Siirry pääsisältöön

Nordnet mukana Lukiolaisten sijoittajakoulussa

Kuudessa lukiossa on pilotoitu tänä lukuvuonna Lukiolaisten sijoittajakoulu -kurssia, jossa nuoret pääsevät opettelemaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita opettajien johdolla. Kurssin takana on Talous ja nuoret TAT sekä konseptin kehittäjä, historian ja yhteiskuntaopin opettaja Timo Holmström. Ensi syksyksi kurssi tulee kaikkien Suomen lukioiden käytettäväksi. Nordnet toimii hankkeen kumppanina yhdessä Suomen Osakesäästäjien ja Inderesin kanssa.

Kyseessä lukion läpi kestävä opintokokonaisuus

Lukiolaisten sijoittajakoulu on lukion läpi kestävä kahden opintopisteen kurssi, joka koostuu kuukausittaisista kokoontumisista opettajan johdolla (1 x 75 min). Oppitunteja on 9–10 kpl per vuosi, eli yhteensä 2,5 vuoden aikana 22–25 kappaletta.

Kurssilla tarkastellaan erilaisia talouden ilmiöitä sijoittamisen näkökulmasta ja harjoitellaan taloustaitoja.

Otimme itse yhteyttä TATiin, kun kuulimme pilotista. Meille on tärkeää ja antoisaa olla mukana kumppanina demokratisoimassa säästämistä ja sijoittamista. Pohjoismaisessa Nordnet in Society -hankkeessa työskentelemme tasa-arvon, vastuullisuuden ja digitaalisen oppimisen parissa. Lukiolaisten sijoittajakoulu edistää näitä kaikkia.

Tarkoitus on tarjota lukion opettajille innostava tapa opettaa sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita. Opettajille on valmiit opetusmateriaalit, tuntisuunnitelmat ja koulutusta niiden käyttämiseksi. Materiaalit laativat Timo Holmström ja TAT yhdessä Nordnetin ja muiden asiantuntijoiden kanssa ja ne testataan käytännön opetustyössä. Opettajilla on mahdollisuus hyödyntää myös vierailevia asiantuntijoita, osallistua valtakunnallisiin tapahtumiin ja käydä tutustumiskäynneillä alan yrityksissä.

Lukiolaisten sijoittajakoulun pilottiin osallistuneiden 150 opiskelijan tyytyväisyys kurssiin on ollut 4,4/5 ja koettu hyöty 4,6/5. Yli 60 prosenttia kertoo jo alkaneensa sijoittaa. Kannustamme kaikkia lukioita ottamaan kurssin mukaan valikoimaansa. Lukiot voivatkin nyt ilmoittautua mukaan lukuvuodelle 2021–2022. Tavoitteena on tavoittaa vuonna 2021 vähintään 20 lukiota ja 700 opiskelijaa, ja vuonna 2022 vähintään 50 lukiota ja 2 000 opiskelijaa.

Talous ja nuoret TATin kumppanuuspäällikkö Julia Kiljunen
Lukiolaisten sijoittajakoulun logo

Sijoituksia tehdään sijoitussuunnitelman mukaisesti vanhempien suostumuksella

Tapaamisten ohella lukiolaiset avaavat itselleen arvo-osuustilit ja tekevät itse laatimansa säästämissuunnitelman mukaisesti halutessaan sijoituksia osakkeisiin ja rahastoihin. Näin lukioihin syntyy nuorten sijoittajien yhteisö, joka seuraa taloutta aktiivisesti ja jossa nuoret oppivat toisiltaan.

Uskon, että nuorten talousosaamisen kasvattaminen saa yhä useamman suomalaisen valjastamaan pitkäjänteisestä, kustannustehokkaasta osakesäästämisestä vetoapua oman elämänkaarensa rahoittamiseksi. Silloin ihan kaikkea ei tarvitse rahoittaa palkkatyöllä. Bonuksena saa puskurin koettelemusten varalle ja riippumattomamman elämän.

Nordnet Suomen talousasiantuntija Martin Paasi

Sijoittajakouluun osallistuminen edellyttää alaikäisten opiskelijoiden osalta huoltajien suostumusta. Jos opiskelijat sijoittavat säästöjään, tapahtuu se aina vanhempien ja nuorten päätöksellä ja vastuulla.

Opettajille/kouluille: Ennen kurssin aloittamista

  • Ilmoittaudu mukaan vetämään kurssia oppilaitoksessasi lukuvuodelle 2021–2022.
  • Rekisteröi Lukiolaisten sijoittajakoulu koulun kurssivalikoimaan.
  • Mainosta kurssia opiskelijoille.
  • Katso tapaamisille sopiva luokka ja ajankohta.
  • Luo Sijoittajakoululle oma ryhmä koulunne käyttämään digitaaliseen oppimisympäristöön.

Alla olevan linkin kautta voit ilmoittautua mukaan, ladata valmiin kurssikuvauksen ja markkinointiviestin sekä tutustua oppimateriaaleihin.

Lue lisää Lukiolaisten sijoittajakoulusta ja ilmoita koulusi mukaan

Katso Nordnetin edut lukiolaisille

Lukiolaisten sijoittajakoulu

Kuvat: Iiro Rautiainen

Talous ja nuoret TATin tavoite on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
5 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
13.03.2021 07:51

Sama kurssi saattaisi sopia myös kansalaisopistojen kurssitarjontaan.

Nimetön
Nimetön
10.03.2021 20:05

Hieno homma! Lisäsin kurssitarjontaan tämän kurssin ensi lukuvuotta ajatellen. Toivottavasti tuntikehyksestä irtoaa resursseja sen toteuttamiseen.

Nimetön
Nimetön
09.03.2021 17:36

Ei taida olla mahdollista ruotsiksi?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.03.2021 19:00

Pilotti on ollut lukioissa suomeksi ja kaikki materiaali on tulossa ensin suomen kielellä. Ei ole poissuljettua, etteikö tätä voisi tuottaa myös muilla kielillä.

Nimetön
Nimetön
09.03.2021 12:11

Loistavaa. Toivottavasti systeemi laajenee nopeasti maanlaajuiseksi. Saisiko laajennettua jopa yläkouluihin?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki