Siirry pääsisältöön

Asiaa tasa-arvosta

On yleisesti tiedossa, että IT- ja finanssiala ovat miesvaltaisia aloja. Nordnetin toiminta ulottuu molemmille mainituille aloille, ja Nordnet työskentelee sisäisesti ja ulkoisesti muuttaakseen alojen epätasaista sukupuolijakaumaa. Työntekijämme ja asiakkaamme ovat suurimmaksi osaksi miehiä, eivätkä naiset valitettavasti yleensä ole yhtä kiinnostuneita säästämisestä ja sijoittamisesta kuin miehet.

Haasteemme on saada naiset kiinnostumaan säästämisestä ja sijoittamisesta enemmän. Kutsuimme kanadalaisen tutkijan ja salkunhoitajan, Barbara Stewartin, Tukholmassa järjestettyyn sijoitustapahtumaamme Nordnet Liveen kertomaan omia näkemyksiään aiheesta. Voit katsoa videon tästä. Stewart oli puhumassa myös Suomessa viime syksynä pörssin järjestämässä tapahtumassa, jossa olimme mukana innostamassa suomalaisia naisia sijoittamaan.

Olen työskennellyt aktiivisesti tasoittaakseni johtajina työskentelevien kollegojeni sukupuolijakaumaa, mutta tasaisen sukupuolijakauman saavuttaminen vaatii vielä työtä. Yksi välitavoitteemme on kasvattaa naisten osuutta johtoryhmässämme 30 prosenttiin ensi vuonna. Viimeisin lisäyksemme on Nordnet Ruotsin maajohtaja Eva Trouin.

Tasa-arvokysymykset ovat jatkuvasti pinnalla Nordnetissä. Haluan nähdä työntekijöidemme erilaisuuden lisääntyvän, oli kyseessä sitten sukupuoli, ikä, syntyperä tai osaamisala. Tarkastelen tästä näkökulmasta rekrytointiprosessiamme, palkkaustamme ja johtajakoulutustamme yhdessä henkilöstöhallintomme kanssa. Kehitymme jatkuvasti tasa-arvo- ja rekrytointitietojen mittaamisessa ja arvioinnissa, ja pyrimme herättämään aiempaa enemmän kiinnostusta naispuolisten työnhakijoiden keskuudessa.

Voit jättää kommentin, jos sinulla on ajatuksia siitä, miten voisimme tavoittaa enemmän naispuolisia työnhakijoita ja asiakkaita!

/Håkan Nyberg

 

Teksti on käännös ruotsista

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
23.03.2014 18:53

Liisa on oikeassa. Tasa-arvotyön tulisi pureutua siihen, mikseivät naiset ole yhtä kiinnostuneita sijoittamisesta kuin miehet. Ovatko keskimääräiset miehet keskimääräisiä naisia valmiimpia sietämään riskiä? Jääkö naisille miehiä vähemmän sijoitettavaa, kun kuluttajille suunnatut premium-tuotteet (muoti, sisustus, ravintolat…) tuntuvat kilpailevan nimenomaan naisten rahoista? Vähittäispankkialalla toimivat naiset osoittavat esimerkillään, ettei sijoittamisessa ja taloudenhoidossa _sinänsä_ liene seikkoja, jotka karkottaisivat naisia mielekkäämpien aiheiden pariin.

Niiden harvojen sijoittamisesta kiinnostuneiden naisten houkutteleminen (a) töihin tai (b) Nordnetin asiakkaiksi on oikeasti arveluttavaa toimintaa.

Nimetön
Nimetön
09.03.2014 00:25

Sukupuolten välistä tasa-arvoa ei voi mitata sillä, kuinka paljon miehiä tai naisia on jossakin hommassa mukana suhteellisesti.

Tuollainen lähestymistapa tähän asiaan on suoraan sanottuna todella lapsellinen.

Sen sijaan, että innostetaan naisia sijoittajiksi tai alalle töihin, pitäisi vain keskittyä innostamaan IHMISIÄ sijoittajiksi tai tälle alalle töihin. Sukupuoli voidaan ja olisi parempi sivuuttaa kokonaan tässäkin asiassa.

Nordnetin kannattaisi keskittyä kehittämään toimintaansa siitä lähtökohdasta, että miten he pystyisivät parhaiten auttamaan asiakkaitaan ja miten Nordnetin liikevoittoa pystyttäisiin kasvattamaan. Näitä asioita kehitettäessä ei pidä ottaa sukupuolta puheeksi olleenkaan – näin toteutuvat parhaiten sekä sukupuolten välinen tasa-arvo että Nordnetin kehitys liikeyrityksenä.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki