnetissä voit kuukausisäästää rahastoihin ilman merkintä- tai lunastuspalkkioita, jo alk. 15 € summilla kuussa. Nyt kuukausisäästämiseen on tullut entistä enemmän joustavuutta – voit nyt valita kuukausisäästöpäiväksi minkä tahansa kuukauden päivän (1–28). Lue lisää kuukausisäästämisestä ja sen eduista täältä. Löydät kuukausisäästösuunnitelman kohdasta Sivuni > Kuukausisäästäminen.

Huom: kirjoitushetkellä uuden verkkopalvelun puolella ei vielä näy viitesiirtotalletuksiin tarvittavia salkkukohtaisia viitenumeroita ja asiakasvaratilejä. Tarvitset nämä tiedot voidaksesi automatisoida kuukausisäästämisen siten, että käyttötililtäsi siirtyy kuukausittain sopivaksi katsomasi summa Nordnet-tilille. Näet nämä tiedot vanhan verkkopalvelun puolelta, kohdasta Salkku > Talletukset > Tee manuaalinen talletus.

5: Nordnet-sovelluksella pysyt ajan tasalla sijoituksistasi entistä helpommin ja akkuystävällisemmin.

Nordnet-sovelluksella voit kirjautua salkkuusi helposti sormenjäljelläsi tai kasvoillasi (Face ID) ja käydä kauppaa kaikilla instrumenteilla, joita Nordnetin palvelusta löytyy. Voit seurata salkkusi kehitystä ja luoda myös omia seurantalistoja, jotka synkronoituvat automaattisesti Nordnetin uuden verkkopalvelun kanssa – puhelimella tekemästi listat löytyvät siis verkkopalvelusta (ja sama toisinkin päin). Voit myös kytkeä päälle ilmoitukset toteutuneista kaupoista ja salkkuusi maksetuista osingoista.

Uutena ominaisuuksina sovellukseen on tullut kielivalitsin – voit jatkossa käyttää sovellusta suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. Sovelluksen ulkonäön voi nyt myös muuttaa halutessaan tummaksi. Tumman ulkonäön etu on, että se kuluttaa puhelimen virtaa vähemmän ja sitä voi olla myös mukavampi käyttää hämärässä. Ja onhan uusi Dark Mode vain pirun siisti!

Voit ladata Nordnet-sovelluksen maksutta Google Playsta (Androidille) tai iOS App Storesta (iPhonelle). Lue lisää sovelluksesta täältä.

Kirjoitushetkellä kielivalitsin ei välttämättä näy vielä kaikissa sovelluksissa, koska sitä ei ole julkaistu 100 % käyttäjistä. Sen pitäisi näkyä lopuissakin sovelluksissa muutaman päivän sisällä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki