Siirry pääsisältöön

Karoliina Tiura ja Mia Kuusisto ovat Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatit 2022

Tänä vuonna Queen Silvia Nursing Award myönnetään Karoliina Tiuralle ja Mia Kuusistolle.

Queen Silvia Nursing Award on vuosittainen, alun perin sairaanhoitajaopiskelijoille myönnettävä palkinto. Swedish Care International ja Forum For Elderly Care perustivat palkinnon Ruotsissa vuonna 2012, ja sitä tukee hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia. Vuosien varrella kilpailu on laajentunut kattamaan myös sairaanhoitajat, ja tänä vuonna mukaan otettiin ensi kertaa myös lähihoitajat ja lähihoitajaopiskelijat. Kisaan osallistuvat hakevat palkintoa esittämällä yhden tai useamman idean siitä, miten vanhusten ja muistisairaiden hoitoa voitaisiin parantaa. Ensimmäinen suomalainen voittaja julkistettiin vuonna 2014, josta lähtien suomalainen tuomaristo on valinnut voittajaksi vuosittain yhden sairaanhoitajan tai sairaanhoitajaopiskelijan.

Nordnet on ollut Queen Silvia Nursing Award -hankkeen (QSNA) yhteistyökumppani alusta alkaen. Kilpailu on laajentunut vuosien varrella, ja se järjestetään nykyisin Ruotsin ja Suomen lisäksi Puolassa, Saksassa, Liettuassa, Yhdysvalloissa (Washingtonin yliopiston kautta) sekä Sao Paolon osavaltiossa, Brasiliassa.

Vuosittainen QSNA-tuomaristo on nyt julkistanut vuoden 2022 voittajat. Palkittavat ovat Karoliina Tiura ja Mia Kuusisto, jotka tulevat saamaan diplominsa Ruotsin kuningatar Silvian emännöimässä seremoniassa Tukholman kuninkaanlinnassa. Tilaisuus on varmasti voittajille aikaisempien vuosien tapaan ikimuistoinen ja odotan innolla työskentelemistä molempien kanssa näiden tärkeiden asioiden parissa.

Karoliina Tiura on Suomen ensimmäinen QSNA-lähihoitaja

Karoliina Tiura on maan ensimmäinen palkinnon saanut lähihoitaja. Hän työskentelee kotihoidon parissa Tampereen kaupungilla. Karoliinan voittoidea yhdistää hänen kaksi suurta intohimoaan – taiteen ja hoivan – muistelukirjaksi, joka kannustaa hoitajia ja hoidettavia läheisempään hoitosuhteeseen.

Tuomaristo piti Karoliinan muistelukirjaa teemaan kuuluvana, tieteelliseltä perustaltaan vankkana sekä helposti eri kulttuureihin ja olosuhteisiin sovellettavana. Karoliina teki minuun suuren vaikutuksen käytännönläheisellä, ammattimaisella ja hyvin lämminsydämisellä tavalla esitellä ideaansa ja sen tuomia mahdollisuuksia.

Mia Kuusisto QSNA-voittoon positiivisen psykologian työpajalla

Mia Kuusisto puolestaan on sairaanhoitajaopiskelija Turun AMK:ssa. Hänen voittoideansa on kehittää positiivisen psykologian työpajoja, jotka auttavat muistisairaita ihmisiä käsittelemään tunteitaan. Mia ehdottaa, että psykososiaalista tukea voitaisiin tarjota muistisairaille nykyistä rakenteellisemmin. Tämä parantaisi päivittäistä hyvinvointia, mielenterveyttä ja itsevarmuutta. Mia on testannut ideaansa myös itse ja saanut tällä positiivisia tuloksia.

Tuomariston vakuuttivat muun muassa Mian valmennuskokemus sekä tietämys potilasryhmään liittyen, sillä näiden ansiosta hän pystyy siirtämään työpajatyöskentelyn taitojaan myös kollegoilleen. Miasta välittyi paikan päällä tuomariston edessä todellinen ammattitaito ja lämpö.

Queen Silvia Nursing Award -palkinnon voittajat saavat kukin 6 000 euron rahapalkinnon sekä kansainvälisiä oppimis- ja verkostoitumismahdollisuuksia. Voittajat osallistuvat lisäksi vuonna 2023 Tukholman kuninkaanlinnassa järjestettävään pääseremoniaan, jossa he vastaanottavat diplominsa henkilökohtaisesti kuningatar Silvialta.

Onnea Mialle ja Karoliinalle voitosta ja kiitos arvokkaasta työstä hoitoalan eteen!

Sitoumus hoitajiin ja dementian hoitoon

Kuningatar Silvia on puhunut vanhusten ja muistisairaiden paremman hoidon puolesta jo monien vuosien ajan. Kuningatar oli myös dementiadiagnoosin saaneen äitinsä omaishoitaja tämän viimeisinä elinvuosina. Hänen Majesteettinsa on tukenut useita dementiatietoisuutta lisääviä hankkeita, kuten Silviahemmet-säätiötä ja Dementia Forum X:ää.

Kuvassa tuomaristo sekä vuoden 2021 voittaja Markus Suominen.

Lue myös: Sairaanhoitajat sijoittajina – hae vuoden 2022 QSNA-stipendiä

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki