Siirry pääsisältöön

Nokiaa salkkuun

Ostimme eksperttisalkkuumme 5 %:n painolla Nokiaa. Yhtiö on rakennemuutostensa jälkeen muuntautunut ennustettavuudeltaan ja laadultaan yhtiöksi, jonka voimme kelpuuttaa eksperttisalkkuumme. Pidämme Nokian osaketta tällä hetkellä aliarvostettuna ja odotamme arvostustason korjautuvan kun näkyvyys uuden Nokian liiketoimintoihin parantuu kuluvan vuoden aikana. Mielestämme uusi Nokia tarjoaa vakaan ja hyvän tuoton suhteellisen pienellä riskitasolla.

Uuden Nokian arvonmuodostuksen kannalta keskeisin muuttuja on Networks, joka tuo lähes 90 % liikevaihdosta ja noin kaksi kolmannesta tuloksesta. Näemme verkkolaitemarkkinalla lieviä merkkejä piristymisestä muun muassa Vodafonen ja China Mobilen laajojen investointiohjelmien vetämänä. Tämä tulee tukemaan verkkolaitevalmistajia viimeistään vuoden toisella puoliskolla, vaikka yhtiöiden Q1-raportit olivat pääosin melko vaisua luettavaa. Verkkolaitemarkkinan lainalaisuudet pitkällä aikavälillä ovat kuitenkin karut, sillä markkina on äärimmäisen kilpailtu ja sen kasvu on hidasta. Olemme haarukoineet Networksin arvoksi noin 8 miljardia euroa pohjautuen yksikön nykyiseen tuloskuntoon. Nokia teki erinomaisen kaupan ostaessaan yhtiön puolikkaan Siemensiltä 1,7 miljardin hintaan.

Technologies-yksikkö on uuden Nokian lypsylehmä, joka jauhaa tasaista ja ennustettavaa rahavirtaa. Tänä vuonna vuotuinen rahavirta nousee 600 miljoonaan euroon, mistä noin 400 miljoonaa jää viivan alle. Vastaaviin liikevaihto- ja kannattavuuslukemiin yltää Suomessa vain Raha-automaattiyhdistys. Lypsykoneesta pitäisi saada lisää tehoja irti, kun matkapuhelinliiketoiminta on myyty. Nokia ei tarvitse enää patenttejaan puhelinten ominaisuuksien suojaamiseen eikä sen tarvitse neuvotella ristiinlisensointeja muiden valmistajien kanssa. Nyt yhtiö voi keskittyä puhtaasti rahan tekemiseen Technologies-yksiköllä, minkä johdosta uskomme tulovirran olevan kasvava lähivuosina. Technologies-yksikön hintalapun olemme viimeksi arvioineet noin 6 miljardiin.

Uuden Nokian kasvu tulee HEREstä. Tällä hetkellä HEREn kehityksen pilaa laskeva sisäinen myynti, eli Lumia-myynnin heikkous. Autoteollisuuden navigointijärjestelmien myynti on kuitenkin voimakkaan kasvun kynnyksellä ja HERE on markkinajohtajana hyvissä asemissa hyötymään tästä. Skaalautuvan liiketoimintamallin ansiosta uskomme kasvun palauttavan HEREn vahvaan kannattavuuteen lähivuosien aikana. Mielestämme markkinat eivät tunnista HEREen liittyviä mahdollisuuksia, sillä yksikön liikevaihto- ja tulosluvut näyttävät vielä tällä hetkellä matkapuhelinten takia surkeilta. Olemme aiemmin arvioineet HEREn varovaiseksi arvoksi 2,5 miljardia euroa.

Kun osien summat ynnäilee yhteen ja lisää päälle Nokian noin 7 miljardin euron nettokassan, päästään reilusti yli 6 euron osakekohtaiseen arvoon. Arvostustason korjautumisen tuoman nousupotentiaalin lisäksi osakkeesta saa kohtuullisen hyvän osinkotuoton. Nokian nykyisellä rakenteella ja sen tuloksentekokyvyllä uskomme yhtiön jakavan noin 0,25-0,30 euron vuotuista osinkoa, jolloin osinkotuotot pyörivät nykykurssilla yli 5 %:ssa.

Omistamme osakkeita Nokiassa.

-Inderes

Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit