Siirry pääsisältöön

Vaihtamalla paranee

Pörssiromahduksissa on myös tilaisuuksia. Yksi niistä on kalliin ja huonon palveluntarjoajan vaihtaminen halvempaan ja parempaan.

Moni pitkäjänteinen säästäjä on saattanut jäädä loukkuun kalliille palveluntarjoajalle tai kalliiseen sijoitusrahastoon. Tarpeeksi monen säästövuoden jälkeen salkkuun on korkeista kuluista huolimatta saattanut kertyä merkittäviä voittoja. Esimerkiksi kahdenkymmenen vuoden ja sadan prosentin tuoton jälkeen sijoitusten myyminen ja siirtäminen toiselle palveluntarjoajalle tai toiseen rahastoon aiheuttaa merkittäviä kuluja myyntivoittoverotuksen johdosta. Niinpä sitten kärvistellään.

Pörssiromahdus luonnollisesti madaltaa myyntivoittojen määrä sijoituksen arvon alentuessa. Lisäksi romahduksen yhteydessä muualta voi löytyä vähennyskelpoisia tappioita, joiden avulla vaihdon johdosta syntyvää myyntivoittoverotusta voi vähentää entisestään. Näin ollen kalliin ja huonon palvelun tai rahaston vaihtaminen kesken romahdusta voi olla hyvinkin kannattavaa. Kahden prosentin vuotuiset kulut syövät 30. vuodessa seitsemän prosentin keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta yli puolet.

Koska pitkäjänteisen säästäjän ei kannata yrittää ajoittaa markkinoita vaihto kannattaa toteuttaa saman tien. Eli kiusausta jäädä odottamaan markkinoiden laskun mahdollista jatkumista kannattaa vastustaa. Muuten jää hyvin helposti kyydistä kun markkinat palautuvat ja vaihdosta tulee kallis. Nyt puhuu uransa alussa väärään suuntaan orderia toteuttanut treideri. Markkinat liikkuvat jostain syystä aina väärään suuntaan.

Lue myös: Maksa vähemmän, niin saat enemmän, Kulut jarruttavat tuottoa – mutta miten paljon?

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi ja puhelimitse numerosta 050 5918292.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
5 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
28.04.2020 15:49

Kiva yllätys kun lapsilisien ETF-säästämiselle tuli nyt 2,5% lisäkulut. Eipä sun aikaisempia ohjeita oikein voi enää seurata. Milloin tulee uutta laskelmaa, miten nuo kulut syövät korkoa korolle tuottoa? Aika reilusti eikö?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
29.04.2020 15:48

Kyseessä on 2,5 euron palvelumaksu, ei prosenttia. 50€:n kuukausisäästöstä se on järkyttävät 5%, 150€:sta 1,67%. Pitää itse nyt tutkia millainen kilpailijoiden kustannustaso on, ei tämmöisiä kiinnosta alkaa maksamaan. Siitäkin tulisi liikaa vaivaa, että keräisi isompia summia ja sitten yhdeksi kuukaudeksi laittaisi kuukausisäästön päälle, ja sen jälkeen heti pois. Tällä tavalla tuota palvelumaksua saisi pienemmäksi suhteessa sijoitetavaan summaan.

Nimetön
Nimetön
28.04.2020 10:24

Näinhän se on! Sitten tutkailemaan tarjoajan vaihtoa Nordnetin jatkuvan kallistumisen takia!

Nimetön
Nimetön
14.04.2020 13:39

Tarkoittaako arvo-osuustilin osakkeiden siirto pankista Nordnettiin sitä, että Nordnetissä ikäänkuin aletaan alusta? Siis pankin arvo-osuustili myydään tyhjäksi ja ostetaan uutta Nordnetissä. Kerralla tämänlainen siirto tuskin on siirtäjälle edullista. Voisi toimia ajan kanssa niin, että kun myyntihaluja on niin silloin myy, mutta uudet sijoitukset avaa Nordnetissä.
Nykypankissani näen salkun arvon 20min viiveellä. Miten on Nordnetissä?

Nimetön
Nimetön
12.04.2020 09:29

Rahaston vaihto kun on lomautettuna.
Katsotaanko myyntivoitto tuloksi, jos saa työttömyysetuutta? Tieto myyntivoitosta menee tulorekisteriin?
Kerta kotiutus ei onnistu, pitää tehdä osina?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki