Siirry pääsisältöön
Kaupallinen yhteistyö: State Street SPDR ETFs.

Sijoita Small Cap -osakkeisiin SPDR ETF:illä.

State Street SPDR ETF:t – yli 30 vuotta innovaatioita.

SPDR ETF:ien liikkeeseenlaskijana toimii State Street Global Advisors, yksi maailman suurimmista omaisuudenhoitajista.

Ensimmäinen SPDR ETF lanseerattiin jo vuonna 1993. Tänä päivänä State Street tarjoaa laajan valikoiman UCITS ETF:iä osake- ja korkomarkkinoille. SPDR Small Cap ETF:t tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa hajautetusti matalamman markkina-arvon yhtiöihin.

yt-thumb.png
YouTube: Mitä Small Cap sijoittaminen on?

SPDR ETF-strategi Krzysztof Janiga kertoo muutaman oleellisen faktan Small Cap -sijoittamisesta puolentoista minuutin videolla. Lue lisää Nordnet Blogissa.

Small Cap -indeksien ominaisuuksia.

Indeksi
Yhtiöiden lkm.
Mediaanimarkkina-arvo
P/E (ennuste)
MSCI World Small Cap Index
4 333
$950M
15.6x
MSCI Emerging Markets Small Cap Index
1 913
$407M
11.5x
MSCI Europe Small Cap Value Weighted Index
983
$864M*
9.1x
MSCI USA Small Cap Value Weighted Index
1 844
$1 414M*
11.0x

Lähde: MSCI, FactSet, State Street Global Advisors 30.6.2023.* MSCI Europe -indeksin ja MSCI USA Small Cap -indeksin mediaanimarkkina-arvo.

Opi lisää aiheesta lukemalla State Streetin englanninkielinen julkaisu Soft landing possibility makes small caps even more appealing (PDF).

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tämä sivu ei ole eikä sitä pidä tulkita sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusinstrumentteihin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan.

Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan tutustumaan rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan (KIID) ennen sijoituspäätösten tekemistä. Rahastoesitteeseen löydät rahastoyhtiön verkkosivuilla ja KIID:n löydät rahaston yleiskatsaussivulta ja toimeksiantonäkymästä Nordnetin palvelusta.


Nämä SPDR Small Cap UCITS ETF:t ovat saatavilla myös kuukausisäästösopimukseen.

Osa SPDR Small Cap -ETF:istä on Nordnetin ETF-kuukausiäästösopimuksen piirissä. Näihin tuotteisiin on mahdollista kuukausisäästää kiinteällä kuukausimaksulla 2,5 €/kk/sopimus.

MSCI World Small Cap
Juoksevat kulut
0,45%
12 kk
+3,68%
Riski

MSCI World Small Cap -indeksi on luultavasti helpoin tapa sijoittaa globaalisti hajauttaen Small Cap -yhtiöihin. Tämä ETF tarjoaa paitsi yhtiö- ja toimialakohtaista hajautusta, sen kautta saa myös laajan maantieteellisen hajautuksen. ETF:n sektorijakauma painottuu teollisuuteen, mikä tarkoittaa, että sen omistukset ovat suhdanneherkkiä ja voivat hyötyä mm. siitä, että teollisuus on palaamassa Kiinasta lähemmäs länsimaista kuluttajaa, energiasektorin vihreästä siirtymästä ja kasvavista puolustusmenoista.

MSCI EM Small Cap Index
Juoksevat kulut
0,55%
12 kk
+14,29%
Riski

Emerging Markets Small Cap -yhtiöiden kautta sijoittajat saavat altistusta nopeasti kasvaviin APAC-talouksiin, joita ovat mm. Intia (24 % indeksistä), Taiwan (22 %) ja Etelä-Korea (15 %). Samaan aikaan, toisin kuin suurten yhtiöiden segmentissä, Kiinan osuus indeksistä on vain 8 %, ja sellaisenaan MSCI EM Small Cap voi olla sopiva valinta sijoittajille, joka haluaa altistusta kehittyviin talouksiin, mutta jotka suhtautuvat skeptisesti Kiinan hallintoon tai geopoliittisiin ratkaisuihin.

MSCI Europe Small Cap Value Weighted
Juoksevat kulut
0,30%
12 kk
+10,3%
Riski

Tämä tuote on mainittu Martin Paasin "Maailman parhaat ETF:t?"-artikkelissa! Toisin kuin monilla muilla alueilla, Europe Small Cap -indeksi ei juurikaan tarjoa edullisempia arvostuskertoimia verrattuna suuriin eurooppalaisindekseihin, koska MSCI Europe on itsessään houkutteleva arvosijoittajan vinkkelistä tällä hetkellä. MSCI Europe Small Cap Value Weighted -indeksi sen sijaan tarjoaa jo enemmän kallistusta arvo-osakkeiden puolelle. Kuten useimmat Small Cap -indeksit, tämäkin indeksi on varsin suhdanneherkkä eli syklinen, koska suurin painotus on teollisuudessa.

MSCI US Small Cap Value Weighted
Juoksevat kulut
0,30%
12 kk
+6,4%
Riski

Tämä tuote on mainittu Martin Paasin "Maailman parhaat ETF:t?"-artikkelissa! Suurin haaste yhdysvaltalaisiin suuryhtiöihin sijoittamisessa on niiden korkealle kohonnut arvostus. Pienemmillä yhtiöillä käydään kauppaa pienemmillä arvostuskertoimilla, ja MSCI USA Small Cap Value Weighted -indeksi hyödyntää tätä etua. Yhdysvalloissa matalampi P/E on erityisen perusteltu, koska sijoittajat voivat oikeutetusti vaatia kovempia tuottoja osakkeilta vähäriskisten Yhdysvaltain joukkovelkakirjalainojen tarjotessa varsin korkeaa tuottoa. Kuten muutkin pienyhtiöindeksit, myös MSCI USA Small Cap Value Weighted painottuu suhdanneherkkään teollisuuteen.

Muut kuukausisäästösopimukseen saatavilla olevat tuotteet: SPDR Dividend Aristocrats.

Nämä ETF:t sijoittavat osakkeisiin, jotka ovat korottaneet osinkoaan vuosikausia peräkkäin eli ovat ns. osinkoaristokraatteja.