Siirry pääsisältöön

Kasvatimme positiotamme Fortumissa

Olemme tänään ostaneet 250 kappaletta lisää Fortumin osakkeita experttisalkkuumme. Tämä nostaa Fortumin lähes 10 %:in koko salkustamme ja yhtiöstä tulee samalla salkun toiseksi suurin omistus. Osto nostaa samalla osakepainoamme (nyt noin 95 %), joka jättää enää rajallisesti tilaa lisäostoille ilman myyntejä. Vaikka emme halua vähätellä Kiinan talouskasvuun liittyviä huolia, uskomme viimeaikaisen kurssilaskun olevan kuitenkin väliaikainen korjausliike eikä suurempi trendimuutos. Lisäksi Fortumin osake on tällä hetkellä niin edullinen, että siinä on vaikea nähdä suurta laskuvaraa. Yhtiön osinkotuotto on nyt jo noin 9 %.

Näkemyksemme mukaan Fortum hinnoitellaan tällä hetkellä selvästi alle sen osien summan. Tässä korostamme erityisesti joustavaa ja päästötöntä vesivoimaa, jota yhtiöllä on tuotantoportfoliossa paljon. Arviomme mukaan yhtiö tulee lähivuodet säilyttämään osinkonsa viime kevään 1,30 eurossa ja tämä tarjoaa sijoittajalle noin 9 %:n osinkotuoton. Pidämme osingon leikkaamista erittäin epätodennäköisenä, sillä 1) yhtiöllä olisi kassansa ja rahavirtansa puolesta varaa selvästi suurempaan osinkoon, 2) yhtiön pääomistaja (Suomen valtio) on kroonisessa rahapulassa ja 3) yhtiö on viestinyt halustaan säilyttää osinkotasonsa vakaana. Mielestämme nykyiseen arvostustasoon on jo hinnoiteltu erittäin negatiivinen skenaario ja korkeat riskit (erityisesti Venäjä). Vaikka osakkeella ei ole näkyvissä merkittäviä positiivisia ajureita lyhyellä aikavälillä, antaa osinkotuotto tällä tasolla jo hyvän tuoton sijoitukselle.

Ostimme alun perin Fortumia heinäkuun loppupuolella ja aikaisempi kommenttimme ostosta on mielestämme edelleen perusteltu. Ainoa oleellinen muutos tämän oston jälkeen on Fortumin osallistuminen Fennovoimaan, mikä oli mielestämme erittäin huono päätös osakkeenomistajien kannalta. Koko Fennovoima-investoinnin tuotto-odotus on mielestämme hyvin kyseenalainen ja samalla Fortum kärsii vielä siitä, että energiamarkkinoille on nyt tulossa lisää ydinvoimakapasiteettia ja pitkän aikavälin kysyntä/tarjonta-tasapaino heikentyi. Fortum oli Fennovoima-projektissa lopulta ratkaiseva tekijä, mutta sen omistusosuus on kuitenkin suhteellisen pieni. Tämä yhdistelmä ei mielestämme ole looginen. Koko sijoituscasea Fennovoimapäätös ei kuitenkaan muuta ja pidämme edelleen osaketta selvästi aliarvostettuna.

Pidemmällä tähtäimellä luotamme siihen, että yhtiön johto kykenee allokoimaan pääomaa ja tällä hetkellä erittäin muhkeaa kassaa järkevästi. Yhtiö sai sähköverkkojensa myynnistä erinomaisen hinnan ja Euroopan energiasektorin tilanteen vuoksi sektorin arvostustasot suhteessa tasearvoihin ovat varsin houkuttelevalla tasolla. Näin ollen pidämme nykyistä ympäristöä varsin houkuttelevana yritysjärjestelyiden kannalta, vaikka näihin liittyy toki riskejä.

Omistamme osakkeita Fortumissa.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki