Siirry pääsisältöön

Kevään ensimmäinen listautumisanti on alkanut

Kun yritys suunnittelee listautumisantia eli IPOa, tarvitaan monenlaisia kumppaneita. Prosessi on pitkä. Valmistautuminen antiin vaatii paljon yhtiöltä ja sen neuvonantajilta. Koko ajan tulisi pitää mielessä kohderyhmä eli sijoittajat, joille viestiä aikanaan jaetaan.

Tarinan tulee olla väkevä ja annin oikealle tasolle hinnoiteltu. Brändilläkin tulisi olla jo tunnettuutta, sillä tuntemattoman yhtiön saattaa olla vaikeaa haalia antirahoja kasaan. Kun halutaan puhutella yksityissijoittajia, viestinnässä ja markkinoinnissa korostuvat uudet kanavat kuten alan vaikuttajat. Sijoittajat myös vääjäämättä keskustelevat annista sosiaalisessa mediassa.

Next Games starttasi listautumiskevään

Tämän pörssivuoden ensimmäinen listautuja saatiin pelialalta, kun Next Games ilmoitti viime perjantaina hakevansa osakkeidensa listaamista Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle.

Tällä kertaa seuraan listautumisprosessia aiempaa tarkemmin, sillä voimme tarjota omille asiakkaillemme sujuvan merkintämahdollisuuden. Nordnet toimii nimittäin yhtenä IPOn merkintäpaikkana. Jo aiemmin viime vuonna suomalaisilla asiakkaillamme on ollut mahdollisuus osallistua muutamaan ruotsalaiseen osakeantiin.

Saimme tarvittavat luvat listautumisantien järjestämiseen ja merkintäpaikkana toimimiseen viime vuonna. Tuntuu hyvältä päästä tarjoamaan paljon toivottua palvelua asiakkaillemme. Uusi roolimme on erinomainen lisä Nordnetin tarjoamiin palveluihin listautumista suunnitteleville yrityksille.

Nordnet on vahva toimija listautumisanneissa

Mukanaolo etenkin First North Finland -markkinapaikan listautumisanneissa on meille hyvin luonnollista. Olemme 150 000 aktiivisella asiakkalla Suomen ykkösvälittäjä First North -osakkeissa: Nordnetin markkinaosuus First North Finland -markkinapaikan kaupoista oli viime vuonna huimat 41,8 % (lähde: Nasdaq Helsinki 2016).

Kun katsotaan osakkeenomistajia, 57 % First North -yhtiöiden omistajista on Nordnetin asiakkaita (lähde: Euroclear 12/2016). Näin ollen pystymme tarjoamaan yhtiöille helpon tavan digitaalisia markkinointikanavia käyttäen tavoittaa lukuisan määrän osakkeenomistajiaan kauttamme.

Pienissä yhtiöissä markkina-asemamme on ylivoimainen kilpailijoihin nähden. Uskon sen johtuvan osittain siitä, että pienet yhtiöt ovat olleet ensimmäisten joukoissa tekemässä uudenlaista sijoittajaviestintää ja kokevat myös yksityissijoittajat tärkeäksi kohderyhmäksi omassa viestinnässään. Likviditeetin ylläpitämisessä ja kasvattamisessa yksityissijoittajilla on merkittävä rooli.

Meiltä Nordnetistä löytyvät Suomen aktiivisimmat yksityissijoittajat. Jos yhtiönä haluat tavoittaa heidät, niin meillä on siihen monta ideaa.

Next Games Oyj:n listautumisantiin liittyvät esitteet on saatavilla sähköisenä yhtiön verkkosivustolta: www.nextgames.com/listautuminen. Nordnet toimii merkintäpaikkana yhdessä Danske Bankin kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.03.2017 14:06

First North -kaupoissa joutuu tosiaan ostamaan usein suoraan laidasta eli hinnalla, jolla pystyy heti ostamaan haluamansa osakemäärän.

Omaa ostotarjousta en uskalla jättää ostolaidalle roikkumaan, voit saada päivän aikana vain esim. 10 osaketta ja välityspalkkio muodostuu prosenteissa isoksi.

Nimetön
Nimetön
18.03.2017 22:10

Prosentti osuus olisi first North listalla erinomainen palkkiomuoto, koska kauppa on joillakin osakkeilla niin vähäistä että välillä sapettaa jos tonnin ostos kuihtuukin 100€:n ostoon ja silloin 9€: palkkio on kokonaista 9% toimeksiannosta!!
Aika sietämätön etumatka, että ko. Sijoitukseen saisi kovin hyvää tuottoa!

Tämän luulisi entisestään lisäävän first North listan kauppamääriä ja hinnan tehokkaampaa muodostumista, joka olisi kaikkien etu vai mitä olet mieltä?

Nimetön
Nimetön
15.03.2017 10:23

Kiitos, että vihdoin voin osallistua antiin kauttanne enkä joudu siirtelemään rahoja edes takas toiseen pankkiin, kuten parissa annissa aikaisemmin on tullut tehtyä. Toivottavasti saatte mielenkiintoisia anteja lisää Nordnetin palveluun.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki