Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutus laski kursseja Wall Streetillä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,6 % tai välillä [-1,1, 0,1] %.

Wall Street

Useiden peräkkäisten nousupäivien jälkeen (Dow Jones -indeksi nousi yhdeksän päivää peräkkäin), kurssit laskivat Wall Streetilla keskiviikkona. Laskun näyttää laukaisseen voittojen kotiuttaminen, sillä päivän aikana ei julkaistu mitään merkittäviä uutisia.

Voittojen kotiuttaminen on yleinen ilmiö rahoitusmarkkinoilla, erityisesti merkittävän nousun jälkeen, kun monet sijoittajat tuntevat, että on hyvä hetki realisoida osa voitoistaan. Tämä voi kuitenkin vaikuttaa markkinoihin, sillä suuri määrä myyntejä voi johtaa yleiseen laskuun osakekursseissa.

CVS Health Corp (1,3%), Alphabet Class A (1,2%) ja Alphabet Class C (1,1%) olivat kärjessä voittajien listalla S&P 500 -indeksin sisältämistä yrityksistä. FedEx Corp (-12,1%), Aon PLC (-6%), Caesars Entertainment Inc (-5,7%) päätyivät pohjalle.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,3 prosenttia alhaalla torstaiaamuna.

Aasian sijoittajat eivät pelästyneet Yhdysvaltojen keskiviikkoista laskua, vaikka jotkut alueen pörssi-indeksit laskivat enemmän kuin toiset, mukaan lukien Nikkei 225. Nikkei 225:stä on puhuttu paljon sen huomattavan nousun vuoksi tänä vuonna. Intian Sensex-indeksi on myös houkuttelemassa yhä enemmän sijoittajien huomiota. Indeksi on muuten noussut 15 prosenttia vuonna 2023, mutta peräti 97 prosenttia viimeisen 5 vuoden aikana.

Viimeisten viiden vuoden aikana Intian Sensex-indeksi on kokenut merkittävän nousun, jota on ajanut useat positiiviset tekijät. Intian talouskasvu, sekä kotimaisten että kansainvälisten investointien ansiosta, on ollut avainasemassa. Hallituksen uudistukset ja liiketoiminnan sääntelyn yksinkertaistaminen yhdessä maan teknologisen kehityksen, erityisesti IT-alalla, kanssa ovat edistäneet tuottavuuden kasvua ja houkutelleet ulkomaisia investointeja.

Lisäksi Intian kasvava integraatio globaaliin talouteen ja sen suuri, nuori väestö ovat luoneet merkittäviä mahdollisuuksia kotimaiselle kulutukselle ja talouskasvulle. Vaikka COVID-19-pandemia toi haasteita, Intian talouden kestävyys ja nopea toipuminen ovat edelleen vahvistaneet sijoittajien luottamusta, mikä heijastuu Sensex-indeksin vaikuttavassa kasvussa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,62 dollaria barrelilta, laskien -0,7 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -3,9 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä; 10,34 NOK, 10,16 SEK, 6,81 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,3 NOK, 11,12 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,37, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 3,87).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,19 prosenttia, verrattuna Federal Reserve:n 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

USA:n kasvaneet öljyvarastot vaikuttivat öljyn hinnan laskuun eilen. EIA:n mukaan Yhdysvaltojen öljyvarastot kasvoivat 2,9 miljoonalla tynnyrillä viime viikolla. Öljyn hintaan vaikuttaa monia tekijöitä, ja yksi näistä on öljyn varastoidun määrän suuruus Yhdysvalloissa.

Joka viikko Energia-informaatiohallinto (EIA), osa Yhdysvaltojen energiaministeriötä, antaa raportin maassa varastoidusta öljymäärästä. Nämä raportit ovat tärkeitä, koska ne antavat viitteitä öljyn tarjonnasta ja kysynnästä. On tärkeää huomata, että öljyn hintoihin vaikuttavat myös monet muut tekijät, kuten geopolitiikka ja globaalit taloudelliset olosuhteet.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki