Siirry pääsisältöön

Lisäsimme eksperttisalkun Fortum-omistusta

Ostimme eilen 490 Fortumin osaketta Nordnetin eksperttisalkkuun kurssiin 15,58 euro. Kaupan jälkeen omistamme 1.260 osaketta. Osakkeiden markkina-arvo nousee 20.000 euroon, mikä vastaa vajaat yksitoista prosenttia koko eksperttisalkun markkina-arvosta. Omistuksesta tulee samalla salkun suurin Nokian Renkaiden jälkeen.

Eksperttisalkulla on vahva painotus Venäjään, mikä on tietoinen riskinotto. Kahdella suurimmalla omistuksella, Nokian Renkailla ja Fortumilla, on suuri osa toiminnastaan Venäjällä. Venäjällä on myös keskeinen rooli viidenneksi suurimmalla omistuksella, Aspolla. Näiden kolmen yhtiön osuus koko salkusta on 30 prosenttia.

Tämä ei tarkoita, että uskoisimme Venäjän talouteen. Ennemminkin olemme sitä mieltä, että markkinat ovat voimakkaasti ylireagoineet Venäjän toimien vuoksi. Kuulimme viime syksynä, että monet suuret institutionaaliset sijoittajat ovat pyyhkineet Venäjän maailmankartaltaan ja ovat luopuneet sijoituksista Venäjästä riippuvaisiin yhtiöihin. Mielestämme tämä näkyy kurssikehityksessä.

Fortumin osakekohtainen oma pääoma oli kesäkuun lopussa 16,76 euroa. Ostohinnallamme P/B-luku on noin 0,9. On kulunut enemmän kuin kymmenen vuotta siitä kun Fortumia on voinut ostaa alle tasearvon. Yhtiön pitäisi joko tuhota pääomaa tai yhtiön omistuksien arvostuksessa pitäisi olla suurta epävarmuutta, jotta substanssialennus olisi perusteltavissa.

Fortumin liiketoiminta on erittäin stabiili ja melko kannattavaa, joten tästä syystä substanssialennus ei ole perusteltavissa. Yhtiöllä ei ole suuria liikearvoeriä taseessa, eikä tase-erien arvostuksessa pitäisi olla suuria epävarmuustekijöitä. Poliittiset riskit ovat suurimmat huolen aiheet. Tuleeko Venäjä takavarikoimaan Fortumin tuotantolaitokset? Uskomme tämän riskin olevan erittäin pieni.

Sähkönsiirtoverkkojen myynnin yhteydessä Fortumista tuli ylikapitalisoitunut, mikä tarkoittanee hyviä uutisia osakkeenomistajille ensi keväänä. Uskomme, että yhtiö tulee muistamaan osakkeenomistajiaan ylimääräisellä osingolla, vaikka suurin osa rahoista on varmaan varattu investointeihin kuten Fennovoimaan ja Venäjällä sijaitseviin vesivoimaloihin.

Omistamme Fortumin osakkeita.

Tom Lindström

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
21.08.2015 05:13

Olisi ollut maltti valttia tässäkin… näin jälkiviisaana…. eikä peesata muita.. Olette varmaankin tietoisia että siinä teidän expert salkussa prosentit tuotosta näyttää mitä sattuu. 100 kEurolla alotitte arvo on 174 kEuroa ja tuotto on 95,9 % tällä hetkellä. Ei kai vaan ole tarkoituksellista! Minusta tämä on kuluttajien harhaanjohtamista! Vai olenko väärässä?