Siirry pääsisältöön
Kaupallinen yhteistyö Finnair Oyj:n kanssa.

Finnair – moderni laatulentoyhtiö.

Tutustu Finnairiin sijoituskohteena

Ajankohtaista:

  • 7.9.2022: Finnairin uusi strategia tähtää kannattavuuden palauttamiseen. Lue tiedote ja katso webcast klo 11.30 alkaen.

  • 6.9.2022: Hyvä matkustajakäyttöaste ja muissa matkustajaliikenneluvuissa selvää parannusta vertailukaudesta; rahdin vire edelleen vahvaa elokuussa. Lue tiedote.

Finnair on Aasian ja Euroopan sekä Pohjois-Amerikan ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat-tuotemerkin alla.

Finnairilla on vakaa markkina-asema kotimarkkinoilla ja hyvät edellytykset hyötyä kasvavista Aasian- sekä Pohjois-Amerikan-markkinoista, kun matkustus on koronapandemian hellittäessä avautunut. Ukrainan sotaa seuranneen Venäjän ilmatilan sulun vuoksi matkustus erityisesti Japanissa, Etelä-Koreassa sekä Kiinassa sijaitsevien keskeisten suurkaupunkien ja Euroopan välillä on kuitenkin vaikeutunut pidempien lentoreittien vuoksi. Finnair on siksi ensitoimenpiteenään päivittänyt verkostostrategiaansa ja painottaa nyt verkostossaan aiempaa enemmän Pohjois-Amerikan-, Euroopan- ja Etelä-Aasian-reittejä.

Finnairin tavoitteena on tuottaa arvoa osakkeenomistajille keskittymällä ydinliiketoimintaan ja sitä lähellä oleviin liiketoimintamahdollisuuksiin sekä investoimalla kilpailukykyyn.

Finnairin liiketoimintaan vaikuttavat megatrendit:

Finnair Megatrendit

Lue lisää Finnairiin vaikuttavista megatrendeistä klikkaamalla tästä.


Tietoa Finnairista sijoituskohteena.

Markkinapaikka: Nasdaq Helsinki

Toimitusjohtaja: Topi Manner

Keskustelua Finnairin osakkeesta: Sharevilleen

Katso kurssi ja käy kauppaa: Osta/myy

Yhtiön verkkosivut: finnair.com

Lisätietoa Finnairista sijoituskohteena: Finnairin sijoittajasivuille.

Sijoittajasuhdeblogi: Finnairin IR-blogiin

Tulevat sijoittajatapahtumat: IR-kalenteriin

Seuraa Finnairia Twitterissä: @FinnairSuomi

Finnair – our most important destination is the future.
Finnair – our most important destination is the future.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Toimitusjohtajalta

"Viimeisen kahden vuoden aikana Finnair on kohdannut kaksi perustavanlaatuista häiriötä, joilla on historiallisen suuret vaikutukset: globaalin pandemian ja Venäjän hyökkäyksen, joka johti ilmatilan sulkuun.

Pandemiasta toipuminen etenee parhaillaan vauhdilla. Asiakkaidemme varauskäyttäytyminen on normalisoitumassa ja lentoja varataan jo pitkälle kesään ja syksyyn. Kysyntä erityisesti Euroopassa, Etelä-Aasiassa ja Pohjois-Amerikan reiteillä on vahvaa, ja lentojemme määrä nousee kesäkaudella yli 300 päivittäiseen lentoon. Uuden kaukolentokokemuksemme myötä uudistettuja laajarunkokoneita on jo liikenteessä, ja premium economy - matkustusluokka on tarjolla toukokuusta alkaen Dallasin, New Yorkin ja Singaporen reiteillä.

Sota Ukrainassa koskettaa meitä kaikkia. Olemme tarjonneet sotaa pakeneville ukrainalaisille lentolippuja 95 prosentin alennuksella keskeisillä reiteillä.

Katsauskauden aikana sitouduimme asettamaan tieteeseen pohjautuvat tavoitteet (Science Based Target) hiilidioksidipäästöjemme vähentämiseksi. Sitouduimme myös huomattaviin uusiutuvien polttoaineiden hankintoihin yhdessä oneworld-kumppanien kanssa ja toimme uudelleen asiakkaillemme mahdollisuuden hyvittää lentojen päästöjä.

Valmistaudumme nyt vilkkaaseen kesäkauteen samalla kun sopeutamme toimintaamme Venäjän ilmatilan aiheuttamaan todellisuuteen. Kiitän lämpimästi koko Finnairin tiimiä erinomaisesta kestävyydestä ja omistautumisesta asiakkaiden palvelemiseen näiden uusien muutosten keskellä."

Finnair Topi Manner

Topi Manner
Toimitusjohtaja, Finnair Oyj

Ote Finnairin Q1/2022 osavuosikatsauksesta.

Miksi sijoittaa Finnairiin?

Klikkaamalla alla olevia painikkeita voit lukea lisää Finnairin vahvuuksista sijoituskohteena.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

paras-valittaja.png