Siirry pääsisältöön

Säästäjät innostuivat vivutetusta indeksirahastosta | rahastokaupankäynti 11/2023

Nordnet Suomen asiakkaiden rahastojen netto-ostot olivat marraskuussa noin 35 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 40 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 70 eri rahastoyhtiöltä.

Rahastosäästäjät innostuivat globaalin indeksin vivuttamisesta.

Nordnet lanseerasi 4.10.2023 uuden globaalin indeksirahaston, jossa on sisäänleivottuna 25 %:n velkavipu. Se siis tarjoaa tavanomaista globaalia indeksirahastoa korkeamman riski/tuotto-profiilin. Nyt kun markkinat ovat kehittyneet suotuisasti, myös vivutettu indeksirahasto on kehittynyt alkutaipaleellaan hyvin, ja monet asiakkaamme ovat innostuneet lisäämään sitä salkkuunsa. Nordnet Maailma Indeksi 125 -rahastoa omistavien asiakkaiden määrä kasvoi marraskuussa 41 %.

Vivutettuihin tuotteisiin sijoitettaessa jokaisen kannattaa muistaa, että vipu toimii molempiin suuntiin. Aikojen muuttuessa huonommiksi vipuvaikutus heikentää tuottoa entisestään. Toisaalta pitkällä aikavälillä globaalit osakemarkkinat ovat tuottaneet hyvin, joten rahasto sopii hyvin pitkään salkkuun. Hötkyily ei osakemarkkinoilla kannata, etenkään jos säästää laajasti hajauttaen ja kuukausisäästäen.

Myös korkorahastot ja tekoäly jatkaavat trendaamista.

Aiemmilta kuukausilta tutut teemat näkyivät myös marraskuussa. Asiakkaamme jatkoivat korkorahastojen ja -ETF:ien tankkaamista salkkuihinsa, mistä voi päätellä, että moni uskoo korkohuipun olevan takanapäin euroalueella ja USA:ssa. Korko-ETF:istä euroalueelle keskittyvä DBXG ja koko asiakaskunnan suosituin korko-ETF, USA:n valtionvelkaan sijoittava IS04, kerryttivät suhteellisesti eniten uusia omistajia. Noteeraamattomissa sijoitusrahastoissa Evli Likvidi B ja Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko olivat suosituimpia korkotuotteita.

Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C (XAIX) on jo useamman vuoden dominoinut yhtenä suosituimmista tekoälysektoriin keskittyvistä teema-ETF:istä. Suosiota ei ainakaan vähennä se, että tarjoamme nyt tämän ja muutaman muun teknologia-ETF:n ilman ostovälityspalkkioita osana kaupallista yhteistyötä liikkeeseenlaskija DWS Groupin kanssa. Lue lisää kampanjasta ja sen ehdoista täältä. Tarjous on voimassa 15.1.2024 asti.

Marraskuun 2023 trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos 1 kk*Kehitys 12 kk
Nordnet Maailma Indeksi 125+41 %Uusi tuote
East Capital New Europe A1 SEK+41 %+37 %
Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko+15 %+4 %
Tuottotiedot poimittu 1.12.2023.

Marraskuun 2023 trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos 1 kk*Kehitys 12 kk
Xtrackers II Eurozone Government Bond 25+ UCITS ETF 1C+41 %-14 %
iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF+20 %-14 %
Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C+15 %+46 %
Tuottotiedot poimittu 1.12.2023.

Nordnet Suomen asiakaskunnan netto-ostetuimmat rahastot marraskuussa 2023:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 2. Handelsbanken Usa Indeksi
 3. Evli Likvidi B
 4. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 5. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 6. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 7. Nordnet Indeksirahasto Teknologia
 8. Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko
 9. Nordnet Indeksi Eurooppa ESG
 10. Evli High Yield Yrityslaina B

Nordnet Suomen asiakaskunnan netto-ostetuimmat ETF:t marraskuussa 2023:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
 3. Amundi MSCI Japan UCITS ETF Acc
 4. iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)
 5. Lyxor Nasdaq-100 UCITS ETF – Acc
 6. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF
 7. iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc)
 8. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF – (USD) Acc
 9. iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF
 10. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja ja ETF:iä niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana.

Katso myös:

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehotetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoasiakirjan löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki