Siirry pääsisältöön

Laskua Aasiassa yöllä. FED fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5–0,3] %.

YHDYSVALLAT

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -1,2 prosenttia eilen.

Yhdysvaltalaiset sijoittajat lähettivät indeksit alaspäin perjantaina ennen Federal Reserven tärkeää korkokokousta ensi viikolla. Nasdaq-indeksi, joka on teknologiaosakkeiden dominoima, laski 1,6 %, jonka jälkeen S&P 500 laski 1,2 % ja Dow Jones Industrial Average heikkeni 0,8 %.

Vaikka sekä Federal Reserve (Fed) että Euroopan keskuspankki (EKP) toimivat monimutkaisissa taloudellisissa maisemissa, on olemassa erilaisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa heidän korkopäätöksiinsä. Markkinat odottavat, että Federal Reserve pitää Fed Funds Rate -koron ennallaan ensi viikolla, mutta epävarmuus on edelleen suurta siitä, onko korkohuippu saavutettu.

Southwest Airlines Co (2,6%), Capital One Financial Corp (2,2%), Host Hotels & Resorts Inc (2,1%), johtivat voittajien listaa yrityksistä, jotka kuuluvat S&P 500 -indeksiin, kun taas Nucor Corp (-6,1%), KLA Corp (-5,4%), Dexcom Inc (-5,1%), päätyivät pohjalle.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225*, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,5 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasiasta ei ole paljon vetoapua saatavilla tänään, koska alueen sijoittajat antoivat Wall Streetin perjantaisen kehityksen vaikuttaa niihin. On syytä huomata, että Japanin pörssi oli suljettu viime yönä pyhäpäivän vuoksi. Japanin Nikkei 225 on muutenkin, yhdessä Nasdaq-indeksin kanssa, tämän vuoden selkeä voittaja.

Japanin pääindeksi on noussut yhteensä 28,5 % tänä vuonna. Tämä nousu on nähtävä yhdessä maan taloudellisen taustan kanssa, joka on huomattavasti positiivisempi kuin useimmissa muissa paikoissa. Tämä heijastuu myös nousevassa korkokäyrässä.

Nouseva korkokäyrä on graafinen esitys, jossa korko nousee pidemmällä aikavälillä, mikä yleensä viittaa terveeseen, kasvavaan talouteen. Tällaisessa käyrässä korot ovat alhaisempia sijoituksille tai lainoille, joilla on lyhyempi maturiteetti, kun taas ne ovat korkeampia pidemmällä aikavälillä. Tämä johtuu siitä, että lyhyempiin aikaväleihin liittyy vähemmän riskiä ja suurempaan epävarmuuteen ja potentiaaliseen inflaatioriskiin pidemmällä aikavälillä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 94,46 dollaria barrelilta, 0,9 prosentin nousussa perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,4 prosenttia samassa ajassa.

1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,77 NOK, 11,17 SEK, 6,99 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,92 SEK ja 7,46 DKK.

Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,04, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,33). Yhdysvaltojen pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,35 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen.

Tämä viikko tulee suurelta osin keskittymään Federal Reserveen. Euroopan keskuspankki vihjasi, että euroalueen korkohuippu on saavutettu tässä syklissä. On argumentteja sekä puolesta että vastaan, että EKP:n signaalit saavutetusta korkohuipusta heijastuisivat myös Fediin. Toisaalta samankaltaiset taloudelliset olosuhteet, keskuspankkien globaali koordinointi ja markkinoiden odotukset saattavat viitata yhtenäiseen lähestymistapaan. Toisaalta erilaiset taloudelliset realiteetit, valuuttavaikutukset ja poliittiset puitteet saattavat johtaa eriytyneeseen rahapolitiikkaan. Kaiken kaikkiaan mukana on monia muuttujia, ja vaikka samankaltaisuuksien mahdollisuus on olemassa, ei ole takeita siitä, että ne seuraisivat toisiaan tiiviisti.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit