Siirry pääsisältöön

Näin juhlitaan välittäjätutkimuksen voittoa Nordnetin tyyliin

Nyt on syytä bilettää! Nordnet on valittu laadukkaimmaksi arvopaperivälittäjäksi suuressa Välittäjä 2015 -tutkimuksessa. Tutkimus on tehty Osakesäästäjien Keskusliiton jäsenten keskuudessa. Nordnetillä on tutkimuksen mukaan myös tyytyväisimmät asiakkaat. Tutkimukseen osallistui lähes 2 000 säästäjää ja sijoittajaa, jotka arvioivat käyttämänsä välittäjän palveluiden laatua ja palveluiden ominaisuuksien tärkeyttä.

Onnistumisia monella osa-alueella

Tutkimuksen mukaan emme ole erinomainen kaikilla tutkituilla palveluiden osa-alueilla. Olemme kuitenkin onnistuneet sijoittajille tärkeimmillä alueilla. Saimme muun muassa kaupankäyntijärjestelmän luotettavuudesta lähes täydet pisteet. Samoin säilytyspalveluiden moitteettomuudesta saimme parhaat arvosanat vastaajien keskuudessa. Tämän palvelun Nordnet tarjoaa täysin ilman kuukausikuluja jokaiselle. Tutkimuksen mukaan myös raportointipalvelujen laatu on todella hyvä, tuotamme yhtenä parhaista välittäjistä markkinoiden virheettömimpiä ja täydellisimpiä raportteja verotusta varten. Tämäkin kaikille asiakkaille maksutta. Lisäksi ilokseni sain lukea tutkimuksesta, että Nordnetin asiakastyytyväisyysindeksi oli korkealla, 78 % tuloksella meillä on tutkitusti tyytyväisimmät asiakkaat.

Parantamisen varaa

Yleisesti asiakastyytyväisyysindeksissä kuitenkin vasta yli 80 %:in tasoa pidetään hyvänä.  Läpinäkyvän pankkitoiminnan nimissä olenkin ottanut työn alle tutkimuksessa esiin nousseita palveluiden osa-alueita, joissa meillä on vielä parantamisen varaa. Päämääräni on pureutua seuraaviin osa-alueisiin.

  1. Pitkäaikaiset sijoitusnäkemykset ja tarkempaa tietoa tuotteista

Sijoittavat kaipaavat pitkäaikaista sijoitusnäkemystä ja pitkäaikaisia sijoituskohteita esiin nostavia tutkimuksia. Tällä hetkellä jaamme paljon ajatuksia ja näkemyksiä ajankohtaisista aiheista ja yhtiöstä, joten ei ole varsinainen mahdottomuus jakaa näkemystä myös talouden yleisestä kehityksestä tai katsauksia makrotalouden tulevaisuudesta.

Myös tieto pankkien tarjoamista omista sijoitustuotteista kiinnostaa sijoittajia. Totta kai haluamme tarjota asiakkaille ajankohtaista ja käyttökelpoista tietoa sijoitustuotteistamme! Tuomme siis sijoitustuotteiden valintatyökalut paremmin esille verkkopalvelussamme ja selkeytämme tuote-esittelyjä.

  1. Asiantuntijoiden lähestyttävyys ja verkkotapaamiset

Selkeäksi kävi myös se, että asiantuntijoiden tulisi olla helpommin lähestyttäviä. Asiantuntijuutta olemme pyrkineet jakamaan muun muassa Nordnet Blogissa, tapahtumissa sekä Nordnet-koulun webinaareissa. Näen kuitenkin, että meidän voi olla mahdollista toteuttaa uusia ideoita kuten verkkotapaamisia, joissa voit saada henkilökohtaista neuvontaa asiointiin verkossa juuri sinun salkkusi suhteen ja sinun raha-asioidesi parissa.

  1. Verkkopalveluiden kehittäminen

Verkkopalveluiden kehittäminen on verkossa toimivalle pankille elinehto. Jälleen kerran se nousi tämän tutkimuksen kautta toivotuksi kehityskohteeksi. Sen verran voin kertoa, että verkkopalveluiden parantaminen on jo käynnissä, ja tähän tulemme kiinnittämään huomiota varsinkin seuraavan vuoden aikana.

ViisasRaha

Olemme ylpeitä tutkimuksen tuloksista, sillä näemme tämän kiitoksena tähänastisesta työstämme. Kiitos kuuluu kuitenkin kaikille asiakkaillemme. Sen vuoksi juhlimme tämän tutkimuksen tuloksia yhdessä asiakkaidemme kanssa työn merkeissä. Muutaman viikon sisään järjestämme jo tutuksi tulleen euron päivän, jolloin voit asiakkaanamme käydä kauppaa kaikissa pohjoismaisissa pörsseissä vain 1 € välityspalkkioin / toteutunut toimeksianto. Ei muita rajoituksia. Ilmoitamme päivämäärän pian kaikissa kanavissamme, joten pysy kuulolla. Kiitos sinulle ja ei kun lisää vettä myllyyn.

 

Niklas Odenwall
/maajohtaja, Nordnet Suomi

 

Tutkimustulokset on julkaistu Osakesäästäjien Keskusliiton Viisas Raha -lehdessä, nro 6/2015, 20.8.2015. Voit lukea lisää tuloksista myös Nordnetin sivuilta.

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
12 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
24.08.2015 12:27

Salkun raportointi mahdollisuuksien lisäämisessä olisi parantamisen varaa.

Nimetön
Nimetön
22.08.2015 22:23

Kk-maksuttomuus isoin plussa. Täydelliset verotiedot automaattisesti verottajalle on toinen tosi tärkeä juttu. En millään jaksaisi ilmoitella verotietoja itse verottajalle, kuten ulkomaisilla välittäjillä pitäisi tehdä. Siihen voi mennä yllättävän paljon aikaa ja virheiden mahdollisuus kasvaa. Automaattiset verotiedot verottajalle on nykypäivää. Jos vuosimaksuton Superkapitalisaatiosopimus vielä tulisi Nordnetiltä asiakkaille, asiakasmäärät varmaan räjähtäisivät nousuun kun asiakkaita alkaisi virtaamaan Nordealta/Osuuspankilta Nordnetille. Lisäisi myös kaupankäyntiä ja Nordnetin saamia kaupankäyntipalkkioita kun verot maksettaisiin ei myyntivoitoista vaan vasta sitten kun voittoja ottaisi ulos Superkapitalisaatiosopimuksesta. Uudessa verkkopalvelussa ärsyttää hieman, että tarjoustasojen latautuminen hidastui uudistuksen myötä. Nyt kestää tarjoustasojen päivittyminen hetkisen, ennen tuli salamannopeasti näkyviin kun painoi päivitä-nappulaa. Huonommaksi muuttui… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
21.08.2015 20:27

Loistavaa että tulee näitä tarjouksia! Toivoisin että tulisi kerran kuukauteen tarjous tietyltä markkina-alueelta tai valikoiduista osakkeista, kuten on välillä ollutkin.

Nimetön
Nimetön
21.08.2015 18:55

Minkähän takia toimeksiantojen hinnoista ei valitettu ollenkaan? Verrattuna Ruotsiin, jossa Avanza tarjoaa 1SEK/NOK/DKK/EUR toimareita pohjoismaihin, Nordnetillä on pitkä matka. Tuntuu todella pahalta maksaa 15€ Saksaan tai jenkkeihin sijoitettaessa tai 10€ muihin Pohjoismaihin sijoitettaessa….

Olen samaa mieltä, että hintoja alennettaessa tulot tulisivat todennäköisesti kasvamaan.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.08.2015 17:18

Nordnetin käsittämättömän hinnoittelun takia sijoitan heidän kauttaan ainoastaan etf-kuukausisäästämisen antamissa raameissa ja kaikki muut kaupat teen Lynxin kautta. (Myös Interactive Brokersia harkinnut)

Nimetön
Nimetön
21.08.2015 18:55

Suurimmat valittamisen aiheet ovat korkeat välityshinnat ja tietoturvan puute kirjautumisen yhteydessä. Pelkkä salasana kelpasi ehkä viime vuosituhannella, mutta on nyt auttamattomasti vanhentunut. Välityspalkkioissa 5e pitäisi olla ehdoton maksimi, 15e jenkkiosakkeista on suorastaan ryöstöä.

Jotta ei olisi pelkkiä risuja, niin mielestäni käytettävyys ja selkeys on hyvällä tasolla. Raportit ovat hyvät. Valuuttatilit ja valuutanvaihto on kätevää, erityisbonus siitä, että ei ole minimikulua.

Nimetön
Nimetön
21.08.2015 17:32

Joku pysyvämpikin välityspalkkioiden alaspäin tarkistus olisi paikallaan. Itsellä ainakin kaupankäynti lopahtaa lähes kokonaan, jos palkkiotaso tipahtaa 9€ tasolle. 3/5€ tasolla tuotan todennäköisesti enemmän fyffee Nordnetille.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.08.2015 00:10

Muistaakseni Thomas Brand teiltä lupasi jo keväällä välittää hinnoitteluun liittyvää viestiä eteenpäin (hinnoitteluun liittyvästä muutoksesta vihjattiin muistaakseni jo viime vuoden puolella). Taisi Brand jopa luvata, että Niklas O. kirjoittaisi aiheesta blogin. Tuoreessa Viisas Raha -lehdessä Odenwall totesi jotakuinkin, että Nordnet ei ole lähdössä aggressiiviseen hintakilpailuun. Tämä kampanja on toki mieleen myös minulle ja siitä pisteet teille, mutta edelleen odottelen sitä blogikirjoitusta, jossa kissa nostettaisiin pöydälle ja asiaan otettaisiin selkeästi kantaa. Olen itsekin vahvasti sitä mieltä, että pienemmillä kuluilla volyymi lisääntyisi, kun hajautusta voisi tehdä kohtuullisin kustannuksin.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.08.2015 11:29

“Odenwall totesi jotakuinkin, että Nordnet ei ole lähdössä aggressiiviseen hintakilpailuun.”

No tuossahan se on suora vastaus teidän kysymykseenne. Nordnetilla ei ole mitään tarvetta eikä halua muuhun kuin olla hitusen halvempi kuin pääkilpailijat.

Niin kauan kun Suomeen ei tule reilusti halvempaa uskottavaa kilpailijaa (Degiroa ei tässä kannattane laskea), Nordnetin hinnoittelu ei muutu. Ja miksi muuttuisikaan, kun ulkomaalaisille välittäjille siirtyvät ovat vain pisara meressä (toistaiseksi), ja keskustelupalstoillakin edelleen 99 % välittäjäsuosituksista osoittaa Nordnetin suuntaan? Ei yrityksen päätehtävä ole olla mahdollisimman hyvä palveluntarjoaja asiakkaalle, vaan etsiä se optimikohta jolla omistaja saa eniten rahaa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.08.2015 15:08

Kyllä mäkin olen odottanut bloggausta siitä kun on luvattu. Kesäkuussa 18. päivä Thomas Brand:

“Pyydän, että maajohtaja Niklas Odenwall ottaa tähän pyytämääsi asiaan tarkemmin kantaa ja tarjoaa oman näkökulmansa asiaan.

Niklas palaa tähän teemaan.”

Sit jos sanotaan et hinnat on mitkä on eikä niihin oo tulossa muutoksia niin fine. Voi sit jokainen tehdä päätöksiä tiedon eikä vihjailujen tai odotusten perusteella. Se olis aika reilua mun mielestä.

-M-

Nimetön
Nimetön
21.08.2015 13:58

Verkkopalvelu kehittäminen olisi helppoa. Vanha eQ-layout takaisin. Intuitiivinen ja selkeä, näkee paljon kerralla.

Muistelkaapa aikakoneella, miltä näytti.

https://web.archive.org/web/20051201053739/http://eq.fi/

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
21.08.2015 15:08

Erityisesti salkussa pitäisi olla eQ:n “Tiedotteet”-välilehti, josta näkee vain ja ainoastaan omien firmojen tiedotteet. Ja niitä voi selata vaikka 10 vuotta taaksepäin.

Tätä olen ehdottanut, mutta 5 vuoteen eivät Nordnetin koodarit ole tehtävässä onnistuneet 😉

Ja hatunnosto euron päiville! Euro on sekin paljon kun vertaa, mitä maailmalla halvimmillaan kaupat maksavat, mutta Suomessa tuo on edullinen hinta. Hyödynnän tarjouksen varmasti.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki