Siirry pääsisältöön

Salkkuyhtiöidemme horisontissa tuloskasvua

Valtaosa salkkumme yhtiöistä on jo ehtinyt julkaista Q4-tuloksensa ja samalla antaa ohjeistuksensa kuluvalle vuodelle. Kokonaisuutena salkkuyhtiöyidemme FY14 ohjeistukset olivat positiivisia epävarmasta toimintaympäristöstä huolimatta ja uskomme, että lähes kaikilla salkkumme yhtiöillä on realistiset mahdollisuudet kasvattaa tulostaan kuluvan vuoden aikana. Edellytyksiä tuloskasvulle parantaa mielestämme se, että salkkumme yhtiöiden riippuvuus Suomen ja Venäjän talouksista on verrattain vähäinen. Koko pörssin osalta uskomme, että negatiivisimmat yllätykset tullaan todennäköisesti saamaan juuri Venäjältä sekä omilta kotimarkkinoiltamme.

Suurimmat tulosparannusodotukset on salkkumme osalta ladattu CapManiin, Revenioon, Baswareen ja Nordeaan. CapManillä on useita suuren kokoluokan rahastoja, joiden odotamme siirtyvän voitonjakoon kuluvan vuoden aikana. CapManin trimmatun kulurakenteen ansiosta uskomme tämän heijastuvan voimakkaana tuloskasvuna. Revenio puolestaan tulee jatkamaan vahvaa tuloskasvuaan Icaren vetämänä. Uskomme myös, että Revenio tulee kuluvan vuoden aikana irtaantumaan sen ydinliiketoiminnan ulkopuolisista liiketoiminnoista, minkä seurauksena markkinoiden huomio tulee kiinnittymään entistä voimakkaammin juuri Icareen ja sen kehitykseen. Baswarelle alkanut vuosi on yhtiön historian suurimman muutosprosessin viimeinen vuosi, jonka aikana yhtiö muuntautuu lopullisesti ohjelmistoyhtiöstä palveluyhtiöksi. Odotamme tämän muutoksen alkavan hiljalleen heijastua myös Baswaren numeroihin ja loppuvuoden aikana yhtiön tuloksen pitäisi alkaa heijastelemaan myös yhtiön tulevaisuuden potentiaalia. Nordean osalta vuosi 2013 oli selkeä pettymys ja yhtiön tuloskasvu jäi lopulta lähelle nollaa. Nordea kuitenkin ilmoitti Q4-tuloksensa yhteydessä uusista merkittävistä säästötoimista ja odotamme näiden toimien yhdessä elpyvän talouskasvun kanssa heijastuvan selkeänä tulosparannuksena. Markkinat odottavat yhtiöltä tällä hetkellä noin 12 prosentin tuloskasvua, jota pidämme realistisena.

Vuosi 2014 tulee olemaan tulosmielessä eräänlainen välivuosi muutamille salkkumme yhtiöistä. Cargotecin uusi johto saneeraa yhtiötä sen potentiaalia vastaavaan tuloskuntoon ja Tescossa puolestaan yhtiön panostukset kotimaan markkinaosuuden kääntämiseksi kasvuun ja irtaantumiset heikoista ulkomaantoiminnoista tulevat rasittamaan kuluvan vuoden tulosta. Okmetic puolestaan kärsii historiallisen vaikeasta markkinatilanteesta, mikä rasittaa yhtiön marginaaleja varsinkin vuoden alkupuoliskolla. Näiden yhtiöiden osalta odotamme toki tuloksien kasvavan, mutta huomattavasti tärkeämpää on seurata muutosprosessien etenemistä ja tämän myötä esiin nousevan potentiaalin realisoitumista.

Salkkumme musta hevonen kuluvalle vuodelle on tuulivoimayhtiö Vestas. Vestas on käynyt läpi raskaan muutosprosessin, sillä yhtiö on leikannut kiinteitä kulujaan ja pyrkinyt alentamaan riippuvuuttaan liiketoiminnan volyymistä kasvattamalla alihankinnan osuutta selvästi. Uskomme kokonaisuutena, että Vestasin tuotantokoneisto on nyt trimmattu kuntoon ja yhtiössä on mielestämme selkeää operatiivista tulosvipua volyymien elpyessä. Tuulivoimamarkkina piristyi hieman vuoden 2013 aikana, mutta merkittävä elpyminen antaa edelleen odottaa itseään. Tuulivoimamarkkinoiden elpymistä on äärimmäisen vaikea ennustaa, koska poliittisella päätöksenteolla on siinä merkittävä rooli.

Monilla salkkuyhtiöillämme arvostuskertoimet eivät enää tarjoa nousuvaraa ja näin ollen tulevaisuuden kurssinousu tuleekin nojaamaan entistä enemmän tuloskasvuun. Olemme luottavaisia, että haastavasta markkinaympäristöstä huolimatta valtaosa salkkumme yhtiöistä kykenee kasvattamaan operatiivista tulostaan kuluvana vuonna ja näin ollen myös salkullamme pitäisi olla hyvät edellytykset kehittyä positiivisesti myös kuluvan vuoden aikana.

Omistamme osakkeita CapManissä, Reveniossa, Nordeassa, Cargotecissa, Baswaressa, Okmeticissa, Tescossa ja Vestasissa.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki