Siirry pääsisältöön

Deutsche Bankin osake nousi helmikuussa piensijoittajien suosioon

Deutsche Bankia saa nyt alehintaan, otsikoi Arvopaperi nettiuutisensa helmikuussa. Uutisartikkelin mukaan Deutsche Bankin kurssikehitys on ollut kolmen viime vuoden aikana vaatimatonta Eurostoxx-indeksiin verrattuna. Yllättäen lisääntynyt medianäkyvyys kasvatti Deutsche Bankin kiinnostavuutta sijoittajien silmissä ja osakkeen kaupankäyntimäärät paisuivat huimasti helmikuussa.

Arvopaperin mukaan saksalaispankin markkina-arvo liikkui 36 miljardissa eurossa helmikuun alkupuolella. Helsingin pörssin näkökulmasta katsoen markkina-arvo asettuu ymmärrettävään kontekstiin, kun sitä vertaa Nordean 42 miljardin euron markkina-arvoon. Ennen vuonna 2008 kärjistynyttä finanssikriisiä Deutsche Bankin markkina-arvo ylsi parhaimmillaan päälle 65 miljardiin euroon, johon verrattuna nykyhetken arvostustaso vaikuttaa suorastaan halvalta.

Arvopaperin artikkelin mukaan Deutsche Bankin osake vaikuttaa ”varsin huokealta”, koska sen taseperusteinen arvostus on selvästi alle yhden P/BV-luvulla mitattuna. Tarkalleen ottaen konsensusennusteet antavat tällä hetkellä osakkeen P/BV-luvuksi 0,6. Se on kiistatta edullinen hinta, jos yhtiön tarpeet alaskirjauksille ja lisäpääomituksille jäävät rajallisiksi.

Mitä todennäköisimmin piensijoittajien ostohalut heräsivät viimeistään uutisartikkelin kohdassa, jossa todettiin Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin nostaneen Deutsche Bankin esiin myönteisenä poikkeuksena muutoin kärsivien eurooppalaispankkien joukosta. Arvopaperin mukaan Wahlroosin läheiset suhteet Deutsche Bankin ylimpään johtoon ovat herättäneet spekulaatioita yritysjärjestelystä pohjoismaisen suurpankin ja saksalaisen pankkijätin välillä.

Tuoreita tilastotietoja vilkaisten Arvopaperin uutisartikkeli vaikutti merkittävästi suomalaisten sijoituskäyttäytymiseen. Deutsche Bankin osakkeen kaupankäyntimäärät kasvoivat huimasti helmikuun viimeisellä viikolla. Euromääräisesti tarkasteltuna Deutsche Bankin osake oli helmikuun aikana neljänneksi netto-ostetuin ulkomainen osake Nordnetissä. Helmikuussa Deutsche Bankin osakkeella toteutuneista toimeksiannoista yli 80 prosenttia oli ostoja.

Kauppamäärien vertailukohtana voidaan käyttää tammikuuta, johon verrattuna Deutsche Bankin osakkeella kauppaa käyneiden eri salkkujen lukumäärä yli 20-kertaistui helmikuun aikana Nordnetissä. Tammikuussa yhtiön osake ei mahtunut edes 200 netto-ostetuimman ulkomaisen osakkeen listaukseen.

Pienimuotoista kokonaisuutta tarkastellen Deutsche Bankissa on kaksi kiinnostavaa elementtiä: osakkeen alhainen historiallinen ja taseperusteinen arvostustaso sekä optio pikavoittoon yritysjärjestelyn kautta. Ensin mainitusta on helppo olla samaa mieltä, mutta yritysjärjestelyn osalta en olisi aivan yhtä varma siitä, että Deutsche Bankin osakkeenomistaja olisi neuvottelutilanteessa lopulta voittajien puolella.

KIRJOITTAJAN SIJOITUSKIRJAT OVAT TARJOUKSESSA MAALISKUUN AJAN!

Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen (2012, 213 s.) ja Hajauta tai hajoa (2013, 311 s.) signeerattuna ja/tai omistuskirjoituksella.

https://www.nordnet.fi/palvelut-ja-tuotteet/sijoittamisen-tukena/sijoituskirja.html

Kirjoittaja lähipiireineen omistaa tekstissä mainituista yhtiöistä merkittävän määrän Nordean osakkeita kirjoitushetkellä. Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä kirjoituksen tarkoituksena ole laatia tekstissä mainituista yhtiöistä tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta suositusta tai tavoitehintaa. Kirjoittajaa voi seurata myös Twitterissä (@JukkaOksaharju).

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki