Siirry pääsisältöön

Juhlatunnelmaa maailman pörsseissä heikkojen amerikkalaisten työllisyyslukujen jälkeen.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista. Roger Berntsen omistaa osakkeita seuraavissa tässä raportissa mainituissa yhtiöissä; Enphase Energy ja Berkshire Hathaway.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,4 % tai välillä [0,0; 0,8] %.

Wall Street

Heikot työllisyysluvut (US Nonfarm Payrolls) laskivat markkinakorkoja voimakkaasti perjantaina, ja vastaavasti osakemarkkinat nousivat. Nasdaq-indeksi pärjäsi parhaiten nousten kokonaiset kaksi prosenttia, mikä johtui suurelta osin Applen 110 miljardin dollarin osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta.

Kun markkinakorot laskevat voimakkaasti, sijoittajien fokus siirtyy obligaatioista osakkeisiin korkeamman tuoton toivossa. Samaan aikaan Applen ilmoitus 110 miljardin dollarin osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta nosti yhtiön osakekurssia. Tämä johti erityisen voimakkaaseen nousuun Nasdaq-indeksissä, jossa Apple on merkittävä tekijä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,7 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasian pörssit nousivat maanantaina, joten alueelta voidaan odottaa vetoapua tänään. On huomionarvoista, että Japanin ja Etelä-Korean pörssit olivat suljettuina. Alueen sijoittajat saattoivat saada inspiraatiota Warren Buffettin myönteisistä pohdinnoista Japanista ja Intiasta viikonlopun yhtiökokouksessa Berkshire Hathawayssa.

Berkshire Hathawayn (BRK.B) yhtiökokous, jota kutsutaan usein “Kapitalistien Woodstockiksi”, houkuttelee tuhansia sijoittajia ympäri maailmaa Omahaan, Nebraskaan. Tapahtuma on saanut lempinimensä kuuluisan Woodstock-musiikkifestivaalin mukaan sen suuren osallistujamäärän ja juhlavan tunnelman vuoksi, mutta toisin kuin musiikkifestivaalit, se keskittyy sijoituksiin ja talouteen.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,19 dollaria barrelilta.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,86 NOK; 10,82 SEK; 6,93 DKK ja 0,93 EUR, kun taas euro maksaa: 11,7 NOK; 11,64 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,85, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,52).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden rikkoutumisinflaatiokorkona (T10YIE), ovat 2,35 prosenttia, mikä on alle Federal Reserven 2 prosentin tavoitteen (lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Sijoittajan näkökulmasta kaikki meni oikeaan suuntaan perjantaina, kiitos rohkaisevien kehityskulkujen Yhdysvaltain työllisyysluvuissa (US Nonfarm Payrolls). Korot, etenkin kymmenen ja kahden vuoden korot, laskivat merkittävästi. Samoin teki dollari sekä Yhdysvaltain talouden pitkän aikavälin inflaatio-odotukset.

US Nonfarm Payrolls -luvut tulivat huomattavasti odotettua pienempinä huhtikuussa, mikä on merkki siitä, että paineet maailman suurimmassa taloudessa ovat helpottamassa. Jos tämä trendi jatkuu tulevina kuukausina, Federal Reserve saattaa laskea korkoja ja toivottavasti elvyttää talouden pitkäaikaisia kasvuimpulsseja.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki