Siirry pääsisältöön

Miksi Small Cap -osakkeet ja miksi juuri nyt? Mainos: State Street ETFs

Small Cap -sijoittaminen on tällä hetkellä poissa muodista, kun isot teknologiayhtiöt toimivat pörssien vetureina. Alkavatko Small Capit kuitenkin jo näyttää houkuttelevilta arvostukseltaan? Haastattelimme SPDR:n ETF-strategi Krzysztof Janigaa.

Mitä Small Cap -osakkeet tarkalleen ottaen ovat?

Small Cap -yhtiöt määritellään luonnollisesti markkina-arvolla. Small Capin käsite kuitenkin vaihtelee alueittain ja se voi myös muuttua ajan myötä. Esimerkiksi mediaanikoko MSCI World Small Cap -indeksissä on 950 miljoonaa dollaria, kun taas vastaava luku MSCI Emerging Markets Small Cap -indeksissä on hieman yli 400 miljoonaa dollaria.

Myös yleinen väärinkäsitys on, että Small Capit ovat vasta varhaisessa elämänvaiheessa olevia yrityksiä, kun todellisuudessa näiden yhtiöiden liiketoiminta on hyvinkin vakiintunutta, mutta ilman merkittävää kasvupotentiaalia.

Miksi Small Capit, miksi nyt ja miksi indeksien kautta?

Small Capit tarjoavat jotain, mitä suuryhtiöt eivät niinkään tarjoa. Ensinnäkin, heidän kotimaakeskeinen profiilinsa antaa mahdollisuuden menestyä nykyisessä taantumassakin asiakaskysynnän jatkuessa vahvana kireiden työmarkkinoiden ansiosta.

Toiseksi, Small Cap -yhtiöiden osakkeilla käydään kauppaa suhteellisen matalilla arvostuskestoimilla verrattuna suuryhtiöihin, mikä on oleellista, kun korkotuotot ovat yhä houkuttelevampia.

Lopuksi, on tärkeää muistaa, että Small Capit ovat syklisempiä ja tarjoavat siksi korkeamman riski-tuottoprofiilin. Huomioiden tämän volatiliteetin, sijoittajat voivat haluta sijoittaa mieluummin Small Capeihin hyvin hajautetusti.

MSCI-indeksit satoine, jopa tuhansine Small Cap -yhtiöineen tarjoavat riittävän hajautuksen.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tämä artikkeli ei ole eikä sitä pidä tulkita sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusinstrumentteihin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan.

Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan tutustumaan rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan (KIID) ennen sijoituspäätösten tekemistä. Rahastoesitteeseen löydät rahastoyhtiön verkkosivuilla ja KIID:n löydät rahaston yleiskatsaussivulta ja toimeksiantonäkymästä Nordnetin palvelusta.

YhteistyökumppaniKumppani
Yhteistyökumppaniemme kirjoituksia

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit