Siirry pääsisältöön

4 erittäin kätevää ominaisuutta Nordnet-sovelluksessa

Nordnetin mobiilisovellus on hiljattain uudistunut täysin. Jos et vielä tunne sovellusta kovin hyvin – tai jos et ole kenties vielä kokeillutkaan sitä, niin tässä neljä vinkkiä, joilla saat siitä enemmän irti ja pääset täyteen vauhtiin sijoittamisessa!

Jos sinulla ei vielä ole sovelluksen uusinta versiota, voit ladata sen joko Google Playsta tai App Storesta.

1: Aseta ilmoitukset päälle, niin näet, koska salkkuusi ropisee osinkoja

Kirjaudu sisään sovellukseen ja klikkaa Profiili -> Ilmoitukset. Täältä voit asettaa päälle ilmoituksia mm. salkkuusi kilisevistä osingoista.

Kirjoitushetkellä voit tilata osinkoilmoitusten lisäksi ilmoituksia myös toteutuneista tilisiirroista sekä toimeksiantojen toteutumisesta. Sovellusta kehitetään jatkuvasti, ja ilmoituksia on tulossa myös muihin toimintoihin.

2: Luo seurantalistoja ja pidä kiinnostavia osakkeita silmällä

Seurantalistat (tai “omat listat”) ovat näppärä tapa pysyä ajan tasalla osakkeista, joista olet kiinnostunut, mutta joita ei (vielä) löydy salkustasi. Voit luoda seurantalistoja ja lisätä niille osakkeita tai muita instrumentteja seuraavasti:

  1. Klikkaa sovelluksen alamenun kohtaa Seurantalistat (tai “Omat listani” sovelluksen versiosta riippuen).
  2. Klikkaa avautuvan näkymän vasemmassa yläkulmassa näkyvää plus-merkkiä ja luo uusi seurantalista. Voit nimetä sen vaikkapa “Kiinnostavat osinko-osakkeet”.
  3. Etsi kiinnostava osake sovelluksen alamenun “Etsi”-toiminnolla.
  4. Klikkaa osakkeen nimeä ja sen jälkeen osakkeen infosivun oikeassa yläkulmassa näkyvää silmäsymbolia.
  5. Klikkaa seurantalistaluettelosta listaa, jolle haluat osakkeen lisätä.

3: Vertaa salkkusi kehitystä eri indekseihin

Onko salkkusi pärjännyt Helsingin pörssin yleisindeksille? Entä Tukholman, Oslon tai Saksan pörsseille? Klikkaa sovelluksen Omistukset-näkymässä oikeassa reunassa näkyvää “OMXHPI”-kohtaa, niin näkymään aukeaa kurssigraafi, jossa voit verrata salkkusi kehitystä eri maiden yleisindekseihin.

4: Näe salkkusi yksittäisten omistusten kehitys prosentteina ja euroina

Kun olet edelleen sovelluksen Omistukset-näkymässä ja klikkaat salkkusi auki salkkulistalta, pääset näkymään, jossa voit tarkastella salkkusi yksittäisten instrumenttien kehitystä. Sovellukseen on hiljattain lisätty ominaisuus, jonka avulla voit valita, näkyykö omistustesi kehitys prosenteissa vai euroissa. Klikkaa oikeassa reunassa näkyvää “% EUR” -painiketta vaihtaaksesi näkymää euroista prosentteihin ja takaisin.

Mitä sinä pidät uudistetusta Nordnet-sovelluksesta? Jätä kommenttisi alle! Voit välittää palautteesi myös suoraan sovellusta kehittävälle tiimille (mielellään englanniksi tai ruotsiksi) sovelluksen kautta, kohdasta Profiili -> Anna palautetta.

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
15 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
14.04.2021 18:28

Ei ole vieläkään saatu näitä asioita kuntoon, ei voi ymmärtää

Nimetön
Nimetön
24.10.2018 16:23

Moikka, saisiko uuteen sovellukseen takaisin näkymän päivän nousijoista ja laskijoista, eroteltuna large cap, mid cap ja low cap, sekä first north?

Siitä sai nopeasti selville, jos pörssissä oli tapahtunut jotain kursseja heiluttavaa, kuten posari tai megari, tai tilausvahvistus.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.10.2018 16:30

Kiitos ideasta! Laitan eteenpäin sovellusta kehittävälle tiimille. /Henri

Nimetön
Nimetön
24.10.2018 15:29

Milloin salkun tuotonlaskenta saadaan luotettavaksi ja sitä kautta muutkin salkun tunnusluvut? Näytte sitä tässäkin mainostavan, vaikka se saattaa näyttää ihan mitä sattuu.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.10.2018 16:02

Kiitos palautteesta. Mobiilisovelluksen tuottoluvuissa on tosiaan esiintynyt bugeja, joita it-tiimimme parhaillaan pyrkii korjaamaan. /Henri

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
24.10.2018 18:36

Kysehän ei ole pelkästään mobiilisovelluksesta, vaan koko Nordnetin palvelusta, sillä täsmälleen samat virheet toistuvat molemmissa. Sen lisäksi markkinoitte Sharevillea, joka perustuu isoilta osin salkkujen tunnuslukujen vertailuun palvelussa. Tällä vertailulla on lähinnä viihdearvoa, koska luvut taustalla ovat mitä saattuu. Nämä “bugit” ovat kestäneet vuosia. Onko näkemystä siitä, milloin korjauksien voisi ajatella valmistuvan?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.10.2018 08:12

Voitko tarkentaa hieman, mitä bugeja salkun tuotonlaskennassa tarkoitat koko palveluamme koskien? Tiedossa on, että luovutusrajoitusten ja osakesiirtojen kaltaisiin erikoistapauksiin liittyy vaikutus, joka väliaikaisesti sotkee tuottolaskelmaa. /Henri

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
26.10.2018 17:48

Voitte helposti todentaa tämän katsomalla salkkujeni tapahtumia. Ns. kakkossalkussani, jossa on vain vähän tapahtumia, historiallisen tuoton tulisi olla selvästi negatiivinen, vaikka se näyttää 25% plussaa. Ero ei siis ole ihan marginaalinen todellisuuden ja esittämänne välillä. Salkussani ei myöskään ole mainitsemianne erikoistapauksia. Tämä syö luottamusta, minkään palvelussanne esittämien tuottolukujen tai arvostusmittareiden yms. suhteen.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
13.11.2018 19:36

No selvisikö?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
14.11.2018 15:23

Kysyin asiasta meklariltamme, ja hän ei osaa näillä tiedoin sanoa, miksi salkkusi näyttää väärää tuottolukemaa. Pyytäisin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun salkun viestikeskuksen kautta, jotta voimme tarkistaa salkkusi tilanteen ja virheellisen tuottolukeman lähteen. /Henri

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
17.11.2018 11:32

Olen sitä jo vuosi sitten sieltä kysynyt ja vastaus oli samankaltainen, mitä esititte tässäkin foorumissa. Kuten viestiketjuun aikaisemmin laittamistani kommenteistani voi päätellä, niin vastaus ei ole lähellekään tyydyttävä. Sen lisäksi asialle ei ole myöskään tehty mitään näinkään pitkän reagointiajan puitteissa. Tämänkin voitte halutessanne tarkistaa salkkuni viesteistä. Tästä saa jotenkin sellaisen käsityksen, että virhe olisi vain minun salkussani, mutta tätä on vaikea uskoa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.11.2018 12:05

Tässä vielä toiselta meklariltamme salkkuraporttiin liittyvä yleishuomio: “Salkkuraportin kuvaaja näyttää tuoton suhteessa aikavälin ensimmäiseen päivään. Eli esimerkiksi jos olet tallettanut salkkuun 100 euroa ja hävinnyt tästä 50 euroa, näkyy raportilla -50 %. Mikäli tämän jälkeen talletat salkkuun 1000 euroa ja teet tuottoa 100 euroa, näkyy tämä vain noin 10 % nousuna 50 % laskun jälkeen. Kuvaaja siis huomioi ainoastaan prosentuaaliset muutokset. Kehitysosastomme on tietoinen salkkuraportin ominaisuuksista ja niihin tullaan mahdollisesti tekemään muutoksia tulevaisuudessa.” /Henri

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
21.11.2018 17:31

Valitettavasti en ymmärtänyt selvitystänne, mutta pisteet siitä, että vihdoinkin myönnätte, että tuotonlaskentanne ja sitä kautta muutkin tunnusluvut ovat aivan mitä sattuu. Vertaile siinä sitten muihin sijoittajiin tai indeksiin onnistumisiasi. Pienenä muistuksena, että tuoton laskenta on varsin yksinkertaista: riippumatta siitä kuinka monta kertaa salkkuun on laitettu rahaa tietyn ajanjakson aikana, niin tuotto on pääoma ajanjakson lopussa miinus sisäänlaitettu pääoma. Tuottoprosentin laskeminen tästä ei luulisi olevan ylivoimaisen vaikeaa. Kehitysosastonne “mahdollisesti” ei kuulosta kovin lupaavalta, mutta toivotan onnea kehittämistyöhönne.

Nimetön
Nimetön
23.10.2018 06:53

Please allow turning the display into horizontal position. Starting from the User ID and password input usage is such a pain in the portrait position. All of us don’t have 7″ display and small hands.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.10.2018 08:22

Thanks for feedback! Your request has been forwarded to our mobile app team. /Henri

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki