Aloita kuukausisäästäminen.

 

Laita rahasi kasvamaan.

Alkuun

Näin kuukausisäästäminen toimii

Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen.

Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät tasasumman joka kuukausi – näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille.

Kuukausisäästämällä hyödynnät myös korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Oikealla olevasta kuvaajasta näet, mitä tasainen säästäminen ja korkoa korolle -vaikutus yhdessä voivat saada aikaan.

Aloittaaksesi kuukausisäästämisen sinun tulee avata asiakkuus Nordnetissä (ei säilytys- tai kk-maksuja), valita mihin rahastoihin tai ETF:iin haluat säästää ja miten paljon. Tämän jälkeen määrittämäsi summa sijoitetaan valitsemiisi rahastoihin tai ETF:iin automaattisesti jokaisena kuukautena.

Helppoa, vai mitä!

Esimerkki: 100 €/kk 40 vuoden ajan, tuotto 6 %

Kuvaajan selite

Yllä olevan kuvaajan ideana on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Kuvaajan perustana oleva laskelma on yksinkertaistus, joka ei ole tae tulevasta, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia: alkupääoma, kuukausittainen säästösumma, säästöaika vuosina sekä oletettu vuotuinen tuotto. Oletettu vuotuinen tuotto on laskelmassa jaettu tasaisesti kullekin kuukaudelle ja kunkin kuukauden tuotto on lisätty pääomaan.

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus. Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Näin nopeasti säästösi voivat kasvaa.

Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

Kokeile säästölaskurilla, miten paljon sijoitusaika, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään.

Kertasijoitus alussa

Kuukausisäästösumma

Vuotuinen tuotto-odotus*

Sijoitusaika

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

*Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -vaikutus. Ilman osinkoja tuotto on 3,35 %. Huomioi, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Näin laskimme – klikkaa tästä nähdäksesi laskurissa käytetyt oletukset


Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

 • kertasijoitus alussa
 • kuukausittainen säästösumma
 • sijoitusaika vuosina
 • vuotuinen tuotto-odotus

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Kuukausisäästä rahastoihin

 • merkintä- ja lunastuspalkkiot 0 €
 • säilytys 0 €
 • hallinnointipalkkiot 0,15–3,50 %
 • mukaan jo 15 €:lla kuussa
 • valittavissa yli 40 koti- ja ulkomaisen rahastoyhtiön rahastoja
Kuukausisäästäminen rahastoihin

Näin teet kuukausisäästösopimuksen rahastoihin

euromerkki

1. Päätä säästösumma

Mukaan pääset jo 15 €:lla kuussa. Laske säästölaskurilla, kuinka paljon sinun tulisi säästää, jotta voit saavuttaa unelmasi.

maailmankartta koneen ruudulla

2. Valitse säästökohteeksi yksi tai useampi rahasto

Tekemällä Nordnet Smart -salkkuihin liittyvän digineuvonnan tai Rahastoneuvojan testin saat ehdotuksen juuri sinulle sopivista rahastoista. Katso myös top-listat, niin näet, mihin rahastoihin muut sijoittavat juuri nyt.

ostoskärry

3. Valitse minä päivänä haluat rahastomerkintöjen toteutuvan

Valittavissasi on joka kuun 5., 15. tai 28. päivä. (huom.: uuden verkkopalvelun puolella voit valita minkä vain päivän (1–28).

tarkistusmerkki

4. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin

Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät palvelustamme Talletukset-sivulta kohdasta "Tee manuaalinen talletus". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.

Lue myös kuukausisäästämisestä ETF-rahastoihin

Kuukausisäästä ETF:iin

 • välityspalkkiot ostoissa 0 € (Huom: koskee vain kuukausisäästösopimuksen puitteissa tapahtuvia automaattisia ostoja. Myydessä välityspalkkio hinnaston mukaan)
 • säilytys 0 €
 • alhaiset hallinnointipalkkiot, alk. 0,07 %
 • mukaan jo 50 €:lla kuussa
 • ETF:iä kolmelta johtavalta liikkeeseenlaskijalta: db x-trackersiltä (Deutsche Bank), iSharesilta (BlackRock) sekä Xactilta (Handelsbanken). Katso tästä ETF:t, joihin voit kuukausisäästääavautuu uuteen ikkunaan.
Kuukausisäästäminen ETF:iin
euromerkki

1. Päätä säästösumma

Mukaan pääset jo 50 €/kk. Koska ETF:illä käydään kauppaa kokonaisilla osuuksilla, edellytämme säästösummalle +10 % "turvamarginaalin", jotta pystymme toteuttamaan haluamasi toimeksiannot mahdollisimman hyvin.

ostoskärry

2. Valitse säästökohteeksi yksi tai useampi ETF

Valitse vaikka ETF-mallisalkku. Se on valmis kahden globaalin ETF:n säästösuunnitelma. Katso ideoita ETF:ien valintaan.

prosenttimerkki

3. Päätä säästöjakauma

Valitse, kuinka monta prosenttia säästösummasta sijoitetaan kuhunkin ETF:ään.

tarkistusmerkki

4. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin

Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät palvelustamme Talletukset-sivulta kohdasta "Tee manuaalinen talletus". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.

Maailmanluokan sijoittamista. Automatisoituna: Nordnet Smart -salkut

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista.

Neljä vuotta sitten Nordnet mullisti sijoitusmarkkinat lanseeraamalla Superrahastot. Nyt teemme sen taas!

Nyt sinulla on pääsy maailmanluokan sijoittamiseen ilman korkeita kuluja. Tämän mahdollistaa yhteistyömme J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista. Vastaavia tuotteita on tarjottu aiemmin vain instituutiosijoittajille, mutta nyt ne ovat saatavilla myös suomalaisille yksityissijoittajille alkaen 15 euron minimimerkinnällä

Nordnet Smart -salkut tekee erityiseksi se, että ne eivät ole riippuvaisia pelkästään osakkeiden arvon kasvusta, vaan reagoivat automaattisesti muutoksiin markkinoilla.

Jos korot nousevat tai osakemarkkinat laskevat, salkkuja säädetään, millä ajan mittaan pyritään lisäämään vakautta ja tuomaan parempia tuottoja.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.