Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa viime yönä. Hang Seng -indeksi fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,3 % tai välillä [-0,1; 0,7] %.

Wall Street

Yhdysvaltalaiset sijoittajat nostivat Wall Streetin osakkeita torstaina. Erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset nousivat, mikä johtui uudelleen heränneestä uskosta Federal Reserven korkoleikkauksiin.

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat herkempiä muutoksille Federal Reserven ohjauskorossa, tunnettu Fed funds -korkona, kuin suuremmat yritykset niiden suuremman riippuvuuden pankkirahoituksesta johtuen. Korkoleikkaukset voivat alentaa rahoituskustannuksia, kannustaa investointeja ja parantaa likviditeettiä, mikä helpottaa näiden yritysten laajentumista ja taloudellisten taantumien hallintaa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,6 prosenttia perjantaiaamuna.

Hang Seng -indeksi johti nousua Aasiassa viime yönä. Usean vuoden taantuman jälkeen näyttää siltä, että Hongkongin pääindeksi on vihdoin saanut “tuulta purjeisiin” uudelleen. Sitä vastoin Japanin Nikkei 225 -indeksi on suoriutunut paremmin kuin Hang Seng -indeksi tänä vuonna, mutta ero ei ole suuri.

Hang Seng -indeksi on kohdannut haasteita viime vuosina pääasiassa Hongkongin poliittisen levottomuuden ja mielenosoitusten, Covid-19-pandemian negatiivisten taloudellisten vaikutusten, Kiinan tiukempien sääntelyjen, Kiinan talouden taantuman ja lisääntyneiden geopoliittisten jännitteiden, erityisesti Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä, vuoksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,36 dollaria barrelilta.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,85 NOK; 10,86 SEK; 6,92 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,7 NOK; 11,7 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,82, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,46).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen inflaatio-erolla (T10YIE), ovat 2,32 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Israelin ja Hamasin välinen konflikti jatkaa globaalien rahoitusmarkkinoiden häiritsemistä. Aselevon neuvottelut eivät ole toistaiseksi tuottaneet tulosta, ja siksi kansainvälisen yhteisön painostuksen odotetaan lisääntyvän lähiaikoina.

Israelin ja Hamasin välisen aselevon pakottamiseksi kansainvälinen yhteisö voi käyttää useita painostuskeinoja. Näihin kuuluvat diplomaattinen painostus kansainvälisissä foorumeissa ja diplomaattisten suhteiden vähentäminen, taloudelliset pakotteet, jotka voivat sisältää kaupparajoituksia ja varojen jäädyttämisen, sekä sotilaallisen tuen ja asekaupan säätely.

Lisäksi humanitaarisen avun hallinta ja kansainvälisten rauhanturvajoukkojen ja tarkkailijoiden sijoittaminen voivat myös olla avainrooleissa osapuolten painostamisessa aselepoon. Näitä keinoja voidaan käyttää yksin tai yhdessä riippuen erityistilanteesta ja kansainvälisen yhteisön strategisista päätöksistä.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki