Siirry pääsisältöön

Wall Street uuteen nousuun; Pienet ja keskisuuret yhtiöt vetureina

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,4 % tai välillä [0,0; 0,8] %.

Wall Street

Russell 2000 -indeksi johti nousua Wall Streetillä tiistaina, heti Nasdaq Composite -indeksin perässä. Laaja S&P 500 -indeksi kasvoi yhden prosentin, kun taas Dow Jones Industrial Average nousi 0,5 %. Russell 2000 on suoriutunut hieman paremmin kuin S&P 500 viimeisen kuuden kuukauden aikana. Tämä johtuu pääasiassa Yhdysvaltain keskuspankin Federal Reserven signaaleista mahdollisista korkoleikkauksista vuoden aikana.

Russell 2000 -indeksi, joka koostuu pienistä ja keskisuurista amerikkalaisyrityksistä, on erityisen herkkä korkotason muutoksille, koska sen yritykset ovat velkarahoitteisia, kasvuorientoituneita ja niillä on rajallinen pääsy pääomamarkkinoille.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,5 prosenttia tiistai-aamuna.

Maailman pörssien tunnelma on parantunut merkittävästi viime päivinä, erityisesti Aasiassa. Japanin Nikkei 225 -indeksi, joka oli viime vuoden voittajia, on jälleen kärjessä tänä vuonna noin 16 prosentin nousulla. Hongkongin Hang Seng -indeksi, joka on kamppaillut vastamäessä useita vuosia, on noussut yli 8 prosenttia.

Maailman pörssit ovat osoittaneet erilaisia tuottokuviota ajan myötä, aluekohtaisten tekijöiden ajamana. Vaikka Yhdysvaltain pörssit ovat olleet vakaita ja jatkuvasti kasvavia, sekä eurooppalaiset että aasialaiset markkinat ovat kokeneet suurempia heilahteluja ja vaihtelevaa kasvuvauhtia.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,44 dollaria per tynnyri.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,85 NOK; 10,82 SEK; 6,93 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi euro maksaa: 11,7 NOK; 11,66 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on invertteröity (kaksivuotinen korko, joka on 4,83, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,48).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisella rikkoutumisinflaatiolla (T10YIE), ovat 2,35 prosenttia, Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen nähden (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta, joka hiljattain kävi yli 90 dollarissa, on laskenut takaisin alhaisiin 80-lukuihin toiveissa pian alkavasta tulitauosta Israelin ja Hamasin välillä. Voimakkaat osapuolet, mukaan lukien USA, painostavat lopettamaan konfliktin, joka on jatkunut useita kuukausia.

Öljynhinnan heilahtelut vaikuttavat merkittävästi maailmantalouteen; korkeammat hinnat voivat lisätä inflaatiota ja vähentää kuluttajien ostovoimaa, mikä puolestaan voi hidastaa talouskasvua. Rahoitusmarkkinoilla öljyn hinnat vaikuttavat energiayhtiöiden arvoon ja voivat olla indikaattoreita yleisille taloudellisille suuntauksille, vaikuttavat osake- ja valuuttamarkkinoihin, erityisesti maissa, jotka ovat voimakkaasti riippuvaisia öljynviennistä tai -tuonnista.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki