Siirry pääsisältöön

Pelko otti vallan Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,9 % tai välillä [-1,3, -0,5] %.

Wall Street

Yhdysvaltain pörssi-indeksit laskivat voimakkaasti torstaina, kun korkeiden korkojen pelko otti vallan. Osakemarkkinat ympäri maailmaa ovat nousseet merkittävästi viimeisen puolen vuoden aikana, kiitos mahdollisten korkoleikkausten signaalien sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa myöhemmin tänä vuonna. Tällä viikolla kuitenkin useiden Federal Reserven korkokomitean jäsenten sävy on muuttunut. Onko eilisen laskun aloittama suurempi korjausliike tai ei, on vielä nähtävä.

Osakemarkkinoiden korjausliikkeet, määriteltyinä 10 % tai suurempina laskuina viimeisimmästä huipusta, ovat luonnollinen ja terve osa taloudellisia syklejä. Ne auttavat uudelleenhinnoittelemaan yliarvostettuja osakkeita, tarjoavat sijoittajille ostopaikkoja moderoiden osakehintoja ja toimivat tarpeellisena “taukona”, joka estää taloudelliset kuplat ja vakavammat romahdukset.

Vaikka korjausliikkeet voivat luoda lyhytaikaista epävarmuutta ja pelkoa, ne ovat tärkeässä roolissa ylläpitämässä pitkän aikavälin markkinoiden terveyttä varmistamalla, että sijoitukset heijastavat todellisia taloudellisia arvoja ja edistävät kestävämpää talouskasvua. Diversifioinnin ja strategisen lähestymistavan kautta sijoittajat voivat navigoida näiden korjausliikkeiden läpi osana vahvan salkun rakentamista.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,9 prosenttia alhaalla perjantaiaamuna.

Torstain lasku Wall Streetillä levisi Aasiaan yön aikana, joten meidän on todennäköisesti valmistauduttava myyntipaineeseen Euroopan pörsseissä tänään. Nikkei 225 johti laskua, tiiviisti seurattuna KOSPI-indeksistä. On luonnollista olettaa, että pörssien volatiliteetti tulee kasvamaan tulevaisuudessa, mikä hyödyttää joitakin ja tuottaa vaikeuksia toisille.

Lisääntynyt volatiliteetti pörsseissä voi olla sekä siunaus että kirous riippuen sijoittajien strategioista ja riskinsietokyvystä. Aktiivisille kauppiaille ja niille, jotka käyttävät optiostrategioita, nopeat hinnanmuutokset voivat tarjota kannattavia mahdollisuuksia voiton tekemiseen harkittujen sisään- ja uloskäyntipisteiden kautta. Toisaalta, matalan riskinsietokyvyn sijoittajat tai ne, joilla on pitkäaikainen sijoitushorisontti, voivat kokea volatiliteetin stressaavana ja riskialttiina, mahdollisesti johtaen tappioihin tai poikkeamiin heidän sijoitustavoitteistaan.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 90,91 dollaria barrelilta, noussut 1,9 prosenttia torstain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -4,1 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,76 NOK; 10,66 SEK; 6,89 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,6 NOK; 11,54 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,65, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,31).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Breakeven Inflation Ratella (T10YIE), ovat 2,34 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on noussut 10 dollaria barrelilta viimeisen 30 päivän aikana ja käydään nyt kauppaa yli 90 dollarin. Tämä on huono uutinen ottaen huomioon maailmantalouden alla olevan hintapaineen. Öljyn hinnan nousu voidaan jäljittää useisiin tekijöihin, mukaan lukien lisääntynyt geopoliittinen epävarmuus Lähi-idässä sekä Venäjän öljyn ja kaasun tuotannon väheneminen Ukrainan iskujen jälkeen venäläisiin jalostamoihin.

Tänään julkaistaan muuten “kuukauden tärkeimmät makrotaloudelliset luvut” – Yhdysvaltain Nonfarm Payrolls, luvut, jotka mahdollisesti voivat kallistaa rahoitusmarkkinoita suuntaan tai toiseen.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki