Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutusta Aasiassa. Ruotsin keskuspankki fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4; 0,4] %.

Wall Street

Korkotaso, johdossaan amerikkalainen 10-vuotinen, on laskenut merkittävästi viime viikolla. Tämä on raivannut tietä maailmanlaajuisille osakemarkkinoille. Jää nähtäväksi, jatkuuko tämä suuntaus.

Kymmenen vuoden obligaation korkoa käytetään perustana muiden, riskialttiimpien sijoitusten tuottovaatimusten määrittämiseen. Kun näiden obligaatioiden korot muuttuvat, sopeutetaan usein koko rahoitusmarkkinan tuottovaatimuksia, mikä vaikuttaa suoraan osakkeiden hinnoitteluun.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin laskeneet -0,4 prosenttia keskiviikkoaamuna.

Usean peräkkäisen pörssinousupäivän jälkeen monet aasialaiset sijoittajat päättivät kotiuttaa voittoja keskiviikkona. On luonnollista olettaa, että Aasiassa tapahtunut lasku vaikuttaa tänään Euroopan pörssien, mukaan lukien Pohjoismaiden, tunnelmaan. Yleinen tunnelma on muuten hyvä, mutta hauras suuren geopoliittisen epävarmuuden vuoksi.

Siitä lähtien, kun Donald Trump valittiin presidentiksi vuonna 2016, Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteet ovat olleet jännitteisiä ja konfliktien värittämiä, erityisesti näkyvästi kauppasodassa, jossa molemmat maat asettivat toisilleen laajoja tullimaksuja. Nämä jännitteet ovat syventyneet syytöksistä kiinalaisen teknologiavakoilun, kiristyneiden geopoliittisten erimielisyyksien, kuten Taiwanin ja Etelä-Kiinan meren osalta, sekä kritiikistä Kiinan COVID-19-pandemian käsittelyn suhteen. Tämä huonontunut suhde on vaikuttanut syvästi globaaliin kauppaan, teknologian kehitykseen ja kansainväliseen politiikkaan, ja se jatkaa oleellisena tekijänä maailman geopoliittisessa dynamiikassa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,68 dollaria per tynnyri.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,95 NOK; 10,89 SEK; 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi euro maksaa: 11,8 NOK; 11,7 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on invertteröitynyt (kaksivuotinen korko, joka on 4,85 on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,48).
  • Yhdysvaltojen pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisella inflaatio-odotusasteella (T10YIE), ovat 2,32 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tänään on korkokokous Ruotsin keskuspankissa (Riksbanken). Ruotsin talouden kehityssuunnat, sekä EU, viittaavat korkojen leikkaamisen tarpeeseen. On kuitenkin epävarmaa, tapahtuuko tämä ennen kuin Federal Reserve mahdollisesti laskee korkoja.

Federal Reserve, Yhdysvaltain keskuspankki, näyttelee ratkaisevaa roolia globaalisti, sillä sen rahapolitiikka asettaa usein standardeja, joita muut maat voivat päättää seurata. Federal Reserven mahdollinen korkomuutos voi vaikuttaa globaaleihin rahoitusmarkkinoihin ja muiden maiden talousstrategioihin, mukaan lukien Ruotsi. Siksi Riksbanken ja EKP (Euroopan keskuspankki) saattavat odottaa nähdäkseen, mitä Federal Reserve tekee, ennen kuin tekevät päätöksen omasta korkotasostaan.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki