Siirry pääsisältöön

Ostetuimmat ETF:t Nordnetin asiakaskunnassa

ETF:illä eli pörssinoteeratuilla rahastoilla voit hajauttaa sijoittamisen riskiä tehokkaasti ja alhaisin kustannuksin. ETF:ien hallinnointimaksut ovat nimittäin pääsääntöisesti merkittävästi alemmat kuin rahastojen vastaavat maksut. Kaupankäynti ETF:illä tapahtuu pörssissä, eli voit ostaa ja myydä ETF:iä reaaliajassa, samaan tapaan kuin osakkeita.

Mihin ETF:iin sitten kannattaisi sijoittaa? Tähän meillä ei ole antaa suoraa vastausta, mutta voimme antaa hieman dataa sijoitusideoiden seulomiseksi! Alla Nordnetin koko pohjoismaisen asiakaskunnan ostetuimmat ETF:t vuoden 2020 ensimmäisen kvartaalin ajalta.

ETFMarkkinaJuoksevat kulut
iShares Core MSCI EMKehittyvät markkinat0,18 %
iShares Core MSCI WorldMaailma0,20 %
iShares Core S&P 500Yhdysvallat0,07 %
Xtrackers EURO STOXX 50Eurooppalaiset suuryhtiöt0,09 %
Xtrackers MSCI Emerging MarketsKehittyvät markkinat0,20 %
XACT HögutdelandePohjoismaiset osinko-osakkeet0,30 %
Xtrackers MSCI World IndexMaailma0,19 %
XACT OMXS30Ruotsi0,10 %
iShares Core MSCI EuropeEurooppa0,12 %
Xtrackers MSCI Europe Small CapEurooppalaiset pienyhtiöt0,30 %

Netto-ostetut ETF:t vuoden 2020 ensimmäisellä kvartaalilla, järjestettynä tiettyä ETF:ää ostaneiden tilien lukumäärän mukaan.

Top-listalta löytyy ETF:iä, joista monet ovat tuttuja suomalaisille ETF-kuukausisäästäjille ja joiden kautta saat yhdellä sijoituksella hajautuksen esimerkiksi kehittyville markkinoille (IS3N), Yhdysvaltoihin (SXR8) tai vaikka koko maailmaan (EUNL). Erityisesti ruotsalaisasiakkaiden mieleen ovat myös pohjoismaiset korkean osinkotuoton osakkeet (XACTHDIV).

Lisää ETF-ideoita eri toimialoilta.

Moni ETF-sijoittaja hallitsee jo maantieteellisen hajauttamisen, mutta entä jos salkkua haluaisikin painottaa vaikka tiettyihin toimialoihin, kuten terveydenhuoltoon, teknologiaan, raaka-aineisiin tai robotiikkaan? Ja entäs ne vastuullisuuskriteerit? Olemme hiljattain päivittäneet Nordnetin ETF-ideat-sivuston, jolta löydät nyt sijoitusideoita mm. teemoittain, vastuullisuuskriteerein ja kulurakenteittain lajiteltuina. Tutustu ETF-ideat-sivustoon tästä!

Kuukausisäästä ETF:iin automatisoidusti.

Nordnetissä voit kuukausisäästää ETF:iin hintaan 2,5 €/kk/sopimuskauppojen toteutus/sopimus. Voit siis poimia jopa neljää eri ETF:ää salkkuusi automaattisesti kerran kuussa, kiinteään kahden ja puolen euron hintaan. Kun aikanaan myyt ETF:t, sinulta peritään siitä hinnaston mukainen välityspalkkio. Voit muokata ETF-kuukausisäästösopimustasi joustavasti, kuten vaihtaa ETF:iä ja säästösummaa, tai keskeyttää sen milloin vain. Olemme hiljattain lisänneet ETF-kuukausisäästösopimuksen piiriin uusia ETF:iä Lyxorilta. Uutuus-ETF:ien teemoina ovat mm. Green Bond, New Energy ja Nasdaq 100. Lue lisää uutuus-ETF:istä tästä.

Lisää ETF:iä on tulossa kuukausisäästösopimuksen piiriin pian – tilaa Nordnetin uutiskirje ja pysy kuulolla!

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
5 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
01.04.2021 19:33

Minkälaiset kulut on Nordnet in indeksirahastoissa? Jos ne kuuluu kuukausisopimukseen.

Nimetön
Nimetön
18.05.2020 19:21

Xtrackers MSCI World Index (XDWD) vuosikulu on avaintietoesitteen mukaan 0,19% eikä 0,09%

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.05.2020 19:54

Kiitos huomiosta! Virheellinen lukema korjattu. /Henri

Nimetön
Nimetön
18.05.2020 16:34

Eipä tarvi enää tälläisen piensijoittajan ostella etf:iä täällä. Varmaan helpoin ratkaisu siirtää EUNL:ään suunnitellut rahat menemään op:n rahastoon kk-säästöllä nii saa ajallisen hajautuksen kuntoon.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.05.2020 17:55

Op:n maailma indeksi*

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki