Siirry pääsisältöön

SPP Fonder – uusia vastuullisia indeksirahastoja Nordnetin valikoimaan

Nordnetin tarjoamien indeksirahastojen valikoima laajenee, kun SPP Fonder -rahastoyhtiön vastuullisesti sijoittavat, indeksiä seuraavat rahastot tulevat Nordnetin 300 000 asiakkaan saataville.

SPP Fonder on Nordnetin pitkäaikainen kumppani, mutta rahastoja on ollut aikaisemmin tarjolla vain Nordnetin asiakkaille Ruotsissa. Nyt yhtiö lanseeraa uudet euromääräiset indeksiosuussarjat ja tuo viisi indeksiä seuraavaa rahastoa Nordnetin suomalaisasiakkaiden saataville. Rahastoihin sisältyvät mm. globaali ja kehittyville markkinoille sijoittava rahasto.

SPP Fonder on merkittävä toimija vastuullisissa sijoitusrahastoissa

SPP Fonder on Ruotsin viidenneksi suurin rahastoyhtiö ja vastuullisten sijoitusten edelläkävijä. Kaikki SPP Fonderin 28 rahastoa ovat fossiilivapaita ja seuraavat tiukkoja vastuullisen sijoittamisen kriteerejä. Yhtiön hallinnoimat pääomat ovat noin 246 miljardia kruunua (31.12.2019). Vuonna 2019 SPP Fonder valittiin vuoden parhaaksi rahastoyhtiöksi Ruotsissa (Privata Affärer).

Olemme iloisia, että SPP Fonder valitsi Nordnetin kumppanikseen. Indeksirahastojen suosio on kasvanut viime vuosina ja yhä useampi asiakkaamme valitsee indeksirahastot joko osaksi salkkuaan tai ainoaksi sijoituskohteekseen niiden helppouden ja edullisuuden vuoksi. Indeksirahastovalikoimamme ei ole aikaisemmin kattanut kaikkia markkinoita, joten on loistavaa, että nyt asiakkaamme voivat täydentää salkkujaan esim. kehittyvien markkinoiden tai Japanin indeksejä seuraavilla rahastoilla, ja vieläpä vastuullisilla sellaisilla.

Nordnetin 300 000 suomalaisesta asiakkaasta lähes 50 %:lla on rahastoja. Keskimääräinen rahastokuukausisäästäjä sijoittaa rahastoihin vajaat 150 euroa kuukaudessa.

Nordnetin kautta tavoitamme nopeasti ja helposti yli 300 000 yksityissijoittajaa, jotka saavat nyt pääsyn valittuihin vastuullisiin rahastoihimme. Vastuullinen sijoittaminen on selkeä ja nouseva trendi myös Suomessa. Siksi olemmekin innoissamme, että voimme tarjota edullisia vastuullisia rahastoja Suomen markkinoille, sanoo SPP Fonder -rahastoyhtiön toimitusjohtaja Åsa Wallenberg.

Nämä uutuusrahastot ovat merkittävissä Nordnetin kautta:

Nordnet ei peri rahastoista merkintä- tai lunastuspalkkioita. Minimisijoitus rahastoihin on 15 eur/merkintä.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
7 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
06.06.2020 10:03

Hei, onko näistä poissuljettu palmuöljy? Onko sitä mahdollista tietää? Etenkin neljä maapalloa Morningstar vastuullisuusratingissä saaneet rahastot kiinnostavat eli kehittyvät maat, Japani ja USA. Kehittyvissä maissa jakauman mukaan raaka-aineet ovat isossa osassa ja samoilla alueilla myös palmuöljytuotanto kaataa metsää koko ajan.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.06.2020 14:30

Moi Ella!

Nordnetin palvelusta löytyy filtterit, joilla tiettyjä sijoituskohteita voi poissulkea. Katso Nordnetin verkkopalvelusta Rahastot https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/rahastolistat ja valitse ‘Rahastoyhtiö’-pudotusvalikosta SPP. Siirry sen jälkeen hakukenttään, jossa lukee ‘Ei-toivotut omistukset’. Valitse listalta Palmuöljy, jolloin muutama rahasto poistuu ja saat sinulle sopivia vaihtoehtoja, mm Japanin ja USAn.

Nimetön
Nimetön
30.05.2020 14:22

Mukava kuulla. Tuleeko näissä rahastoissa valuutanvaihtokuluja ja millaisia?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.06.2020 13:09

Moi Sanni! Näistä rahastoista on tarjolla EUR-sarja eli valuutanvaihtoa ei tarvitse tehdä.

Nimetön
Nimetön
12.04.2020 13:34

Hyvähyvä!
Seuraavaksi samat kampanjat ja kaupankäyntikulut kun ruotsalaisilla!

Nimetön
Nimetön
12.04.2020 08:41

Vastuullisuus ei kiinnosta vaan tuotot, hyvä että valikoima viimein laajenee indeksirahastoissa.

Nimetön
Nimetön
04.04.2020 14:15

Ilmeisen naurettavat vastuullisuuskriteerit, kun globaalissa, sekä USA:n rahastoissa on suurimpina osuuksina Applet, Microsoftit, Facebookit ja muut erittäin epäeettiset yhtiöt…

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki