Siirry pääsisältöön

Myymme omistuksemme Nokian Renkaissa ja kevennämme hieman osakepainoamme

Luovuimme tänään koko Nokian Renkaat positiostamme johtuen yhtiön kohonneesta arvostuksesta ja heikentyneestä tulospotentiaalista. Salkkumme käteispaino nousee tämän myötä selvästi ja tarjoaa meille kassaa mahdollista korjausliikettä ja sen luomia ostopaikkoja ajatellen.

Myimme tänään salkustamme kaikki Nokian Renkaiden osakkeemme keskihinnalla 29,18 EUR. Nokian Renkaiden position koko oli 7,5 % salkustamme. Nokian Renkaat ehti olla salkussamme poikkeuksellisesti alle vuoden, sillä teimme ensimmäiset ostomme elokuussa 2014. Sijoituksemme tuotto oli osingot huomioiden noin 25 %, mitä voidaan mielestämme pitää kohtuullisena. Myynnin taustalla on kolme tekijää: 1) yhtiön selvästi heikentyneet fundamentit viimeisen vuoden aikana etenkin Venäjän tilanteen takia, 2) osakkeen kohonnut arvostustaso ja 3) halumme keventää osakepainoamme.

Nokian Renkaiden fundamenteissa on tapahtunut dramaattista heikentymistä viimeisen 12 kuukauden aikana. Yhtiön itsensä laadussa ei sinänsä ole tapahtunut muutoksia ja yhtiö on vahvistanut asemaansa teknologiajohtajana talvirengasmarkkinoilla. Dramaattinen muutos on kuitenkin tapahtunut yhtiön suurimmalla markkinalla Venäjällä. Venäjän toimet Ukrainassa ovat ajaneet maan uuden kylmän sodan partaalle ja länsimaiden pakotteet yhdessä öljyn hinnan romahduksen kanssa ovat ajaneet maan talouden syvään laskuun. Parhaassakin tapauksessa Venäjän talous tulee lähivuodet nilkuttamaan eteenpäin hidasta vauhtia. Huonossa skenaariossa talouden kriisiytyminen on mahdollista johtuen talouden suppeasta rakenteesta ja herkkyydestä shokeille.

Nokian Renkaiden kannalta Venäjän kasvunäkymät ovat heikentyneet selvästi ja samalla myös riskitaso on noussut uudelle tasolle. Yhtiön Venäjäriski tulee myytyjen tuotteiden sekä valmistuksen kautta (yhtiön päätehdas on Venäjällä). Venäjä on ollut Nokian Renkaille ylivoimaisesti kannattavin markkina ja vaikka yhtiö saakin osan Venäjällä sulaneesta myynnistä paikattua länsimarkkinoiden kasvulla, tulee tämä heikentämään yhtiön kannattavuutta. Kokonaisuutena yhtiön tulospotentiaali tuleville vuosille on näkemyksemme mukaan laskenut selvästi.

Nokian Renkaiden osakekurssi on noussut voimakkaasti alkuvuoden aikana ja mielestämme nykyinen kurssitaso ei enää heijastele yhtiön Venäjään liittyviä riskejä tai laskeneita tulosennusteita. Yhtiön osakekurssia ovat nostaneet osakemarkkinoiden yleinen nousu sekä kilpailija Pirellistä tehty ostotarjous. Ennusteidemme valossa lähivuosien P/E-kertoimet ovat 15-20x välillä, emmekä näe niissä nousuvaraa. Näin ollen tuleva kurssinousu nojaa yhtiön tuloksen kasvuun, missä suurin ajuri on ollut Venäjä.

Alkuvuoden rajun kurssirallin myötä pidämme lähtökohtia Q1-tuloskaudelle varsin epävarmoina. Osakemarkkinat hinnoittelevat kuluvalle vuodelle rajua tulosparannusta (noin 20 %) ja pidämme pettymyksen riskiä melko suurena Q1-tuloskaudella. Mikäli markkinat huomaavat, että osakekurssit ovat karanneet liian kauaksi tuloskasvuodotuksista, on pitkään odotettu korjausliike mahdollinen. Tässä ympäristössä käteisen kasvattaminen ei mielestämme ole huono ajatus, sillä käteispainon nosto mahdollistaa houkuttelevian ostojen tekemisen korjausliikkeestä. Salkkumme käteispaino nousee Nokian Renkaiden myyntien jälkeen noin 15 %:iin.

Omistamme osakkeita Nokian Renkaissa

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit