Siirry pääsisältöön

Levollisin mielen loppuvuoteen

Experttisalkkumme on kehittynyt vuoden alusta erinomaisesti ja nousua on tänä vuonna kertynyt 34 %, kun vastaavaan aikaan Helsingin pörssin painorajoitettu tuotto-indeksi on noussu noin 5 %. Ylituotto on poikkeuksellisen suuri ja sitä parantaa entisestään salkkumme kohtuullisen matala volatiliteetti. Ylituoton syynä ovat olleet etenkin onnistuneet osakevalinnat ja toisaalta salkkumme painottaminen edullisiin pienyhtiöihin. Vuoden alussa kerroimme, että vuodesta 2015 on muodostumassa pienyhtiöiden vuosi, sillä arvostusero suurten ja pienten yhtiöiden välillä oli revennyt liian suureksi. Lisäksi pienten yhtiöiden tuloskasvunäkymät olivat lähes poikkeuksetta suuria yrityksiä paremmat. Tämä ennustus on tähän mennessä realisoitunut erinomaisesti ja pienet yhtiöt ovat pesseet suuret yhtiöt mennen tullen. Odotamme tämän voittokulun jatkuvan myös loppuvuoden aikana ja näemme pienet yhtiöt edelleen suuria yhtiöitä edullisemmin hinnoiteltuna.

Salkkumme keskeisenä teema on alusta asti ollut panostaa edullisiin laatuyhtiöihin. Olemme tarvittaessa olleeet valmiita tekemään merkittäviä panostuksia yksittäisiin yhtiöihin ja salkkumme on kautta sen historian ollut varsin keskitetty. Salkun viisi suurinta sijoitustamme kattaa tällä hetkellä hieman yli 50 % salkustamme ja kokonaisuutena salkussamme on tällä hetkellä vain 15 yritystä. Suurimpien omistustemme suhteen olemme edelleen erittäin luottavaisia ja osassa yhtiöistä (mm. Taaleritehdas ja Fortum) harkitsemme omistustemme kasvattamista. Pienemmissä omistuksissamme ovat myös salkkumme viimeaikaiset pettymykset ja osassa näistä harkitsemme positioiden keventämistä tai luopumista kokonaan (mm. Tesco). Myös salkkumme ulkopuolelta löytyy tällä hetkellä mielenkiintoisia ostomahdollisuuksia ja useissa yhtiöissä nähty kurssilasku on painanut osakekurssin selvästi alle yhtiön käyvän arvon.

Salkkumme osakepaino on tällä hetkellä 98 % ja olemme nostaneet sitä asteittain keväällä toteutun kevennyksen jälkeen. Nykyinen korkea osakepaino heijastelee positiivista näkemystämme osakemarkkinoiden kehitykseen seuraavan 12 kuukauden aikana. Näemme jatkuvan yhtiöiden tuloskasvun yhdessä vahvojen osinkotuottojen kanssa tarjoavan osakkeille edelleen suvereenia tuottoa suhteessa muihin omaisuusluokkiin. Samaan hengenvetoon on kuitenkin hyvä todeta, että olemme nousumarkkinan loppupuolella ja helppojen tuottojen aika on ohi. Riskit ovat nousussa, volatiliteetti kasvaa ja yhtiökohtaiset tuottoerot tulevat kasvamaan merkittävästi. Näin ollen nykyisessä ympäristössä osakepoiminnan merkitys korostuu entisestään.

Kokonaisuutena olemme tällä hetkellä varsin tyytyväisiä salkkumme nykyiseen sisältöön ja painotuksiin ja uskomme, että salkkumme tulee myös jatkossa tuottamaan ylituottoa suhteessa markkinaan. Laskelmiemme mukaan salkkumme painotettu tuotto-odotus seuraavalle 12 kuukaudelle on noin 15 %. Tästä tuotto-odotuksesta osinkojen osuus on noin 4 % ja tuloskasvun kautta syntyvän arvonnousun osuus noin 10 %. Taso on hieman yleistä pörssiä korkeampi ja sen riskiprofiili on arviomme mukaan pörssin yleisindeksiä selvästi pienempi.

Omistamme osakkeita Fortumissa & Taaleritehtaassa

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki