Siirry pääsisältöön

Alibaban kaupankäynnin alkamisprosessista tänään

Alibaba listataan NYSEen eikä NASDAQiin. Listautumisprosessit kaupankäynnin aloittamiseksi ovat hyvin erilaiset näiden markkinapaikkojen kesken. NASDAQissa kaupankäynnin prosessi on täysin elektroninen, mutta NYSEssä on sekä sähköistä että entisajan huutokauppaa. Kaupankäynnin alkaminen saattaa siksi viivästyä tänään.

Ennen sähköisen kaupankäynnin alkua, Alibaban markkinatakaaja kerää osto- ja myyntitoimeksiannot annin takaajalta (Goldman Sachs) sekä “yleisöltä” (lattiatreidereiltä, joilla on asiakastoimeksiantoja) indikoidakseen, missä markkinahinta Alibaban (BABA) osakkeessa huitelee. Indikaatio voisi esimerkiksi olla, että “on olemassa 10 miljoonaa osaketta hintahaarukassa 68–70 $”.

Kun merkittävä määrä osto- ja myyntitoimeksiantoja kohtaavat, markkinatakaaja määrittää avaushinnan osakkeelle, huutaa tiedon pörssilattialle ja tarjouskirja jäädytetään. Kaikki huutokauppatarjoukseen osallistuneet saavat saman avaushinnan. Tämän jälkeen sähköinen kaupankäynti alkaa.

NYSEn prosessi saattaa vaikuttaa vanhanaikaiselta ja sitä se onkin, mutta markkinatakaajan avulla osakekaupankäynti saa pehmeän lähdön. Sähköisen kaupankäynnin alkaminen saattaa tosin viivästyä, joskus jopa tunnilla.

Alibaban kaupankäynnin alkaminen voi tänään viivästyä sitäkin enemmän.

 

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi, Twitteristä tunnuksella @MartinNordnet ja puhelimitse numerosta 050 5918292. Kuvan lähde: Dollar Photo Club.

 

 

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki