Siirry pääsisältöön

Hopea – dynaaminen metalli ja houkutteleva sijoitusmahdollisuus

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

Hopea on ollut merkittävä sijoituskohde vuonna 2020. Sijoittajien kiinnostus hopeaa kohtaan on kasvanut tänä vuonna uudelle tasolle. Tämä käy ilmi siitä, että fyysistä hopeaa on maailmanlaajuisesti ollut ennätyksellinen määrää osana pörssilistattuja hyödykkeitä (ks. alla oleva kuva). Me WisdomTreellä uskomme, että on hopeaa kannattaa tarkastella kolmen eri linssin läpi: taktisen, strategisen ja temaattisen.

Hopeaa sisältävät pörssilistatut hyödykkeet:

Lähde: Bloomberg, tiedot saatu 27. lokakuuta 2020. Tiedot alkavat 28. huhtikuuta 2006, mikä on sarjan varhaisin käytettävissä oleva tietopiste. Historiallinen kehitys ei ole osoitus tulevasta kehityksestä, ja sijoitusten arvo voi laskea.

Hopean taktinen näkökulma: teollisuusmetalli.

Silver Instituten mukaan yli puolet arvometallin kysynnästä on peräisin teollisista sovelluksista¹. Hopea on erinomainen sähköjohdin ja sillä on myös antimikrobisia ominaisuuksia. Tämän ansiosta se sopii täydellisesti elektroniikassa, valokuvauslaitteissa, autoissa, vedenpuhdistusjärjestelmissä ja lääkinnällisissä laitteissa käytettäväksi. Kun maailma toipuu pandemiasta, maailmantalouden suhdannekehitys enteilee hyvää hopean fyysiselle kysynnälle teollisuusmetallina. Sijoittajat, jotka etsivät taktista altistumista talouden suhdannekehitykselle, voivat kääntyä hopean puoleen vastaavalla tavalla kuin puhtaan epäjalon metallin, kuten kuparin, puoleen.

Hopean strateginen näkökulma: suojausta lasku- ja noususuhdanteilta.

Koska hopean hinta korreloi vahvasti kullan kanssa – noin 70–80 % viimeisen 30 vuoden² aikana – se tarjoaa myös kullan kaltaisia strategisia etuja. Sijoittajat kääntyvät yleensä aina yhtä turvallisen kullan puoleen suojautuakseen taloudellisilta, markkina- ja geopoliittisilta riskeiltä, mikä tekee tästä arvometallista hyvän suojan laskusuhdannetta vastaan. Sijoittajat pyrkivät myös lisäämään kultaa sijoitussalkkuihinsa suojautuakseen kasvavalta inflaatiolta, joka on talouden noususuhdanteen ominaisuus. Hopea voi toimia vaihtoehtoisena varana vastaavien strategisten tavoitteiden saavuttamiseen, koska sen hintamuutokset ovat samankaltaisia kuin kullan.

Hopean temaattinen näkökulma: megatrendien raakamateriaali.

Hopea on olennainen osa nopeasti kasvavia teknisiä megatrendejä, kuten 5G:tä, sähköajoneuvoja ja aurinkoenergian tuotantoa. 5G-tekniikka edistää esimerkiksi maailmanlaajuisten yhteyksien vallankumousta ja vaatii uutta infrastruktuuria, kuten tukiasemia, kodin laitteita, älypuhelimia ja antenneja. Hopea on keskeinen materiaali 5G-ekosysteemissä, koska sitä käytetään niin puolijohteissa, kaapeloinnissa, virranjakelussa kuin laitteissakin. Hopean 5G-tekniikkaan liittyvän kysynnän odotetaan kasvavan noin 7,5 miljoonasta unssista 23 miljoonaan unssiin vuonna 2030³. Myös sähköajoneuvot ja aurinkoenergian tuotanto ovat mielenkiintoisia hopean kysynnän kasvuun johtavia tekijöitä. Hopea ei siis ole vain nykypäivän vara, vaan myös temaattinen sijoitus tulevaisuuteen.

1: Silver Institute (lokakuusta 2020 alkaen)
2: WisdomTree (lokakuusta 2020 alkaen)
3: Silver Institute (lokakuusta 2020 alkaen)

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista:

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä lopullisiin ehtoihin ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat ETC-tuotteisiin. Lopulliset ehdot saat tuotteiden liikkeeseenlaskijalta ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta tuotteen yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Käydäksesi kauppaa ETC-tuotteilla sinun tulee ensin suorittaa tietämystesti. Lue lisää tästä.

Tämä materiaali on WisdomTreen ja sen tytäryhtiöiden valmistamaa eikä sitä ole tarkoitettu luotettavaksi ennusteeksi, tutkimuksesi tai sijoitusneuvonnaksi. Se ei myöskään ole suositus, tarjous tai ehdotus ostaa tai myydä arvopapereita tai ottaa käyttöön minkäänlaista sijoitusstrategiaa. Ilmaistut mielipiteet liittyvät tuotantoaikaan ja saattavat muuttua, kun olosuhteet muuttuvat. Tämän materiaalin sisältämät tiedot ja mielipiteet ovat peräisin sekä tekijänoikeuslain alaisista että muista kuin yksinoikeudella laadituista lähteistä. Täten WisdomTree tai sen tytäryhtiöt, edustajat, työntekijät tai agentit eivät myönnä minkäänlaista tarkkuus- tai luotettavuustakuuta eikä ole vastuussa millään muulla tavoin virheistä tai laiminlyönneistä (mukaan lukien vastuu kelle tahansa laiminlyönnin takia). Tämän materiaalin tietoihin luottaminen on täysin lukijan vastuulla. Aiempi suoritustaso ei ole luotettava osoitus tulevasta suoritustasosta.

YhteistyökumppaniKumppani
Yhteistyökumppaniemme kirjoituksia

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki