Siirry pääsisältöön

Katso juuri nyt suosituimmat ETF-rahastot

ETF:iin, eli pörssinoteerattuihin rahastoihin, sijoittamisen suosio on ollut selkeässä kasvussa jo pitkään. Globaali ETF-markkina jatkaa vauhdikasta kasvuaan. Tänä vuonna ETF- ja ETP-tuotteisiin sijoitettujen varojen määrä on kasvanut 35,5 % yltäen uuteen 4 800 miljardin Yhdysvaltain dollarin ennätykseen (ETFGI:n raportti). Globaalisti ETF- ja ETP-tuotteita on tarjolla yli 7 000, 331 liikkeellelaskijalta 70 eri markkinalla. Nordnetin kautta tarjolla on yli 3 800 ETF:ää 8 markkinalta.

Kustannustietoiselle sijoittajalle ETF on mielekäs vaihtoehto yksinkertaisuuden, suhteellisen läpinäkyvän kulurakenteen ja helppotajuisuuden vuoksi. Myös Suomessa ETF:iin sijoittamista voisi kutsua jo trendiksi. ETF:iin kuukausittain säästävien piensijoittajien määrä on kasvanut Nordnetissä viimeisen vuoden aikana 56 %.

Kuukausisäästäjien määrän kehitys 2013-2017

Jatkuvan kasvun myötä ETF-rahastoja ja palveluita tarjoavien yritysten on yhä vaikeampaa jatkaa laajentumistaan pelkästään luovien ratkaisuiden ja tuotteiden määrän lisäämisellä. Läpinäkyvyys tulee olemaan teema tulevina vuosina, sillä vaikka tiukka kilpailu tuo etuja piensijoittajalle, on ETF:ien valikoimasta vähintään haasteellista löytää sopivat tuotteet.

ETF-rahastojen valintaan apua verkosta

ETF:ien valinnan avuksi löytyy verkosta paljon erilaisia työkaluja. Tässä muutamia piensijoittajien ja ammattilaisten suosikkityökaluja.

JustETF

Kätevä verkkosivu ETF-tuotteiden etsimiseen. Palvelun ETF Screener -työkalulla selvität nopeasti maksaako ETF osingot ulos vai ei.

JustETF

Morningstar.com 

Ammattilaistenkin käyttämä palvelu ETF:ien etsintään. Hakurajaukseen voi lisätä haluamiaan kriteerejä monipuolisesti. Vaatii kuitenkin tunnusten luomisen Morningstar-palveluun.

Morningstar ETF Screener

Vaativan piensijoittajan ETF-työkalu

ETFdb

Tehokas työkalu vaativalle sijoittajalle, joka keskittyy USA-ETF:iin. Pääsy mittavaan määrään tietoa. Vaatii kuitenkin omatoimisuutta ja tietotaitoa työkalujen laajan ja monipuolisen tarjonnan hyödyntämiseksi.

Suosituimmat ETF-rahastot elokuussa 2017

Ostetuimpien ja myydyimpien ETF-rahastojen top-listat kertovat omaa tarinaansa suosituimmista ETF-rahastoista. Mitä ETF:iä Nordnetin asiakkaat ostavat ja myyvät? Katso elokuun 2017 suosituimmat ETF-rahastot alta.

Ostetuimmat ETF:t % vuodessa
1. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc) 16,59 % osta/myy
2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) 9,50 % osta/myy
3. db x-trackers EURO STOXX 50 UCITS ETF (DR) 1C 17,05 % osta/myy
4. db x-trackers MSCI World Index UCITS ETF 1C 9,44 % osta/myy
5. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) 9,37 % osta/myy
Myydyimmät ETF:t % vuodessa
1. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc) 16,59 % osta/myy
2. db x-trackers MSCI World Index UCITS ETF 1C 9,44 % osta/myy
3. BITCOIN XBT 695,14 % osta/myy
4. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF 19,21 % osta/myy
5. db x-trackers EURO STOXX 50 UCITS ETF (DR) 1C 17,05 % osta/myy

Ostetuimmat ja myydyimmät ETF:t Nordnetin asiakkaiden keskuudessa tilien lukumäärän mukaan elokuussa 2017. % vuodessa tilanne 1.9.2017. Yllä esitettyä ei tule pitää sijoitussuosituksena. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoituksen arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Kuukausisäästäminen ETF:iin minimoi kulut

Vain Nordnetissä kuukausisäästät ETF:iin ilman ostokuluja. Voit siis minimoida ETF:ien muutenkin matalat kulut. Tällä hetkellä pohjoismaisesti Nordnetissä on lähes 15 000 ETF-kuukausisäästäjää. Muita etuja sijoittajalle:

  • ostopalkkiot 0 €
  • kiinteät kustannukset 0 €
  • minimisijoitus 50 € (sijoituksen suuruus riippuu ETF-rahasto-osuuden hinnasta)

Tutkitusti laadukkain ETF-valikoima ja apua ETF:ien valintaan

Osakesäästäjien teettämässä Välittäjä 2017 -tutkimuksessa piensijoittajat antoivat eniten laatupisteitä Nordnetin ETF-valikoimalle ja asiakkaiden saamalle tuelle ETF:ien valinnassa.

Tarjolla on mm. erilaisia ETF-verkkokursseja, ETF-mallisalkkuja sekä päivittäisiä ETF-uutisia maksuttomassa aamukirjeessä.

Lue lisää ETF-sijoittamisesta:

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit