Siirry pääsisältöön

‘Saksan 20 halvinta’ -salkku kolme kuukautta myöhemmin

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

Zenostock-artikkeleissa käsiteltiin vuoden 2022 aikana melko paljon saksalaisiin (teollisuus-) yhtiöihin liittyvää. Taustalla oli monen sikäläisen yhtiön syvä kurssilasku, ei vähiten maakaasuun liittyvien huolien seurauksena. Tämä näkyi puolestaan Zenostockin halpuuslaskennassa niin, että joukko sellaisia saksalaisia teollisuusyhtiöitä, joihin ei aina sellaisissa yhteyksissä törmää, löytyi korkealta ‘halpuuslistoilla’.

Yksi monista viime vuoden Saksa-aiheisista artikkeleista oli 10.10.2022 “Lisää Saksa-salkkuja: 20 halvinta suurempaa yhtiötä”. Silloisen artikkelin yhtiöt ja niiden toimialat olivat seuraavat:

SALKKU SILLOIN

Lokakuussa 2022 näiden yhtiöiden viiden vuoden kurssikehitykset näyttivät puolestaan seuraavilta – miinus 57 % :

Tuolloin näistä kahdestakymmenestä saksalaisesta osakkeesta kootusta salkusta maksettiin keskimäärin 69 % niiden kirjanpidollisen oman pääoman määrästä. Tämä taso oli runsas kolmannes (=38 %) samoista osakkeista keskimäärin kuluneen kymmenen vuoden aikana maksettuun (suhteelliseen) hintaan nähden (tai kääntäen, 160 %:n laskennallinen nousuvara kymmenen vuoden ‘normaalihintaan’):

SALKKU NYT

Salkun ja sen osakkeiden tuotot jaksoilla 3 kuukautta, 5 vuotta ja vuoden 2023 per 27.1.2023 näyttävät seuraavilta:

Jonka jälkeen 20 saksalaisen yhtiön salkun kymmenen vuoden arvostuskäppyrä piirtyy näin:

Salkun kurssinousun jäljiltä (joka pitkälti on tullut kuluneen tammikuun aikana) ‘laskennallinen nousuvara normaalihintaan’ on kaventunut 104 prosenttiin, ja tällä tavalla laskettuna salkku siis hinnoitellaan tällä hetkellä liki tasan puoleen sen historian normaalihinnasta.

Itse salkun arvo on tätä kirjoitettaessa 276 570 euroa ja 10.10.2022-artikkelin ‘varjosijoituksen’ koko oli n. 200 000 euroa. Salkun konsernilaskelma tällä hetkellä:

group nyt

===============

P.S. Huomatkaa salkkuosakkeiden vahva keskimääräinen oman pääoman kasvu, joka näkyy salkun 10 v. arvostuskäppyrän viimeisessä pylväässä. Tähän on osaltaan vaikuttanut Zenostock-artikkelissa 8.12.2022 “Jotkut saksalaiset yhtiöt ovat tehneet miljardivoittoja nousevan korkotason seurauksena. Mitkä, miten ja kuinka paljon?” käsitelty ilmiö.

Zenostock

Tutustu Zenostockin koko sisältöön | Bekanta dig med Zenostocks hela innehåll

Pelaa osakebiljardia | Spela aktiebiljard

Zenostock on verkossa toimiva osakkeiden ja osakesalkkujen etsintä- ja tutkimuspalvelu, joka tuottaa ideoita ja arvokasta tietoa itsetoimiselle osakesijoittajalle. Palvelu toimii kokeneiden salkunhoitajien työkaluna ja on sittemin avattu kaikille pörssinoteeratuista osakkeista kiinnostuneille sijoittajille. Palvelun tavoitteena on tunnistaa alhaisesti hinnoitellut osakkeet.

Tämä blogi sisältää Zenostock-palvelussa julkaistavia artikkeleita.

Zenostock är en nättjänst ämnad för att söka efter och forska i aktier och aktieportföljer. Tjänsten producerar idéer och värdefull information för den självständige aktieplaceraren. Zenostock fungerar som arbetsredskap för erfarna professionella portföljförvaltare och har sedermera gjorts tillgänglig för den aktieintresserade allmänheten. Zenostocks huvudsakliga syfte är att hitta underprisatta aktier.

Denna blog innehåller artiklar publicerade i Zenostock-tjänsten.


Tämän artikkelin sisältö ei ole sijoitustutkimusta, rahoitusanalyysiä eikä sijoitusneuvontaa, eikä artikkelin sisältöä saa tulkita minkään­laisena suosituksena ostaa tai myydä mitään osaketta tai sijoitus­kohdetta. Mitään takeita tämän artikkelin sisällön oikeel­lisuudesta ei voida antaa. Jos tämän artikkelin lukija haluaa muodostaa jostain osakkeesta tai sijoitus­kohteesta mielipiteen mahdollista sijoituspäätöstä varten, vastaa hän tästä vain ja ainoastaan itse. Tässä tapauksessa suosittelemme, että lukija joko itse tai mahdollisen sijoitus­neuvojansa kanssa hankkivat lisätietoa asiasta.

Zenito Oy julkaisee artikkeleita aiheista, jotka Zenito Oy syystä tai toisesta pitää mielenkiintoisina. Tämä ei tarkoita sitä, että asia objektiivisesti tarkasteltuna olisi mielenkiintoista tai relevanttia.

Innehållet i denna artikel är inte investerings- eller finansanalys och inte heller investerings­rådgivning. Artikelns innehåll får inte heller ses som någon form av rekommendation att köpa eller sälja någon aktie eller annat placeringsobjekt. Inga garantier angående innehållets riktighet i denna artikel kan ges. Ifall läsaren av denna artikel vill forma en åsikt beträffande någon aktie eller något placerings­objekt för ett eventuellt placeringsbeslut, ansvarar läsaren och enbart läsaren själv för detta. I detta fall rekommenderar vi att läsaren antingen själv eller tillsammans med sin eventuella investerings­rådgivare införskaffar tilläggsinformation angående saken.

Zenito Oy publicerar artiklar om ämnen, som Zenito Oy av en eller annan orsak anser vara intressanta. Detta betyder inte att ämnet, objektivt sett, skulle vara intressant eller relevant.

Tällä sivulla ja linkeistä avautuvan materiaalin on tuottanut ja toimittanut Zenostock. Nordnet Bank AB (Nordnet) ei ole osallistunut materiaalin laatimiseen eikä ole tarkistanut sen sisältöä tai tehnyt sisältöön muutoksia. Näin ollen Zenostock vastaa materiaalista ja siitä, että materiaali noudattaa sovellettavia lakeja ja säädöksiä, ei Nordnet.

Materiaali ei ole yksilöllistä sijoitusneuvontaa. On tärkeää, että sijoittajana teet sijoituspäätöksen harkitusti, esimerkiksi perustat sijoituspäätöksen omaan arvioosi eri lähteistä saaduista tiedoista. Nordnet ei vastaa mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta tai menetyksestä, jotka johtuvat tämän sivun tietojen käytöstä. Aineistoa ei saa kopioida ilman Nordnetin nimenomaista suostumusta.

On mahdollista, että Nordnetillä voi olla omistuksia arvopapereissa, joita esitellään tässä materiaalissa. Tällaiset mahdolliset omistukset on hankittu ainoastaan hallinnollisista syistä, eli niillä ei tavoitella voittoa.

Nordnetin toimintaa valvoo Ruotsin valvontaviranomainen, Finansinspektionen. Lisäksi Nordnetin Suomen sivuliikkeen toimintaa valvoo menettelytapojen osalta Suomen Finanssivalvonta.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
03.02.2023 11:26

EU Hysteriaa , Eurooppa jää Lähtötelineisiin kun nousu on jo nyt alkamassa….

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki