Siirry pääsisältöön

Matkalla massimaisteriksi -videosarja

Nordnetin ja Suomen Osakesäästäjien Matkalla massimaisteriksi -videosarjassa käydään kahdeksan jakson aikana läpi sijoittamisen tärkeimmät konseptit niin, että ne on helppo ymmärtää myös ilman aiempaa kokemusta sijoittamisesta. Katsottuasi videosarjan tiedät mitä ovat osakkeet, rahastot ja ETF:t, miksi sijoittamisen aloittaminen kannattaa, mikä tilityyppi kannattaa valita ja minkälainen sijoitusstrategia sopii parhaiten juuri sinulle.

Tärkeää tietoa riskeistä.
Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Miksi sijoittaminen kannattaa?

Haluaisitko saavuttaa elämässäsi vapauden valita, mihin aikasi käytät? Toteuttaisitko enemmän pitkäaikaisia haaveitasi, mikäli sinulla vain olisi siihen varaa? Mikäli vastaus on kyllä, voi sijoittamisen aloittaminen olla elämäsi paras päätös!

Tarvitseeko olla rikas, jotta voi aloittaa sijoittamisen? Vaatiiko sijoittaminen paljon aikaa ja vaivaa? Onko sijoittaminen pelkkää arpapeliä? Matkalla massimaisteriksi -sarjan ensimmäisessä jaksossa käydään läpi sijoittamiseen liittyviä myyttejä. Aloita sijoitusmatkasi Kaisa Vanha-Perttulan kanssa jo tänään!

Miksi sijoittaminen kannattaa? | Matkalla massimaisteriksi (1/8)
Miksi sijoittaminen kannattaa? | Matkalla massimaisteriksi (1/8)

Osakkeet, rahastot vai ETF:t?

Kaisa Vanha-Perttula vakuuttui viime jaksossa siitä, että sijoittamisen aloittaminen kannattaa. Tällä kertaa hypätään syvemmälle sijoittamisen perusteisiin ja perehdytään tarkemmin erilaisiin sijoitusvaihtoehtoihin. Miten sijoittaja hyötyy osakkeiden omistamisesta? Mitä eroa on rahastoilla ja ETF:illä? Mikä omaisuusluokka sopisi juuri minulle? Katso jakso ja ota seuraava askel matkalla massimaisteriksi!

Osakkeet, rahastot vai ETF:t? | Matkalla massimaisteriksi (2/8)
Osakkeet, rahastot vai ETF:t? | Matkalla massimaisteriksi (2/8)

Osakkeet ja osingot pähkinänkuoressa

Tässä Matkalla massimaisteriksi -jaksossa otetaan pikakurssi osakesijoittamisen saloihin. Mitä osakekurssi kertoo sijoittajalle – vai kertooko mitään? Miten osaketoimeksiantojen tekeminen tapahtuu käytännössä? Milloin osaketta tulee viimeistään ostaa ollakseen oikeutettu osinkoon, ja mitä ihmettä tarkoittaa ns. osinkodippi-ilmiö? Katso jakso ja opi lisää osakesijoittamisesta Kaisa-Vanha Perttulan johdolla!

Osakkeet ja osingot pähkinänkuoressa | Matkalla massimaisteriksi (3/8)
Osakkeet ja osingot pähkinänkuoressa | Matkalla massimaisteriksi (3/8)

Rahastot ja kuukausisäästäminen

Edellisessä Matkalla massimaisteriksi -jaksossa perehdyttiin osakesijoittamisen kiehtovaan maailmaan. Jos sisälläsi ei kuitenkaan syttynyt kipinää osakepoimintaa kohtaan, voi korkoa korolle -ilmiön valjastaa hyötykäyttöön myös hieman pienemmällä vaivalla. Tällä kertaa Kaisa Vanha-Perttula nimittäin johdattaa katsojat erilaisten rahastotyyppien ja kuukausisäästämisen saloihin. Katso jakso ja ota rahastosijoittamisen perusteet haltuun!

Rahastot ja kuukausisäästäminen | Matkalla massimaisteriksi (4/8)
Rahastot ja kuukausisäästäminen | Matkalla massimaisteriksi (4/8)

Mitä eroa on rahastoilla ja ETF:illä?

Osakkeet ja rahastot ovat nyt tuttuja, joten on aika tutustua ETF:iin eli pörssinoteerattuihin rahastoihin, joista löytyy sekä osakkeista että rahastoista tuttuja ominaisuuksia. Millaisia erityispiirteitä ETF:iin liittyy ja mitä kaikkea sijoittajan tulee tietää ETF-sijoittamisesta? Katso tuorein Matkalla massimaisteriksi -jakso ja perehdy ETF:iin Kaisa Vanha-Perttulan kanssa!

Mitä eroa on rahastoilla ja ETF:illä? | Matkalla massimaisteriksi (5/8)
Mitä eroa on rahastoilla ja ETF:illä? | Matkalla massimaisteriksi (5/8)

Sijoittajan verotus – älä tee näitä virheitä

Sijoittamisen perusteet alkavat jo olla hallussa, mutta palapelistä puuttuu vielä pari tärkeää palasta. Matkalla massimaisteriksi -sarjan tuoreimmassa jaksossa käsitellään sijoittajan verotusta sekä arvo-osuustilin ja osakesäästötilin eroja niin verotuksen kuin mahdollisten sijoituskohteidenkin kannalta. Kumpi kannattaa valita – AOT vai OST? Kuinka paljon verokarhu haukkaa sijoitusten tuotosta? Mikä on luovutusvoitto tai -tappio? Entä osinkojen verotus tai osakesäästötilin erikoisuudet verotuksen osalta? Kaisa Vanha-Perttula johdattaa katsojat verotuksen saloihin ja jakaa tarinansa verokommelluksiin liittyen!

→ Opi lisää sijoitusten verotuksesta

Sijoittajan verotus – älä tee näitä virheitä | Matkalla massimaisteriksi (6/8)
Sijoittajan verotus – älä tee näitä virheitä | Matkalla massimaisteriksi (6/8)

Sijoitusstrategiat

Visio ilman strategiaa on pelkkä illuusio. Jotta vaurastuminen ei jäisi vain päiväunen tasolle, tässä jaksossa perehdytään Kaisa Vanha-Perttulan johdolla yleisimpiin sijoitusstrategioihin. Miten arvosijoittaminen eroaa kasvusijoittamisesta? Tarvitseeko vastuullisen sijoittajan tinkiä tuotoista? Millaisia ominaisuuksia ja tunnuslukuja laatusijoittajan kannattaa tarkkailla? Katso tuorein Matkalla massimaisteriksi -jakso ja ota selvää!

Katso myös: Vastuullinen sijoittaminen puolessa tunnissa

Sijoitusstrategiat | Matkalla massimaisteriksi (7/8)
Sijoitusstrategiat | Matkalla massimaisteriksi (7/8)

Hyvin suunniteltu on puoliksi vaurastuttu.

Suunnitelmallisuus on sijoittamisessa kaiken a ja o, joten viimeisessä Matkalla massimaisteriksi -jaksossa luodaan sijoitussuunnitelma, joka johdattaa käyttäjänsä taloudellisen hyvinvoinnin äärelle. Miten sijoitushorisontti, tavoitteet, riskinsietokyky ja sijoitusstrategia kannattaa ottaa huomioon sijoitussuunnitelmaa laatiessa? Miten riskiä voi pienentää? Entä sijoitusten myynti – mitä ja milloin? Katso jakso ja ota seuraava askel sijoitusmatkallasi!

Hyvin suunniteltu on puoliksi vaurastuttu | Matkalla massimaisteriksi (8/8)
Hyvin suunniteltu on puoliksi vaurastuttu | Matkalla massimaisteriksi (8/8)

Aloita sijoittaminen ja säästäminenAvaa Nordnet-tili
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki