Siirry pääsisältöön

Pienten ja keskisuurten yritysten indeksi erottautuu selvästi.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssin avautuu 0,1 %:n nousuun, kuitenkin vaihteluvälillä [-0,3, 0,5] %.

Ennusteeni, jotka laadin tänään kello 06:34, perustuvat globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen, mukaan lukien S&P 500 futuurit, jotka ovat laskeneet 0,1 % siitä, kun Helsingin pörssi sulkeutui maanantaina.  

Wall Street  

S&P 500 (+0,2 %), Nasdaq Composite (+0,3 %) ja Dow Jones Industrial Average (+0,4 %) saavuttivat uusia ennätyksiä eilen. Erityisesti kuitenkin pienten ja keskisuurten yritysten Russell 2000 -indeksi (+2,0 %) erottui selvästi. Nämä yritykset kokivat merkittävää kasvua viime vuoden lopussa, odotusten mukaan markkinakorkojen laskun vuoksi tulevina vuosina. Pienemmät yritykset ovat yleensä ketterämpiä ja innovatiivisempia kuin suuret, vakiintuneet yritykset, mikä tekee niistä hyvin varusteltuja sopeutumaan nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin ja teknologiseen edistykseen. Niiden menestys on keskeistä talouskasvulle ja työpaikkojen luomiselle, ja ne edistävät sijoitusportfolioiden monipuolistamista, mikä voi olla erityisen houkuttelevaa laskevien markkinakorkojen aikoina.   VF Corp (5%), Albemarle Corp (4,9%), Synopsys Inc (4,7%) johtivat voittajien listaa S&P 500 -indeksissä. Archer-Daniels-Midland Co (-24,2%), Gilead Sciences Inc (-10,2%), Bunge Global SA (-4,2%) päätyivät häviäjien joukkoon.  

Aasia  

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,6 prosenttia tiistai-aamuna.

Nuolien suunta oli ylöspäin Aasian pörsseissä tiistaina, mikä antaa toivoa vetovoimasta kyseiseltä alueelta tänään. Erityisesti Hang Seng -indeksi (+2,5%) näytti suuntaa yöllä, huhujen mukaan pian alkavista kiinalaisten viranomaisten elvytystoimista. Ulkomaiset sijoittajat ovat viime vuosina pysyneet poissa Hongkongin pörssistä, pääasiassa Kiinan viranomaisten jatkuvien puuttumisten takia, erityisesti teknologiasektorilla.  

Korot, valuutat ja raaka-aineet  

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 80,1 dollaria barrelilta, noussut 0,6 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on pysynyt muuttumattomana samalla ajanjaksolla.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,48 NOK, 10,43 SEK, 6,85 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,37 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,38 on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,09).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen rikkoutumispisteen inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,31 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Sekä pitkät että lyhyet korot Yhdysvalloissa laskivat eilen. Tämä auttoi pieniä yrityksiä Wall Streetillä sekä Euroopassa. Maailmantalouden kasvuimpulssit ovat heikkoja, ja siksi monet uskovat, että Federal Reserve ja EKP (Euroopan keskuspankki) voivat joutua leikkaamaan korkoja nopeammin kuin aiemmin signaloitiin. Koska inflaatiopaine taloudessa on laskenut “turvalliselle tasolle”, keskuspankkien seuraava tehtävä on välttää vakava taloudellinen taantuma (lama).  

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki