Siirry pääsisältöön

Osto Nokian Renkaat, myynti Pandora

Ostimme tänään experttisalkkuumme 160 kappaletta Nokian Renkaiden osakkeita keskihinnalla 22,32 euroa. Ostoksen myötä tuplaamme positiomme Nokian Renkaissa ja yhtiö nousee salkkumme kolmanneksi suurimmaksi sijoitukseksi noin 8 %:n painolla. Nokian Renkaat kärsii tällä hetkellä Venäjän kriisistä johtuvasta väliaikaisesta tuloskuopasta ja riskipreemioiden kasvun myötä osakkeen arvostus on poljettu erittäin houkuttelevalle tasolle. Rahoitamme ostokset myymällä Pandoraa, jonka osake alkaa olla haastavasti hinnoiteltu. Pandoran painoarvo salkussamme on myyntiemme jälkeen noin 5 %.

Nokian Renkaat on viimeisen 12 kuukauden aikana kärsinyt kolmesta tekijästä. Ensinnäkin, Venäjän ja Ukrainan välinen kriisi on heikentänyt Venäjän talouskehitystä selvästi ja tämä on heijastunut myös maan rengasmarkkinaan negatiivisesti. Toiseksi, ruplan romahdus on nakertanut yhtiön raportoituja myyntilukuja. Kolmanneksi, Venäjän kriisin myötä myös poliittiset riskit ovat nousseet täysin uudelle tasolle ja tämä on heijastunut myös Nokian Renkaiden osakekurssiin, kun markkinat ovat alkaneet huolestua pakotteiden mahdollisesta laajentumisesta koskemaan myös renkaita.

Sijoittajien kannalta keskeinen asia Nokian Renkaissa on se, että yhtiön tämän hetkiset ongelmat johtuvat lähes täysin siitä riippumattomista ulkoisista tekijöistä. Yhtiö itse on erinomaisessa kunnossa. Sen tuotantokoneisto on toimialan paras, jakeluverkosto oman ydinmarkkinan (Venäjä+IVY ja Pohjoismaat) kattavin, se on selkeä markkinajohtaja omilla ydinmarkkinoillaan ja sen tuotemallisto on kiistatta toimialan paras. Yhtiö voittanut historiallisen paljon rengastestejä viimeisen 12 kuukauden aikana. Nokian Renkaat onkin parantanut markkina-asemaansa kaikilla sille keskeisillä markkinoilla meneillään olevan kriisin aikana.

Näin ollen olemme vakuuttuneita, että Nokian Renkaat on erinomaisissa lähtökohdissa, kun markkina Venäjällä lähtee aikanaan elpymään. Johtuen yllä mainituista tekijöistä, on yhtiössä piilevä tulosvipu merkittävä, kun yhtiön liikevaihto lähtee viimein kasvamaan. Näkemyksemme mukaan yhtiöllä on edelleen suotuisammassa suhdanteessa ja korkeammalla kapasiteetin käyttöasteella kaikki edellytykset tehdä yli 3 euron osakekohtainen tulos. Lähdemme ennusteissamme kuitenkin siitä, että Venäjän markkina jatkaa laskuaan vielä 2015 ja ennustamme vuoden 2015 osakekohtaisen tuloksen olevan 1,76 euroa. Vuoden 2016 liikevaihdon odotamme kääntyvän jälleen kasvuun ja osakekohtaisen tuloksen nousevan 2,11 euroon.

Yhtiön arvostustaso on myös poljettu riskipreemioiden kasvun myötä erittäin alhaiselle tasolle. Tämän hetken ennusteillamme P/E-kertoimet vuosille 2015 ja 2016 ovat 12x ja 10x. Vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat puolestaan 7x ja 6x. Näin ollen näemme osakkeessa selkeää nousuvaraa kahta kautta Venäjän markkinan viimein alkaessa elpyä: 1) yhtiön tulos tulee paranemaan selvästi merkittävän tulosvivun takia ja 2) riskipreemioiden supistumisen myötä myös arvostuskertoimissa on selkeää nousuvaraa.Näemme osakkeessa enää nimellistä laskuvaraa nykytasoilta johtuen sen korkeasta yli 6 %:n osinkotuotosta. Uskomme että yhtiö tulee säilyttämään osinkonsa vähintään viime kevään tasolla 1,45 eurossa, koska yhtiön tase on nettovelaton ja kassavirrat ovat edelleen vahvoja. Mikäli kurssilasku kuitenkin jatkuu poliittisen kriisin eskaloitumisen myötä, olemme valmiit jatkamaan ostojamme yhtiössä.

Omistamme osakkeita Nokian Renkaissa.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki