Siirry pääsisältöön

Tarvitsetko oikeasti varainhoitajaa?

Olet yllättäen perinyt suuren summan rahaa, myynyt yrityksesi tai voittanut lotossa. Onnea! Yksityispankit ovat yhtäkkiä kiinnostuneita sinusta ja haluavat hoitaa rahojasi.

Tai ehkä käytät jo tällä hetkellä Private Banking -palveluita. Mutta tarvitsetko oikeasti varainhoitajaa?

Private Banking -palvelut perinteisesti.

Private Banking on palvelu, jota pankit tarjoavat varakkaille asiakkailleen. Palvelu voi sisältää sijoitusneuvontaa, omaisuudenhoitoa, juridisia palveluita, veroneuvontaa ja parempia ehtoja. Konsultatiivisessa varainhoidossa pankki antaa sijoitusneuvoja ja täyden valtakirjan omaisuudenhoidossa asiakas antaa varallisuutensa pankin hoidettavaksi.

Mutta mitä perinteinen sijoitusneuvonta oikeastaan antaa? Pystyykö varainhoitajasi tarjoamaan lisäarvoa sijoituksillesi? Useimmiten saat sijoitusneuvojaltasi sijoitusehdotuksia, joiden pitäisi miellyttää sekä sinua asiakkaana että tukea pankin myyntitavoitteita, jotta pankki saisi mahdollisimman paljon pääomia omiin tuotteisiinsa.

Tiedätkö, minkä verran maksat varainhoitajan palveluista?

Täyden palvelun tai konsultatiivisessa varainhoidossa maksat yleensä 500–5000 € vuosimaksuja ja/tai 0,15–1 % varainhoitopalkkiota. Jos käytät tällä hetkellä Private Banking -palveluita, tiedätkö, minkä verran maksat näistä yksityispankkipalveluista?

Vuonna 2018 voimaan tullut MiFID II -sääntely pakottaa yksityispankit tekemään selkoa kaikista asiakkailta veloitettavista palkkioista. Raporteista pitää selvitä kokonaiskulut ja niiden vaikutus varojen kumulatiiviseen tuottoon.

Oletko tutustunut oman pankkisi vuosikuluraporttiin? Moni saattaa yllättyä raportteja tutkiessaan, kun on maksanut pankkiirille enemmän kuin ehkä arvasikaan.

Nordnetin vuosikuluraportin löydät verkkopalvelustamme kohdasta Sivuni > Vuositiliote > Vuosikuluraportti.

Miten varainhoidon kiinteät ja muuttuvat kulut vaikuttavat varallisuuteesi?

Nordnetin laskurin avulla voit selvittää, kuinka paljon kiinteä varainhoidon palkkio ja vuosimaksu vaikuttavat varallisuuteesi.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 500 000 euron varallisuus. Säästöaikasi on 10 vuotta ja oletuksena 7 % vuotuinen tuotto. Jos pankkisi kiinteä vuosimaksu olisi 1 000 € ja varainhoitopalkkio 0,30 %, menettäisit säästöistäsi kulujen vuoksi 41 267 euroa. Se on paljon rahaa!

Kiinteän ja muuttuvan varainhoidon palkkion vaikutus varallisuuteen

Ota varallisuutesi hallintaan.

Nordnetin Private Banking -palvelu on tarkoitettu itsenäisille sijoittajille, jotka tietävät, mitä tekevät. Etuohjelman piiriin on mahdollista päästä, jos omistaa vähintään 200 000 euron arvosta sijoitusomaisuutta Nordnetissä.

Poikkeamme perinteisistä yksityispankeista siten, että meillä et maksa lainkaan kiinteitä tai muuttuvia kuluja. Maksat vain tekemistäsi sijoituksista ja saat kaikki markkinat samaan hintaan (0,08 % / min. 5–8 €). Tällä on valtava vaikutus varallisuutesi kasvuun pitkällä aikavälillä.

Meillä saat käyttöösi ensiluokkaiset työkalut ja sijoitustuotteet, digitaalista sijoitusneuvontaa, markkinoiden joustavinta lainoitusta sijoituksiin sekä tukea asiantuntijoilta.

Vinkkejä sijoituksiin voit poimia esimerkiksi katsomalla, mihin muut Private Banking -asiakkaat sijoittavat, tutustumalla maksutta Suomen laajimpaan tutkimukseen pörssiyhtiöistä osto- ja myyntisuosituksineen tai valmiista mallisalkuista.

Kerro, jos haluat tietää lisää! Tavoitat meidät sähköpostitse tai puhelimitse: privatebanking@nordnet.fi / 09 6817 8444.

Voit myös täyttää yhteydenottopyynnön osoitteessa nordnet.fi/fi/pb. Private Banking -meklarimme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Lue myös:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki