Siirry pääsisältöön

Vihdoin on hyväksyttyä olla treidaaja!

Treidaaminen on aktiivinen tapa osallistua markkinoille ja treidaaja tavoittelee tavallista osta ja pidä -strategiaa korkeampia tuottoja pitkällä aikavälillä. Treidaamiseen on kuitenkin Suomessa perinteisesti liittynyt tietynlainen negatiivinen mielikuva. Talousmediassa asiantuntijat ovat vähätelleet aktiivisen kaupankävijän mahdollisuuksia tehdä tuottoja, toisaalla tutkimukset ovat todenneet valtaosan treidaajista häviävän rahaa.

Treidaaminen on maailmalla uusi musta

Aktiivisesta kaupankäynnistä ja treidaamisesta on maailmalla kasvanut vahva trendi viimeisen 10 vuoden aikana. On coolia ja lähes kadehdittavaa olla treidaaja – mahdollistaahan se työskentelyn mistä vain, oman aikataulun mukaisesti. Eikä tietenkään sovi unohtaa käytännössä rajatonta tuottopotentiaalia.

Treidaamisen suosio on myös ollut viime vuosina Suomessa huimassa kasvussa – vuodesta 2017 vuoteen 2018 treidaajien määrä kasvoi peräti 54,8 %*. Suomesta löytyy nykyään tuhansia voittoa tekeviä treidaajia, joista useat tekevät treidaamista päivätyönään.

Treidaajat jääneet paitsioon

Me suomalaiset olemme häveliäitä puhumaan raha-asioistamme. Ehkä juuri siksi hyvää tuottoa tekevät treidaajat eivät ole nousseet parrasvaloihin mediassa ja treidaaminen on jäänyt lähes myyttiseksi, pienen piirin harrastamaksi liiketoiminnaksi.

Tilanne on kuitenkin muuttumassa ja edellisten vuosien aikana treidaamiseen liittyvää materiaalia on alettu tuottamaan kasvavaa vauhtia myös suomen kielellä. Yksi pioneereistä ja tänä päivänä yksi seuratuin treidaaja on Mikko Mäkinen (ent. nimimerkki DayTrader), joka takoo mykistävän tasaisia tuottoja satoja tuhansia euroja vuodessa.

Nordnet on treidaajien yhteisö

Treidausaiheisen sisällön kysyntä yllätti myös meidät Nordnetillä – viime syksynä kuvattu #treidaushaaste on kerännyt jo yli 100 000 katselukertaa. Treidaushaasteessa näytettiin ensimmäistä kertaa suomen kielellä live-treidausta, suoraan treidaajan omalta ruudulta kuvattuna. Sarjassa Nordnetin sijoitusasiantuntija Jukka treidasi viiden peräkkäisen kaupankäyntipäivän aikana 178 %:n tuoton. Treidaamisesta ja markkinoiden ennakoinnista voit oppia lisää Jukan johdolla viikoittaisessa Traders’ Club -videosarjassa.

Kiitos teidän koko jengille tästä teknisen analyysin sarjasta. Mahtavaa settiä ja on ilo katsella suomalaistakin sisältöä. Vuoden verran olen yrittänyt jengille selittää miten ja miksi saan itse teknisen analyysin kautta treidit onnistumaan todella mukavasti, mutta massamedian “tekninen analyysi ei toimi” -toistelu vaikuttaa omaankin toimintaan negatiivisesti. Onneksi on Nordnet!

Asiakaspalaute Nordet Traders’ Club -videosarjasta

Nordnetillä haluamme rakentaa treidaajille oman vahvan yhteisön. Koska treidaaminen voi olla yksinäistä hommaa, järjestämme aktiivisille kaupankävijöille säännöllisesti Traders’ Club -tapahtumia, joissa on mahdollisuus verkostoitua muiden treidaajien kanssa sekä kehittää omaa osaamista. Kaikista aktiivisimmille kaupankävijöille tarjoamme myös mahdollisuuden tehdä kauppaa Nordnetin pörssihuoneella Helsingin keskustassa. Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

treidaajien pörssihuone
Nordnetin treidaushuone Helsingin keskustassa

Käy kauppaa parhailla työkaluilla ja alhaisilla kuluilla!

  • Active Trader -etuohjelmassa kaupankäyntihinnat 0,055 % ja siitä alaspäin.
  • Nordnet Markets -valikoiman pörssilistatuilla tuotteilla voit treidata 0 € välityspalkkioin ympäri maailman (koskee yli 100 € kauppoja).
  • Aktiiviselle kaupankävijälle soveltuva Infront Active Trader -kaupankäyntityökalu tarjoaa teknistä ja fundamenttianalyysiä. Sovellusta voi testata maksutta 14 päivää. Aktiivisimmille asiakkaille sovellus on maksuton.

Soita Nordnetin Active Trader -vastaavalle puh. 09 6817 8444 tai lähetä sähköpostilla yhteystietosi osoitteeseen privatebanking@nordnet.fi, niin otamme yhteyttä!

Nordnet Traders' Club

Tilaa Nordnetin YouTube-kanava, niin et missaa yhtään jaksoa!

Lähde: *Broker Notes: The Modern Trader report

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki