Siirry pääsisältöön

Alamme käyttää Google Analytics -palvelua

Miksi otamme käyttöön Google Analytics -palvelun?

Muutama kuukausi sitten julkaisimme uudet mobiilisovelluksemme ja nyt ryhdymme analysoimaan mobiilisovelluksien käyttöä Google Analytics -verkkoanalytiikkatyökalun avulla. Suunnitelmissamme on käyttää samaa analytiikkatyökalua myös nordnet.fi-verkkopalvelussamme.

Tämä on tärkeä askel, sillä haluamme ymmärtää asiakkaidemme toimintaa verkossa ja palvella asiakkaita paremmin. Verkkopalvelumme käyttäjänä sinulla saattaa herätä kysymyksiä aiheesta. Siksi haluan kertoa hieman siitä, miten päädyimme hyödyntämään Google Analytics -palvelua ja miten tulemme keräämäämme dataa hyödyntämään

Tieto tekee viisaaksi

Verkkopalvelumme käyttäjäystävällisyydessä on paljon parannettavaa. Jotta voimme kehittää palveluitamme, tarvitsemme entistä tarkempaa tietoa siitä, miten verkkopalvelua ja mobiilisovelluksia käytetään tällä hetkellä. Syvällisen tiedon puuttuessa kehitysprojektit eivät etene niin tehokkaasti kuin haluaisimme.

Näemme sen, miten eri verkkokävijät löytävät sivuille, mistä mainoksista he pitävät, millä hakusanoilla kävijät meidät löytävät tai millä sivuilla he vierailevat – niin kauan kuin he eivät ole kirjautuneena sisään verkkopalveluumme.

Seisomme ikään kuin oman kauppamme ulkopuolella katselemassa, kun asiakkaat saapuvat paikalle. Mutta heti kun asiakkaat ovat astuneet ovesta sisään, menetämme heihin näköyhteyden. Koska emme seuraa heidän toimintaansa, emme näe kompastuiko joku juuri hetki sitten kaupan kynnykseen? Löytävätkö he kaupasta helposti etsimänsä? Jos korjaamme jotain, emme tiedä onko kaupassa helpompi vierailla vai ei.

Google Analyticsin avulla voimme aiempaa paremmin ymmärtää:

  • millä sivuilla verkkosivujen käyttäjät viihtyvät
  • mitä toiminnallisuuksia käytetään ja mitä ei
  • mitä meidän tulee muuttaa verkkosivuilla
  • tuovatko muutokset toivottuja tuloksia
  • millaiset tarjoukset tai millainen tieto kiinnostaa kävijöitä

Yksityisyydensuoja

Mieti hetki, miksi rakastat lempibrändejäsi. Rakastetut ja arvostetut brändit kuuntelevat asiakastaan ja mukautuvat yksilöllisesti heidän tarpeisiinsa. Ne keräävät sinusta tietoa parantaakseen käyttäjäkokemusta ja viestiäkseen sinulle kiinnostavalla tavalla. Vältyt sellaiselta viestinnältä, joka ei sinua kosketa ja saat kohdennetumpaa tietoa.

Monet meistä ovat huolissaan yksityisyydestään verkossa. Kysymykset tietoyhteiskunnan kehityksestä ja tietoturvasta puhuttavat. Me – kuten monet muut yritykset – näemme, että asiakasymmärrys vaatii sekä määrällistä että laadullista tietoa. Jos haluat liikkua verkossa niin, etteivät yritykset kerää sinusta tietoja, voit halutessasi asentaa selaimeesi lisäosan, joka estää tiedon keräämisen. Löydät lisäosan täältä.

Miksi valitsimme Google Analytics -palvelun?

Google Analytics on meidän tarpeisiimme sopiva työkalu, joka auttaa ymmärtämään, miten verkkosivustollemme tullaan ja miten sitä käytetään. Google on myös vakiintunut toimija, joka ottaa tietoturvan erittäin vakavasti, aivan kuten mekin. Googlella on laaja kokemus käyttäjätietojen hallinnoinnista ja he tekevät sen mielestämme turvallisesti.

Google Analytics tarjoaa meille parhaan palvelupaketin ja koemme, että Googlen analytiikkapalvelu kehittyy jatkuvasti vastaamaan uusia tarpeita. Vastaavanlaisen analytiikkatyökalun ylläpito omasta takaa olisi monimutkaista ja vaatii sellaisia resursseja, joita meillä ei ole.

Näin suojaamme sinun yksityisyyttäsi

Kaikki tietyn henkilön tunnistamisen mahdollistava data muunnetaan nimettömäksi (”anonymisoidaan”) ja salataan, kun bitit liikkuvat meidän ja Google Analytics -työkalun välillä. IP-osoitteita emme tallenna. Kukaan Nordnetin ulkopuolella ei voi yhdistää Google Analytics -dataa sinun asiakkuuteesi Nordnetissä tai muihin yksityisiin tietoihin.

Vain Nordnet voi analysoida kerättyä tietoa, kenelläkään muulla ei ole oikeuksia katsoa tai analysoida dataa. Google ei saa yhdistää meidän toimittamiamme tietoja mihinkään muuhun dataan.

Olemme innoissamme uudesta analytiikasta. Voimme oppia aiempaa enemmän verkkosivujen vierailijoista ja parantaa palveluitamme entistä nopeammin ja kohdennetummin.

Jos sinulla on kysymyksiä asiaan liittyen, kirjoita kommentti. Vastaamme niihin mielellämme.

Hans Strömblad
/analytiikkajohtaja, Nordnet

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
10 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
07.07.2015 14:16

On muuten perin juurin riittämätön selostus. Mitä dataa Googlelle lähetetään? Ihan sama, salliiko vai kieltääkö sopimus Googlelta datan käytön – aina on mahdollista että joku joko mokaa tai tahallisesti rikkoo sopimusta. Siinä kohtaa pitäisi oikeasti olla tiedossa, mitä dataa Nordnet Googlelle luovuttaa. Miten anonymisointi tehdään? Salataan? Miten?

Entä ketkä Nordnetissa pääsevät käsittelemään kerättyä dataa ja miten sen käsittelyä tarkkaillaan?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
21.07.2015 16:16

Nordnetin ja Googlen välisessä sopimuksessa on määritelty ja rajattu tarkasti, mitä tietoja kerätään ja miten niitä tulee käsitellä, luotamme Googleen kumppanina. Emme välitä henkilöitä yksilöivää tietoa Googlelle. Se miten Google voi dataa käsitellä on rajattu. Niissä tilanteissa, joissa URL-osoitteessa voisi olla yksittäisiin henkilöihin viittaavaa tietoa, poistamme tiedon kokonaan ennen sen välittymistä Googlelle.

Nordnetissä verkkovierailuja koskevia tietoja pääsevät katsomaan työntekijät, joiden työnkuvaan datan analysointi kuuluu. Käyttäjäryhmä on rajattu ja keskitetysti hallinnoitu.

Terveisin
Nordnet Niklas, maajohtaja

Nimetön
Nimetön
25.06.2015 09:57

Ihan kiva, mutta toivottavasti esim. TA-työkalujen palauttaminen kaupankäyntisovellukseen on prioriteettilistalla tämän hankkeen edellä. Olisi mukava saada pikkuhiljaa edes SMA:t käyttöön. Nyt täytyy käyttää toisen välittäjän palvelua samalla kun puntaroi toimeksiantoja Nordnetissa. Kaupankäynti-ikkunan parannus oli positiivinen asia.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.06.2015 10:45

Hei!

Teknisen analyysin osalta lupaan sinulle parannuksen heti, kun olemme saaneet uuden TA-ratkaisun otettua käyttöön sisäisesti ja saatuamme mahdolliset pahimmat ongelmat korjattua.

Milloin? Toivottavasti syksyllä. 🙂

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet

Nimetön
Nimetön
23.06.2015 10:05

Itse olen pyrkinyt kaikin keinoin välttelemään google analytics-palvelua. Toivottavasti ei tarvitse alkaa välttelemään myös nordnetia.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.06.2015 11:19

Viitaten alta löytyvään Hans Strömbladin kommentiin, syytä huoleen Google Analytics -palvelun käytön suhteen ei ole. Jos sinua kuitenkin epäilyttää Googlen tapa toimia niin vaihtoehtonahan on ladata Googlen analytiikan estävä selaimen lisäosa. Löytyy täältä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Terveisin
Nordnet Niklas, maajohtaja

Nimetön
Nimetön
22.06.2015 18:29

Tässä Oona Räsäsen mielenkiintoinen blogi postaus google analyticsin käytöstä s-pankissa. http://www.windytan.com/2015/04/trackers-and-bank-accounts.html

Ihan kuin google ei voisi yhdistää nordnet analyysi tietoja kenen tahansa tietoihin. Se että se menee anonyyminä selaimesta googleen ei tarkoita etteikö google näkisi muita tietoja samalla, esim gmail käyttäjä tietoja.
https://www.fkl.fi/en/material/publications/Publications/Guidelines_on_bank_secrecy.pdf

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.06.2015 11:10

Hi Seppo, Thank you for your comment. I have read the blog post you are referring to before, and we have taken that into account when designing our setup with Google Analytics. Nordnet does not use any ID that could be used by an external part to identify the customer, eg we do not send account ID or personal number and not anything derived from it. In the agreement that we have with Google it is specified that the information that is stored cannot be used by Google. They will not connect it with any other data, hence they will… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.06.2015 12:29

Kommentin käännös:

Kiitos kommentista. Olen lukenut kyseisen blogikirjoituksen jo aijemmin, ja olemme ottaneet sen huomioon suunnittellesamme Google Analytics käyttöönottoa. Nordnet ei käytä mitään tunnistetta, jolla ulkopuolinen taho voisi tunnistaa asiakkaan, esimerkiksi emme lähetä tilinumeroa tai henkilötunnusta tai mitään, mikä perustuu niihin.

Googlen kanssa solmitussa sopimuksessa on määritelty, ettei Google voi käyttää dataa, joka talletetaan. He eivät yhdistä tallennettua dataa muuhun tietoon, joten he eivät voi tietää kuka on Nordnetin asiakas.

Nimetön
Nimetön
22.06.2015 18:25

Ei näin.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki