Siirry pääsisältöön

Suomen suosituin rahasto täyttää 10 vuotta | rahastokaupankäynti 4/2024

Nordnet Suomen asiakkaiden rahastojen netto-ostot olivat huhtikuussa 46 miljoonaa euroa ja ETF:ien 40 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin palvelusta löytyvät yli 600 sijoitusrahastoa ja yli 1 600 ETF:ää.

Kerroimme noin vuosi sitten, että Nordnet Suomi Indeksi on noussut omistajamäärällä mitattuna Suomen suosituimmaksi rahastoksi. Titteli on säilynyt, ja tässä kuussa Suomen suosituin rahasto viettää kymmenvuotissyntymäpäiviään. Suurelle sijoittajajoukolle rahasto avautui kesäkuussa 2014.

Superrahasto Suomi näki päivänvalon 27.5.2014.

Parikin nimenmuutosta vuosien saatossa läpikäynyt Nordnetin Suomi-indeksirahasto lanseerattiin 27.5.2014 nimellä Superrahasto Suomi. Kyseessä oli – ja on edelleen – Suomen ainoa täysin kuluton Suomi-indeksirahasto, jollaista monen oli vaikea uskoa todeksi. Ei ihme, että alkuun piilokuluja etsittiin kiivaasti ja viestintä- ja markkinointitiimi teki silloin ison työn kertoessaan miksi rahasto on lanseerattu.

Nordnet Suomi Indeksi on entisen tuotenimensä mukaisesti supersuosittu tänäkin päivänä. Näin siitä huolimatta, että Helsingin pörssin yleisindeksi on matanut pohjamudissa viime vuodet ja parhaat tuotot ovat löytyneet Atlantin takaa.

Huhtikuussa Nordnet Suomi Indeksi oli Nordnet Suomen asiakaskunnan netto-ostetuimpien rahastojen top-viidessä, mutta USA-rahastot ovat kiilanneet suosiossa viime aikoina Suomi-indeksin ohi. Syyt löytyvät nopealla vilkaisulla rahastojen graafeihin, joissa näkyy teknologiaosakkeiden vahva kehitys ja alaan kohdistuvat odotukset. Moni kuitenkin uskoo Suomen markkinan olevan jo aliarvostettu ja Nordnet Indeksi Suomi jatkaa tasaista uusien varojen houkuttelemista.

Huhtikuun viimeisenä päivänä LSEG Lipper Fund Awards Nordics 2024 palkitsi Nordnet Suomi Indeksin parhaana suomalaisiin osakkeisiin sijoittavana rahastona kolmen vuoden tarkastelujaksolla. Kategoriassa oli ehdolla 15 rahastoa.* Kiitämme tunnustuksesta!

Globaali hajauttaminen ja puolustussektori trendaavat.

Huhtikuun trendaavia tuotteita tarkastellessa erottuvat aiemmilta kuukausilta tutut trendit: globaali hajautus, vahva aiempi kehitys ja kiinnostus puolustussektoria kohtaan. Trendaavien ETF:ien listalla on myös uusi tulokas: Xtrackersin vähemmän tunnettu S&P 500 -ETF, XDPU. Kyseinen ETF erottuu edukseen suhteellisen matalalla kappalehinnalla, mikä tekee siitä useita muita S&P 500 -tuotteita helpommin ETF-kuukausisäästösopimukseen lisättävän pienemmilläkin kuukausisäästösummilla.

Huhtikuun 2024 trendaavat sijoitusrahastot:

Suhteellisesti eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos 1 kk*Kehitys 12 kk
Delphi Global A+222 %+38 %
Didner & Gerge Global+35 %+13 %
Finserve Global Security Fund+33 %+33 %
Tuottotiedot poimittu 2.5.2024.

Huhtikuun 2024 trendaavat ETF:t:

Suhteellisesti eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos 1 kk*Kehitys 12 kk
Xtrackers S&P 500 UCITS ETF 4C+94 %+27 %
HANetf Future of Defence UCITS ETF – Acc+39 %+39 %
VanEck Defense UCITS ETF+29 %+53 %
Tuottotiedot poimittu 2.5.2024.

Nordnet Suomen asiakaskunnan netto-ostetuimmat rahastot huhtikuussa 2024:

 1. Handelsbanken Usa Indeksi
 2. Evli Likvidi B
 3. Nordnet USA Indeksi EUR
 4. Nordnet Suomi Indeksi
 5. Nordnet Maailma Indeksi EUR
 6. Nordnet Sverige Index
 7. Nordnet Teknologia Indeksi EUR
 8. Nordnet One Rohkea EUR
 9. Nordnet Norge Indeks
 10. Handelsbanken Eurooppa Indeksi

Nordnet Suomen asiakaskunnan netto-ostetuimmat ETF:t huhtikuussa 2024:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
 3. Xtrackers MSCI World Quality UCITS ETF 1C
 4. Franklin FTSE India UCITS ETF
 5. iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)
 6. iShares € High Yield Corp Bond UCITS ETF EUR (Dist)
 7. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 8. iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)
 9. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 10. Xtrackers MSCI World Momentum UCITS ETF 1C

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto* Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja ja ETF:iä niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehotetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoasiakirjan löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

*Vuosittain myönnettävät LSEG Lipper Fund Awards -palkinnot nostavat esiin rahastoja ja rahastoyhtiöitä, jotka ovat tuottaneet hyvää riskikorjattua tuottoa pitkällä aikavälillä suhteessa vastaavan kategorian muihin rahastoihin. LSEG Lipper Fund Awards -palkinnot perustuvat Lipper Leader for Consistent Return -luokitukseen, joka on objektiivinen, kvantitatiivinen, riskipainotettu mittari, joka on laskettu 36, 60 ja 120 kuukauden ajalle. Rahasto, jolla on korkein Lipper Leader for Consistent Return (Effective Return) -arvo kussakin tarkasteltavassa kategoriassa, voittaa LSEG Lipper Fund Award -palkinnon. Lisätietoja osoitteessa lipperfundawards.com. Vaikka LSEG Lipper pyrkii varmistamaan palkintojen laskemiseen käytettyjen tietojen tarkkuuden ja luotettavuuden, niiden tarkkuutta ei voida taata.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki